Вільногірські депутати від ОПЗЖ залишаються: рішення про відставку не підтримали

Альона Щекодіна 17:05, 26 Вересня 2024
Депутати ОПЗЖ
Депутати ОПЗЖ / фото Вільногірська міська рада

Сьогодні на черговому засіданні сесії депутатський корпус не підтримав ініціативи депутатів Юрія Мелащенка, Володимира Лисенка про складання повноважень. Крім того, рішення про складання депутатських повноважень Людмили Дроздіної, вдруге, не отримало підтримки. 

Більше на Вільногірськ IN.UA.

Юрій Мелащенко та Володимир Лисенко балотувалися до Вільногірської міської ради від політичної партії «Опозиційна платформа «За життя».

Юрій Мелащенко є депутатом місцевої ради вже не першу каденцію. Попри те, що міський голова Володимир Василенко пропонував його кандидатуру на посаду секретаря ради, депутати не підтримали цю пропозицію, і депутатський корпус продовжує працювати без очільника.

Що кажуть самі депутати

Аналізуючи відвідуваність сесій, можна з упевненістю стверджувати, що Юрій Мелащенко був активним учасником засідань, практично не пропускаючи жодного з них. На запитання журналістів видання Вільногірськ IN.UA щодо причин складання своїх повноважень він зазначив, що це рішення пов’язане з особистими обставинами.

«Я прийняв рішення, мої виборці віднеслися до цього з розумінням», – сказав депутат місцевої ради Юрій Мелащенко.

Володимир Лисенко прокоментував своє рішення про дострокове припинення повноважень, підкресливши, що причини мають особистий характер. Він запевнив, що не забуде про своїх виборців. 

«Знаєте, не обов’язково бути депутатом, щоб допомагати людям. Я продовжу це робити і далі», — зазначив депутат місцевої ради Володимир Лисенко.

Проте, як виявили журналісти видання Вільногірськ IN.UA, у вільному доступі немає інформації про діяльність депутатів, намір Лисенка залишити посаду чи його зустрічі з виборцями.

Вибірковий аналіз відвідуваності сесій депутатами Мелащенко та Лисенко.

Номер засіданняЮрій МелащенкоВолодимир ЛисенкоПосилання
68 сесіяВідсутнійЄhttps://vilnogirsk-rada.gov.ua/upload/docs/2ba0673a4d11574095a929c3c7185e01.pdf
67 сесіяЄВідсутнійhttps://vilnogirsk-rada.gov.ua/upload/docs/f043c91e1f68d0b14b05a99508a60607.pdf
66 сесіяЄВідсутнійhttps://vilnogirsk-rada.gov.ua/upload/docs/79d98c946026e8813238104ee71dde42.pdf
65 сесіяєєhttps://vilnogirsk-rada.gov.ua/doc/6079/
64 сесіяєєhttps://vilnogirsk-rada.gov.ua/upload/docs/f58cdd7ce819388b97c8d30b00be809e.pdf
63  сесіяєєhttps://vilnogirsk-rada.gov.ua/upload/docs/d6ac7c2eab3c62b9ecb65854756462bb.pdf
62 сесіяЄВідсутнійhttps://vilnogirsk-rada.gov.ua/doc/5884/
61 сесіяєєhttps://vilnogirsk-rada.gov.ua/upload/docs/07e792201ee8f8cee8a9cbc619c7cfd1.pdf
60 сесіяВідсутнійЄhttps://vilnogirsk-rada.gov.ua/upload/docs/d6fffec7d35fc2e7f04672e6203ab2b5.pdf
Вибірковий аналіз відвідуваності сесій депутатами Мелащенко та Лисенко.

Наразі журналісти видання Вільногірськ IN.UA не можуть оцінити діяльність депутатів, оскільки у вільному доступі відсутня звітність про їхню роботу. Єдиним критерієм залишається їхня присутність на сесіях.

Нагадаємо, що ще у вересні 2022 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України заборонив діяльність партії «Опозиційна платформа «За життя» на території України. Якщо депутатський корпус підтримає рішення про дострокове припинення повноважень Юрія Мелащенка та Володимира Лисенка на майбутніх засіданнях сесії, їхні посади залишаться вакантними до наступних виборів.

«Згідно з частиною 5 ст. 283 Виборчого кодексу України передбачається, що у разі вичерпання відповідного територіального виборчого списку черговість отримання мандата передається єдиному багатомандатному виборчому списку цієї ж організації партії. У разі вичерпання єдиного виборчого списку організації партії такий мандат залишається вакантним. Таким чином, партія ОПЗЖ втратила мандати, а отже заповнити вона раду не зможе, як і перерозподілити між іншими партіями тощо. Таким чином будуть вільні місця, доки не відбудуться вибори», – пояснює адвокат, медіаюрист ГО «Платформа прав людини» Євген Воробйов.

Рішення про дострокове складання повноважень депутатки Людмили Дроздіної виноситься вже вдруге. Вона балотувалася від політичної партії «Пропозиція» та була членкинею постійної комісії з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, молоді, соціального захисту населення та зв’язків з громадськістю і ЗМІ.У 2023 році вона відвідала лише шість із 16 можливих засідань, а в цьому році не була присутня на більш ніж десяти останніх засіданнях. Журналістам Вільногірськ IN.UA не вдалося зв’язатися з депутаткою. Її рішення сьогодні також не отримало підтримки.

Читайте також:

Підписуйтесь

Новий цифровий центр запрацював у Вільногірську: подробиці

Наталія Москаленко 14:07, 18 Жовтня 2024
Освітній центр у Вільногірському ліцеї №4
Освітній центр у Вільногірському ліцеї №4 / фото Вільногірська міська рада

Освітній центр відкрився у Вільногірському ліцеї №4 завдяки підтримці міжнародних партнерів з Японії. Він створений для вивчення сучасних технологій і розвитку навичок, які є популярними у XXI столітті. Центр оснащений сучасною технікою, що дозволяє учням займатися робототехнікою, використовувати штучний інтелект і реалізовувати різноманітні проєкти.

Про це повідомляє Вільногірська міська рада.

У новому освітньому центрі в Вільногірському ліцеї №4 учні можуть здобувати знання та навички, які мають великий попит у XXI столітті. Тут вони можуть надолужувати освітні втрати, займатися робототехнікою, проводити дозвілля з користю, спілкуватися, міркувати, створювати нові проєкти та використовувати штучний інтелект.

Центр оснащено сучасними технологіями: планшетами, ноутбуками, 3D-принтером, наборами для робототехніки та інтерактивною панеллю. Також він забезпечений генератором і портативною зарядною станцією. Ремонт приміщення був проведений за кошти міського бюджету.

“Департамент соціально-гуманітарної політики Вільногірської міської ради Дніпропетровської висловлю слова вдячності Японському агенству міжнародного співробітництва, Дніпропетровській обласній військовій адміністрації та Вільногірській міській раді Дніпропетровської області за створення сучасного цифрового освітнього центру”, – повідомили у Вільногірській міській раді.

Читайте також:

Підписуйтесь

Дніпропетровський фермер виростив гігантський гарбуз і встановив національний рекорд

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 12:30, 18 Жовтня 2024
гігантський гарбуз
гарбуз рекордсмен / фото Лана Вєтрова

Після офіційної реєстрації рекорду, гігантський гарбуз буде виставлений на аукціон. Кошти, отримані від продажу, будуть передані на потреби Збройних Сил України.

Про це повідомляє керівниця національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

У селі Суворовка виростили гігантський гарбуз вагою 137,5 кілограмів. Виростив його місцевий фермер Ігор Макуха. Сорт гарбуза, який став рекордсменом, називається “Атлантичний гігант”. Щоб доправити овочевий гігант до Києва на офіційну реєстрацію рекорду, знадобилося зусилля чотирьох чоловіків.

19 жовтня в Києві відбудеться Гарбузовий фест, де всі бажаючі зможуть побачити рекордсмена на власні очі. На фестивалі проведуть детальні заміри гарбуза: обхват, діаметр та інші параметри. Крім того, буде створена фотозона з унікальним експонатом, де кожен зможе зробити фото на пам’ять.

Організатори запрошують взяти участь в аукціоні рестораторів, фотографів, фермерів, організаторів свят та всіх небайдужих. Адже з такого гарбуза можна приготувати величезну кількість смачних страв, створити оригінальні фотосесії або використати його як декорацію для святкування Хеллоуїна.

Читайте також:

Підписуйтесь

Новий цифровий центр запрацював у Вільногірську: подробиці

Освітній центр відкрився у Вільногірському ліцеї №4 завдяки підтримці міжнародних партнерів з Японії. Він створений для вивчення сучасних технологій і розвитку навичок, які є популярними […]

Дніпропетровський фермер виростив гігантський гарбуз і встановив національний рекорд

Після офіційної реєстрації рекорду, гігантський гарбуз буде виставлений на аукціон. Кошти, отримані від продажу, будуть передані на потреби Збройних Сил України. Про це повідомляє керівниця […]

12:30, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

Пожежі у Камʼянському та Нікополі цієї ночі: деталі

В Камʼянському загорілась квартира на п’ятому поверсі в дев’ятиповерховому житловому будинку. Із задимленого під’їзду рятівники вивели чотирьох мешканців. Про це повідомляє головне управління ДСНС Дніпропетровської […]

11:00, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

В Україні 50 та 200 гривень зникнуть з обігу: деталі

З 1 листопада в Україні почнуть замінювати банкноти старого зразка на нові. Поступово вилучатимуть банкноти номіналом 50 та 200 гривень зразків 2003 – 2007 років. […]

09:27, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

Понад 9 мільйонів гривень витратили на підготовку до осінньо-зимового періоду у Вільногірську: куди спрямували кошти

Виконавчий комітет Вільногірської міської ради повідомляє про заходи, вжиті для підготовки до осінньо-зимового періоду. Чи все у нормі? Розгляньмо, що вже зроблено і які питання […]