Скільки води потрібно пити в день дорослим та дітям/ фото istock
Щоб пити достатньо води, необхідно враховувати стать, вік, рівень активності та особливі фізіологічні стани, наприклад, вагітність чи годування груддю. В середньому доросла людина має випивати близько 3 літрів води.
Про це пише на своїй фейсбук сторінці завідувач кафедри громадського здоров’я та нутриціології НУБіП України Олег Швець.
Скільки води потрібно пити в день
Дорослим:
чоловікам від 19 років — 3,8 ліри/ 13 склянок води (об’ємом 200-240 мл);
жінкам від 19 років — 2,8 літра/ 9 склянок води;
вагітним — 2,3 літра/ 10 склянок води щодня;
жінкам, які годують груддю — 3 літри/ 13 склянок.
Дітям:
від 4 до 8 років — 1,1 літра/ 5 склянок;
від 9 до 13 років — 1,6-1,8 літра/ 7-8 склянок;
віком від 14 до 18 років — 1,8-2,6 літра/ 8-11 склянок.
Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 градусів.
Прогноз погоди у Вільногірську
Згідно з даними метеорологічного сайту Sinoptik.ua, у понеділок 14 квітня вдень у Вільногірську на небі з’являться хмари, які ввечері повинні розсіятися.
Погода у понеділок / скриншот сайту Sinoptik.ua
У вівторок 15 квітня ранок у Вільногірську буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним.
Погода у вівторок / скриншот сайту Sinoptik.ua
У середу 16 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.
Погода у середу / скриншот сайту Sinoptik.ua
У четвер 17 квітня у Вільногірську ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня.
Погода у четвер / скриншот сайту Sinoptik.ua
У п’ятницю 18 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.
Погода у п’ятницю / скриншот сайту Sinoptik.ua
У суботу 19 квітня увесь день у Вільногірську небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня.
Погода у суботу / скриншот сайту Sinoptik.ua
У неділю 20 квітня вдень у Вільногірську хмари з’являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися.
Шоколадні яйця — це не тільки смачний десерт, а й чудова ідея для святкового подарунку. Поєднання білого шоколаду з фруктовим “жовтком” і ніжною глазур’ю створює неповторний смак, який подарує радість кожному.
Покроковий рецепт, який дозволить вам приготувати ці смачні яйця вдома і здивувати своїх близьких – читайте на Вільногірськ.IN.UA
Інгредієнти:
Жовток:
100 грамів пюре персика, манго або апельсинового соку;
30 грамів цукру;
8 грамів крохмалю.
Білок:
8 грамів желатину + 30 мілілітрів молока;
1 яйце;
30 грамів цукру;
70 мілітрів молока;
ваніль за смаком;
90 грамів білого шоколаду;
200 грамів вершків 33%;
10 грамів цукрової пудри.
Шоколадна глазур:
180 грамів чорного або молочного шоколаду;
20 мілілітрів олії.
Приготування:
Жовткова начинка
Змішайте в сотейнику пюре або сік із цукром і крохмалем. Нагрівайте, постійно помішуючи, до загуснення. Готову масу розкладіть по маленьких формочках і заморозьте.
Мус з білого шоколаду
Желатин замочіть у молоці. В окремому сотейнику змішайте цукор, молоко та яйце, готуйте до загуснення. Зніміть з вогню, додайте желатин і білий шоколад, розмішуйте до повного розчинення.
Окремо збийте холодні вершки з цукровою пудрою до стійкої піни. З’єднайте обидві маси — мус готовий.
Формування яєць
Форми для яєць змастіть олією. Заповніть кожну половинку білим мусом, у центр покладіть заморожений фруктовий “жовток”. Заморозьте половинки.
Після заморожування з’єднайте їх разом: трохи підігрійте сковорідку, прикладіть кожну половинку серединкою до гарячої поверхні, щоб краї злегка розтопилися і з’єдналися. Якщо необхідно, обріжте краї для рівності. Сформовані яйця знову заморозьте.
Шоколадна глазур
Розтопіть шоколад з олією на водяній бані. Перелийте у високу склянку. Кожне заморожене яйце на шпажці занурте в глазур. Потім помістіть у холодильник на кілька годин до повного розмороження.
Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 […]