Шольц анонсував виділення 600 мільйонів євро на військову допомогу та 1,4 мільйарди євро до кінця року за підтримки партнерів-Бельгії, Данії та Норвегії. Він міститиме засоби ППО, IRIS-T, зенітний артилерійський комплекс Skynex, “гепарди”, керовані гаубиці, САУ, броньовані машини, бойові дрони, радари та боєприпаси.
Володимир Зеленський, в свою чергу, представив план перемоги. Також обговорювали реалізацію положень безпекової угоди між Україною та Німеччиною на наступний рік, співпрацю у ремонті бронетехніки на українських підприємствах і запуск спільного виробництва озброєння.
Вільногірськ багатий на талановиту молодь, і однією з таких яскравих особистостей є Владислав Шульжик. Художник, виплеканий вільногірською художньою школою, він став справжнім прикладом для наслідування для інших молодих митців. Кожна його картина є справжнім виттвором мистецтва. Сьогодні ми хочемо поділитися його історією та шляхом до творчих досягнень.
Редакція Вільногірськ.IN.UA поспілкувалася з героєм та ділиться історією митця.
Перші кроки у мистецтві
Владислав почав малювати ще з дитинства, так рано, що й не памʼятає свій перший малюнок.
“Рукам завжди хотілося щось робити, одначе саме образотворче мистецтво стало головним захопленням“, — ділиться Владислав.
Як у кожного митця, у нашого героя є джерело натхнення.
“Для мене це можливість зображувати дійсність за своїм баченням та передавати думки та образи в голові ще до того як навчився писати“, — стверджує герой.
Вступ до університету
Невдовзі хлопцеві виповниться 18. Продовженням його творчого шляху став вступ у Чернівецький національний університет.
“Можу подякувати художній школі, де я набув базових знань, що допомогли мені при вступі до ВНЗ“, — розповідає митець.
Рішення вступити в університет саме за цією спеціальністю було усвідомленим.
“Школа гнітила творчість та бажання, захотілося жити по-своєму. Зрозумів, що вступ на цю спеціальність дозволить мені розвинути свій талант“, — стверджує хлопець.
Улюблені напрями та митці
Зазвичай митець працює з олійним живописом, однак інколи і аквареллю. Серед улюблених митців в сфері живопису виділяє:
“Сальвадор Далі – людина, що сама перетворила себе на витвір мистецтва, надихають його роботи і життєпис. Серед українських художників можу згадати М. Пимоненка, І. Марчука, А. Гуїнджі і звісно що Т. Шевченка“, — пояснює Владислав.
Джерелом натхнення для хлопця є не лише художники, але й музика та література.
“Також надихаюся музикою і літературою, одна з моїх картин була написана під враженням новели М. Коцюбинського “Intermezzo”“, — розповідає митець.
У Владислава також є порада для початківців.
“Не боятись складнощів, не жаліти себе. Якщо у вас є покликання, а не просто хоббі – воно має стати рутинною справою“, — наостанок ділиться Владислав.
Кутя — традиційна різдвяна страва, яка об’єднує родини за святковим столом. Однак у кожному регіоні України її готують по-своєму: десь додають мак і мед, а десь — горіхи, узвар чи навіть родзинки. Як змінюються рецепти куті від Заходу до Сходу та що робить її особливою в кожному куточку країни — дізнавайтеся у нашому матеріалі.
Редакція Вільногірськ.IN.UA зібрала рецепти куті з різних регіонів.
Київська кутя
Інгредієнти:
1 склянка пшениці;
чотири склянки води;
100 грамів маку;
100 грамів родзинок;
жменя горіхів;
2–3 столові ложки меду або на смак.
Приготування:
Склянку пшениці залийте на ніч чотирма склянками води. Вранці злийте воду та залийте новими чотирма склянками води. Варіть на невеликому вогні годину до готовності. Якщо після того, як пшениця буде повністю готова, залишиться трохи води, то її потрібно злити.
Мак залийте водою, доведіть до кипіння та варіть 20 хвилин, поки вода повністю не випарується. Перетріть варений мак у м’ясорубці, кавомолці або ступці. Подрібніть горіхи.
Додайте у варену пшеницю мак, родзинки, горіхи та теплий мед. Ретельно все перемішайте та подавайте на стіл.
Донецька кутя
Інгредієнти:
склянка рису;
вишні з компоту або консервовані у власному соку (можна замінити узваром);
горіхи (на вибір: волоські, мигдаль тощо);
вишневий сік або узвар для заправки.
Приготування:
Відваріть склянку рису. Зваріть компот із вишень або використайте вишні, консервовані у власному соку. За бажанням компот можна замінити узваром. Готовий рис змішайте з ягодами з компоту, додайте подрібнені горіхи та заправте вишневим соком або узваром. Головне — не перестаратися з рідиною: кутя не повинна «плавати».
Луганська кутя
Інгредієнти:
цукати для прикрашання;
мед для заправки;
горіхи – на вибір (волоські, фундук тощо);
жменя родзинок;
2-3 чайні ложки маку та цукру для перетирання;
1 склянка рису.
Приготування:
Відваріть рис і дайте йому охолонути. Мак перетріть з двома-трьома чайними ложками цукру. Змішайте охолоджений рис з перетертим маком, родзинками, подрібненими горіхами та медом. Готову кутю прикрасьте цукатами перед подачею на стіл.
Лемківська кутя
Інгредієнти:
7 грамів сухих дріжджів;
40 грамів цукру;
дрібка солі;
300 грамів борошна;
150 мілілітрів води;
3 столові ложки меду;
100 грамів маку;
100 грамів родзинок;
2 столові ложки цукру;
125 мілілітрів води (для заправки).
Приготування:
Приготування бобальок:
У теплу воду додайте цукор і дріжджі, перемішайте, потім додайте борошно та замісіть тісто. Залиште його на 20 хвилин. Після цього вимісіть тісто руками, змоченими в олії, і знову залиште на 20 хвилин. Потім сформуйте з тіста 18–20 невеликих кульок, викладіть їх на деко, застелене пергаментом, і випікайте в духовці при 180°C близько 25 хвилин до золотистого кольору.
Приготування куті:
Готові бобальки викладіть на сито та ополосніть окропом, щоб вони стали м’якими. Мак промийте, варіть на повільному вогні 30 хвилин, а потім подрібніть у блендері або м’ясорубці разом із цукром до появи “молочка”. Мед розмішайте в теплій воді та додайте до маку. Залийте бобальки медово-маковою заправкою, посипте родзинками й дайте настоятися три години. Після цього подавайте на стіл.
Вільногірськ багатий на талановиту молодь, і однією з таких яскравих особистостей є Владислав Шульжик. Художник, виплеканий вільногірською художньою школою, він став справжнім прикладом для наслідування […]
Кутя — традиційна різдвяна страва, яка об’єднує родини за святковим столом. Однак у кожному регіоні України її готують по-своєму: десь додають мак і мед, а […]
Сервісні центри МВС тимчасово припинили надання частини послуг. У з технічними труднощами, які викликані масовою зовнішньою кібератакою з боку рф, в роботі деяких державних реєстрів, […]
Вже 21 грудня на Дніпровській дитячій залізниці стартують зимові поїздки, а в ботанічному саду відбудеться святкове Різдво. Редакція підготувала ТОП-3 варіанти куди піти у Дніпрі […]
Кожен господар та господиня бажає накрити свій особливий святковий стіл на Новий рік. Раніше ми писали, як урізноманітнити святковий стіл оригінальними коктейлями на основі алкоголю. […]