Росіяни поранили 10-річну дитину: як пройшла доба для Нікопольщини

Сем Тетяна 09:45, 8 Липня 2024
Наслідки російських обстрілів / фото Дніпропетровська ОДА

Російська армія весь вечір обстрілювала Нікопольщину з артилерії та дронів. Відомо про 4 поранених, серед яких 10-річний хлопчик. У місті пошкоджено багатоповерхівки.

Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

Нікополь, обстріли

За минулу добу, окупанти неодноразово били по Нікопольщині. Ворог активно застосовував дрони-камікадзе та артилерію. Також постраждали Марганецька та Покровська громади.

Рятувальник гасить пожежу / фото Дніпропетровська ОДА

Відомо про 4 людей, які перебувають на амбулаторному лікуванні. Серед потерпілих є троє жінок – 41, 64 та 81 років, усі з осколковими пораненнями та опіками. Росіяни поранили й дитину, 10-річний хлопчик постраждав внаслідок обстрілів.

У місті зафіксували пошкодження п’ятиповерхівки, 4 приватних будинків, 3 господарських споруд, 2 теплиці, авто.

За минулу ніч, у ПВК “Схід” ліквідували ворожий БПЛА, який літав над областю.

Читайте також:

Росіяни обстріляли Дніпро: 5 загиблих та понад пів сотні поранених (ОНОВЛЕНО)

У Нікополі внаслідок обстрілів росіян поранено жінку: прокуратура розпочала розслідування: деталі

Підписуйтесь

«Військова поліція пропонує співпрацю»: росіяни поширюють фейки на території України

Олександра Зоз 10:15, 12 Червня 2024
Фейкові повідомлення
Фейкові повідомлення/ фото МВС України

За даними МВС України, соцмережами поширюється інформація, що начебто «військова поліція» пропонує українцям винагороду за співпрацю у виявленні ухилянтів. Це фейк. А «військової поліції» в Україні не існує.

Про це йдеться на сторінці Міністерства внутрішніх справ України.

Вигадана «військова поліція» пропонує українцям винагороду за співпрацю у виявленні чоловіків, що ухиляються від мобілізації. Ці повідомлення у соцмережах надходять нібито від імені Національної поліції України.

У Міністерстві внутрішніх справ зазначають, це фейкові повідомлення. В Україні не існує «військової поліції». Національна поліція України жодних подібних оповіщень не робила. 

«Такі повідомлення спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні та створення напруженості серед громадян»

МВС України //

Центр протидії дезінформації та Кіберполіція застерігають: не варто телефонувати за номерами, вказаними в цих повідомленнях, а також не треба переходити за посиланнями від невідомих джерел. 

Читайте також:

Підписуйтесь

«Відчуття, що він йде поряд зі мною»: чиїм ім’ям назвали одну з вулиць у Вільногірську

Олександра Зоз 09:50, 31 Січня 2024
У Вільногірську назвали вулицю на честь хірурга
У Вільногірську назвали вулицю на честь лікаря-хірурга / фото Вільногірськ IN.UA

У Вільногірську з’явилася вулиця на честь відомого лікаря Юрія Устенка. Вона замінила собою вулицю Жовтневу.

Історією життя Юрія Устенка поділилася з Вільногірськ IN.UA донька лікаря Оксана.

Народний лікар-хірург Юрій Устенко

Юрій Устенко був знаним лікарем-хірургом у Вільногірську. У місті працював з 1976 по 2015 рік.

«До нього був постійний потік пацієнтів. Він ніколи нікому не відмовляв, навіть приймав вдома. Батько став хірургом, який відчував біль пацієнтів на собі», — розповідає донька відомого лікаря Оксана.

За словами Оксани, лікар завжди переймався про надання медичної допомоги соціально незахищеним верствам населення.

«Тоді медицина вважалась безплатною, але люди завжди намагались віддячити батькові за врятовані життя своїх рідних. Дарували подарунки, а інколи потайки підкладали гроші. Батько завжди сварився, коли знаходив гроші у кишені медичного халата. Жодної копійки не брав собі. Він їх накопичував, а потім за ці кошти допомагав іншим пацієнтам, або робив ремонт в палатах свого відділення», — каже донька Юрія.

У 2002 році Юрій Устенко отримав нагороду «За заслуги перед містом».

Колишня вулиця Жовтнева / фото Вільногірськ IN.UA

У 2015 році у лікаря-хірурга розвинулось онкологічне захворювання. Новина про хворобу для Юрія Устенка була неочікуваною. Через постійне піклування про інших, він не помітив її перші ознаки. За життя хірурга боролись усі: доньки, лікарі, медперсонал Вільногірської лікарні, небайдужі жителі міста, які на то час добровільно стали донорами крові для Юрія Устенка та почали збирати додаткові гроші на його лікування.

«Він просив мене записувати прізвища в нотатник, щоб подякувати кожному окремо за фінансову допомогу, а коли прізвище було невідоме, дуже переймався, що не знає кому висловити свою щиру вдячність», — згадує Оксана.

Працював Юрій Устенко до останнього. В серпні 2015 року йому стало зле на порозі рідної лікарні, він втратив свідомість. Через п’ять місяців, 26 січня 2016 року лікар-хірург пішов з життя.

Поховали його на «Алеї Слави» міського цвинтаря, а на пам’ятнику написали частину його улюбленого вислову: «Живіть радісно, мій вам наказ».

Як з’явилась вулиця Юрія Устенка

За побажанням жителів Вільногірська та розпорядженням міського голови Володимира Василенка 15 лютого 2016 року вулицю Жовтневу перейменували ім’ям народного лікаря-хірурга — вулиця ім. Ю.М.Устенка.

«Коли я йду вулицею, яка названа на честь мого батька, відчуття, що він йде поряд зі мною і посміхається», — каже Оксана.

Вулиця Юрія Устенка / фото Вільногірськ IN.UA
Cучасний вигляд / фото Вільногірськ IN.UA
Вздовж вулиці розміщені невеликі будівлі / фото Вільногірськ IN.UA

Вільногірськ живе тут –  підписуйтесь на наш Facebook та Telegram

Двоє дніпрян торгували гранатами в Одесі

Зловмисники відправляли в Одесу посилки з вибуховими боєприпасами, ховаючи їх серед побутових речей. Оплату за гранати отримували на банківські картки. Про це повідомляє Головне управління […]

18:40, 18.09.2024 Бойцун Дмитро

5% військового збору стягуватимуть із зарплат вчителів, лікарів та бюджетників: Верховна рада ухвалила рішення

Верховна рада ухвалила, з другої спроби, рішення з підвищення податків та військового збору. Проте законопроєкт № 11416-д підтримали ще у першому читанні.  Про це повідомляє […]

11:20, 18.09.2024 Бойцун Дмитро

Чоловік та жінка загинули під час пожежі у Дніпрі

Під час ліквідації пожежі, у Центральному районі міста Дніпро, вогнеборці виявили всередині будинку тіла без ознак життя. Ними виявились 55-річний чоловік та 75-річна жінка. Про […]

09:20, 18.09.2024 Бойцун Дмитро

На 10 років відстає Дніпропетровщина у відновленні інфраструктури

Наразі у регіоні завершення будівництва чекають 128 об’єктів, зокрема, у Дніпрі, Кривому Розі та інших громадах. Причиною стала війна та підрив росіянами Каховської ГЕС. Про […]

17:10, 17.09.2024 Бойцун Дмитро

Збирав боєприпаси та продавав: на Дніпропетровщині судитимуть військовослужбовця

Технік роти  з сержантом однієї з військових частин організував продаж боєприпасів. Правоохоронці дізналися про схему та провели контрольну закупку, де і затримали “продавців”. Прокуратура вилучила […]

14:00, 17.09.2024 Бойцун Дмитро