Історичне підвищення податків: законопроєкт пройшов до другого читання

Буянова Єва 15:40, 6 Жовтня 2024
Збільшення податків
Збільшення податків/ фото UKR.NET

Фінансовий комітет Верховної ради підтримав до другого читання урядовий законопроєкт №11416 про збільшення податків.

Про це повідомляє нардеп Ярослав Железняк.

«Комітет підтримав до другого читання законопроєкт про історичне збільшення податків №11416д. За – 19, утрималися – 3, проти – 1», – написав у Telegram нардеп Ярослав Железняк. 

Основні моменти законопроєкту:

  • Збільшення військового збору: з 1,5% до 5%.
  • Введення військового збору для ФОП: нововведення, яке вплине на фізичних осіб-підприємців.
  • 50% податок на банки: суттєве підвищення для фінансових установ.
  • Збільшення майнового податку на земельні ділянки: нові умови оподаткування.
  • 25% податок на прибуток для фінансових компаній: зміни, що вплинуть на галузь.
  • Звільнення кешбеку від оподаткування: полегшення для споживачів.
  • Перехід на помісячну звітність з ПДФО: спрощення податкових процедур.
  • Збільшення ренти на видобуток щебеню: нові умови для видобувної промисловості.

Читайте також: 

Підписуйтесь

Новий маркетплейс від monobank: коли відкриття

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 15:30, 18 Жовтня 2024
платіжна картка / фото Monobank

Запуск маркетплейсу під назвою “Market by mono” запланований на 21 жовтня. На старті проєкту там будуть представлені три категорії: ґаджети, смартелектроніка та компʼютерна техніка.

Про це розповів бізнесмен та співзасновник monobank Олег Гороховський.

За словами Гороховського, клієнти зможуть придбати техніку без переплат та прихованих тарифів за програмою «Покупка частинами». Маркетплейс обіцяє покупцям те, що вони очікують від сервісу – простоту, впевненість, економію часу та гарне ставлення до себе.

Для партнерів маркетплейсу підготовлені особливі тарифи, як заявив бізнесмен, які в 3-5 разів нижчі ніж в конкурентів, а рівень співпраці та підтримки має бути простим та без зайвих комунікацій.⠀

“Market by mono, так він називається, це наша спроба зробити щось особливе в e-commerce. Судити його суворо відразу, звичайно, не варто – він ще зовсім малюк і попереду довгий, складний шлях. Ми хочемо дати клієнтам те, що вони очікують від сервісу – простоту, впевненість, економію часу та гарне ставлення до себе”, – розповів бізнесмен та співзасновник monobank Олег Гороховський.

Нагадаємо, що monobank – це мобільний застосунок та спільний банкінг-проєкт Універсал Банку Сергія Тігіпка та IT-компанії Fintech Band. Повноцінно запущений у листопаді 2017-го. Позиціонує себе як перший мобільний банк в Україні без відділень.

Fintech заснували колишні топменеджери ПриватБанку, зокрема ексголова правління банку Олександр Дубілет і його син Дмитро. У серпні 2021 року Олег Гороховський заявив, що вартість monobank перевищила позначку понад $1 мільярд.

Читайте також:

Підписуйтесь

В Україні 50 та 200 гривень зникнуть з обігу: деталі

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 09:27, 18 Жовтня 2024
банкноти старого зразка
гроші старого зразка / фото Національний банк України

З 1 листопада в Україні почнуть замінювати банкноти старого зразка на нові. Поступово вилучатимуть банкноти номіналом 50 та 200 гривень зразків 2003 – 2007 років. Купюри будуть дійсними, тож спеціально обмінювати їх не потрібно.

Про це повідомляє Національний банк України.

Це не означає що банкнотами старого зразку більше не можна розрахуватись. Процес заміни банкнот відбудеться за рахунок того, що банки не видаватимуть із кас такі банкноти за всіма видами готівкових операцій. Також Національний банк припинить видавати ці банкноти банкам, інкасаторським компаніям та компаніям з оброблення готівки.

Зазначимо, що в Україні вже почали заміну банкнот таких номіналів: 

  • 1 та 2 гривні зразків 2003–2007 років – з 01 жовтня 2020 року;
  • 5, 10, 20 та 100 гривень зразків 2003–2007 років – з 01 січня 2023 року;
  • 500 гривень – з 01 серпня 2024 року.

“Національний банк з метою підвищення якості готівки в обігу комплексно працює над оптимізацією готівкового обігу та послідовно замінює в обігу всі банкноти попередніх років на більш сучасні та захищені. Так, заміна банкнот номіналами 50 та 200 гривень старого зразка завершить цей процес”, – розповіли в Національному банку України. 

Читайте також:

Підписуйтесь

Новий маркетплейс від monobank: коли відкриття

Запуск маркетплейсу під назвою “Market by mono” запланований на 21 жовтня. На старті проєкту там будуть представлені три категорії: ґаджети, смартелектроніка та компʼютерна техніка. Про […]

15:30, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

В Україні 50 та 200 гривень зникнуть з обігу: деталі

З 1 листопада в Україні почнуть замінювати банкноти старого зразка на нові. Поступово вилучатимуть банкноти номіналом 50 та 200 гривень зразків 2003 – 2007 років. […]

09:27, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

Нові переможці програми «Власна справа»: підприємці отримають гранти на 110 млн грн

«Власна справа» — одна з найбільш затребуваних програм підтримки малого бізнесу. З моменту її запровадження Урядом в липні 2022 року її переможцями стали вже понад […]

12:30, 17.10.2024 Бойцун Дмитро

Вільногірська міська рада інформує: соціальна допомога з перевезення для ВПО

Компанія Грузар разом з Міністерством Реінтеграції запустила проєкт, для населення яке постраждало від російської агресії. Проект пропонує безкоштовний переїзд чи перевезення речей УБД та ВПО. […]

09:30, 17.10.2024 Бойцун Дмитро

Зростання споживання електроенергії фіксує НЕК “Укренерго”

Все це через зниження температури. Сьогодні рівень споживання електроенергії в Україні на 9:30 ранку був на 3% вищим, ніж напередодні. Про це повідомили у НЕК […]