Захворюваність на ГРВІ нижче епідемічного порогу

Олександра Зоз 09:34, 24 Квітня 2024
ГРВІ
Захворюваність на ГРВІ знизилася/ ілюстративне фото з відкритих джерел

У Дніпропетровській області захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції нижче епідемічного порогу на 55,6%.

Про це повідомляє голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук. 

Захворюваність на ГРВІ

На Дніпропетровщині кількість захворюваності на ГРВІ зменшилася на 4,3%, порівняно з попереднім тижнем.

Натомість кількість хворих на COVID-19 зросла на 7,1%. 

Протягом минулого тижня у регіоні коронавірусною інфекцією захворіли 166 людей. З них 20 — діти. 

Відомо, що в епідемічний сезон 2023-2024 на гострі респіраторні вірусні інфекції перехворіли 9,2% населення Дніпропетровської області. 

Читайте також:

Вільногірськ живе тут – Facebook, Telegram, Instagram

Зламав 10 тисяч електронних поштових скриньок: у Кам’янському викрили хакера

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 18:45, 19 Вересня 2024
Мешканця з Кам'янського затримали
розслідування / фото Національна Поліція

Кіберполіцейські викрили 25-річного мешканця з Кам’янського, який викрадав та продавав персональні та фінансові дані потерпілих. Паролі підбирав, за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення, у мережі. 

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

З початку 2024 року чоловік, за допомогою шкідливого програмного коду, зламував сервери різноманітних вебресурсів, зокрема сайтів знайомств. Таким чином, отримував списки електронних пошт користувачів.

Надалі зловмисник здійснював вхід до акаунтів користувачів, які не були захищені двофакторною автентифікацією. Він отримував інформацію, необхідну для доступу до криптогаманців жертв і привласнював їх віртуальні активи. З «відпрацьованих» акаунтів зловмисник формував бази даних для продажу у даркнеті.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру за статтею 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж), та статтею 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в компʼютерах) Кримінального кодексу України.

Для мешканця з Кам’янського обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Йому загрожує до 15 років увʼязнення.

Читайте також:

Підписуйтесь

Чеська Республіка відновлюватиме інфраструктуру Дніпропетровщини після закінчення війни

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 14:00, 19 Вересня 2024
зустріч на тему Відновлення Дніпропетровщини
зустріч з представником Чехії / фото Міністерство Відновлення

У пріоритеті Праги відразу три галузі відновлення Дніпропетровщини – генерація енергії, водопостачання та сфера охорони здоров’я. Діятиме робоча група, яка працюватиме з проектами відбудови. На часі і відкриття генерального консульства Чеської Республіки в Дніпрі.

Про це повідомляє Міністерство Відновлення.

Такі питання обговорювались під час зустрічі Віце-прем’єр-міністра з відновлення України, Міністра розвитку громад та територій України Олексія Кулеби та Урядового уповноваженого Чеської Республіки з питань відновлення України Томашем Копечним. 

“Ми будемо дуже раді сфокусуватися на новому проекті, який ми з вами погодимо, і докласти всіх зусиль там, де інші відмовляються це робити. Ми підтримуємо Україну та її мешканців, бо це вклад і в нашу безпеку”, – наголосив Урядовий уповноваженого Чеської Республіки з питань відновлення України Томаш Копечний. 

Чехія продовжує підтримку відновлення Дніпропетровщини у період 2023-2024 років. Медичні заклади Кривого Рогу отримали багатофункціональні медичні ліжка та дизель-генератори. А для Марганця та Нікополя країна-партнерка передала газові обігрівачі, медичне обладнання та станції очищення води.

Читайте також:

Підписуйтесь

Зламав 10 тисяч електронних поштових скриньок: у Кам’янському викрили хакера

Кіберполіцейські викрили 25-річного мешканця з Кам’янського, який викрадав та продавав персональні та фінансові дані потерпілих. Паролі підбирав, за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення, у мережі.  Про […]

18:45, 19.09.2024 Бойцун Дмитро

Чеська Республіка відновлюватиме інфраструктуру Дніпропетровщини після закінчення війни

У пріоритеті Праги відразу три галузі відновлення Дніпропетровщини – генерація енергії, водопостачання та сфера охорони здоров’я. Діятиме робоча група, яка працюватиме з проектами відбудови. На […]

14:00, 19.09.2024 Бойцун Дмитро

Павлоград та Синельникове виключили зі списку на перейменування: Верховна Рада ухвалила постанову

У постанові йдеться про перейменування 327 населених пунктів. З проєкту вилучили населені пункти, зокрема Південний, Южноукраїнськ, Павлоград, Синельникове, Первомайськ. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.  […]

12:30, 19.09.2024 Бойцун Дмитро

Понад тисячу хворих на COVID-19, ГРВІ, гепатит: епідемічна ситуація на Дніпропетровщині

За останній тиждень у регіоні виявлено 1126 нових випадків захворювання на COVID-19, що на 21,6% більше порівняно з попереднім тижнем.  Про це повідомляє голова Дніпропетровської […]

09:20, 19.09.2024 Бойцун Дмитро

Двоє дніпрян торгували гранатами в Одесі

Зловмисники відправляли в Одесу посилки з вибуховими боєприпасами, ховаючи їх серед побутових речей. Оплату за гранати отримували на банківські картки. Про це повідомляє Головне управління […]

18:40, 18.09.2024 Бойцун Дмитро