Вільногірськ у руках ФОПів: міська рада не справляється з благоустроєм

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 16:35, 15 Жовтня 2024
прибирання дерев / фото Вільногірська міська рада

Днями Вільногірська міська рада висловила подяку ФОП Олександру Борисенку за його благодійну діяльність у спилюванні аварійних дерев та омолодженні зелених насаджень. Наша редакція звернулася до Олександра Борисенка за деталями цієї ініціативи.

Більше на Вільногірськ IN.UA

Як розповів сам Олександр Борисенко, з приводу аварійних дерев до нього звернувся особисто мер з питанням чи можна їх прибрати на благодійній основі. Він погодився, адже сам занепокоєний їх станом.

“До нас звернувся мер позаминулого тижня щодо двох величезних тополь, які значно перевищують висоту 9-поверхового будинку. Їхні великі гілки зачіпають балкони, завдаючи незручностей мешканцям. Я спиляв деякі з цих дерев і відвіз дрова до Посунківської церкви, а частину направив на притулок. Заявок на вирубку надходить дуже багато, телефонують щодня, але в бюджеті немає грошей, тому чекати, поки дерева впадуть, не дуже доцільно. Поки є можливість, я намагаюся допомагати місту”, – заявив Олександр Борисенко.

Олександр розповів, що комунальне підприємство «УК «Жилкомсервіс» наразі не має потрібної техніки та документів на неї, а також спеціалістів з висотних робіт. Тому він виконує ці роботи на благодійній основі.

“У мене є вся необхідна техніка, а мої спеціалісти мають посвідчення та дозволи на виконання висотних робіт. Вся техніка також сертифікована. Тому я займаюся цими роботами, до того ж у мене є кваліфікована бригада, яка вже три роки виконує роботи для міста”, — зазначив Олександр Борисенко..

Раніше ми писали що на позачерговій сесії Вільногірської міської ради депутати обрали підприємство, яке упорядковуватиме місто та слідкуватиме за його чистотою. Це – комунальне підприємство “УК “Жилкомсервіс”. 

Які послуги має надавати “УК “Жилкомсервіс” за рішенням міськради:

  • Прибирання доріг від снігу, посипка в т.ч. придбання посипкового матеріалу;
  • прибирання тротуарів, зупинок громадського транспорту від снігу, посипка в т.ч. придбання посипкового матеріалу;
  • прибирання доріг від снігу, посипка в т.ч. придбання посипкового матеріалу (старостинський округ);
  • послуги із перевезення безхазяйських відходів, стихійних звалищ;
  • послуги з очистки газонів від сміття;
  • прибирання тротуарів, зупинок громадського транспорту від сміття;
  • прибирання, підмітання доріг від сміття;
  • послуги із скошення трави;
  • послуги із стрижки живої огорожі;
  • послуги з утримання квітників;
  • очистка урн від сміття;
  • охорона, утримання та відновлення зелених насаджень на об’єктах блаустрою, видалення дерев;
  • послуги із згрібання та вивезення опалого листя;
  • технічне обслуговування мереж вуличного освітлення. 

“На останній сесії депутати прийшли до того, що немає можливості виділяти гроші. Заявок дуже багато і є такий депутат Антон Боклаг, він ініціював щоб підприємці на благодійній основі допомогли місту. І я почав потихеньку прибирати сухостій, аварійні дерева. Привели разом з Повстенем Олександром парк до ладу. Це все було на благодійній основі”, – розповів Олександр Борисенко

У той час, з міського бюджету на благоустрій міста на 2024 рік виділено 12 894 838 гривень. А це, майже, на 3 мільйони більше, ніж планувалося у 2021 році за програмою “Утримання благоустрою та житлово-комунального господарства Вільногірської міської територіальної громади на 2022-2026 роки”.

Читайте також:

Підписуйтесь

Дніпропетровський фермер виростив гігантський гарбуз і встановив національний рекорд

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 12:30, 18 Жовтня 2024
гігантський гарбуз
гарбуз рекордсмен / фото Лана Вєтрова

Після офіційної реєстрації рекорду, гігантський гарбуз буде виставлений на аукціон. Кошти, отримані від продажу, будуть передані на потреби Збройних Сил України.

Про це повідомляє керівниця національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

У селі Суворовка виростили гігантський гарбуз вагою 137,5 кілограмів. Виростив його місцевий фермер Ігор Макуха. Сорт гарбуза, який став рекордсменом, називається “Атлантичний гігант”. Щоб доправити овочевий гігант до Києва на офіційну реєстрацію рекорду, знадобилося зусилля чотирьох чоловіків.

19 жовтня в Києві відбудеться Гарбузовий фест, де всі бажаючі зможуть побачити рекордсмена на власні очі. На фестивалі проведуть детальні заміри гарбуза: обхват, діаметр та інші параметри. Крім того, буде створена фотозона з унікальним експонатом, де кожен зможе зробити фото на пам’ять.

Організатори запрошують взяти участь в аукціоні рестораторів, фотографів, фермерів, організаторів свят та всіх небайдужих. Адже з такого гарбуза можна приготувати величезну кількість смачних страв, створити оригінальні фотосесії або використати його як декорацію для святкування Хеллоуїна.

Читайте також:

Підписуйтесь

Пожежі у Камʼянському та Нікополі цієї ночі: деталі

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 11:00, 18 Жовтня 2024
пожежа в Камʼянському
пожежа в Кам’янському / фото ДСНС Дніпропетровщини

В Камʼянському загорілась квартира на п’ятому поверсі в дев’ятиповерховому житловому будинку. Із задимленого під’їзду рятівники вивели чотирьох мешканців.

Про це повідомляє головне управління ДСНС Дніпропетровської області.

Врятовані медичної допомоги не потребували. Площа займання становила 30 квадратних метри. На пожежі в Камʼянському, вогнеборці виявили тіло людини. Вгамовували займання 11 рятувальників та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Пізніше, в Нікополі, загорілась квартира в п’ятиповерховому житловому будинку. Пожежа, площею 20 квадратних метри, охопила третій поверх. 

Із палаючого помешкання надзвичайники винесли жінку та передали медичним працівникам. З попереднім діагнозом термічні опіки тіла та верхніх дихальних шляхів її госпіталізовано до лікарні. 

Також з верхніх поверхів врятували 7 людей, з яких 2 дитини. Та на місці пожежі виявили загиблого чоловіка. Ліквідували пожежу 10 рятувальників та 3 одиниці пожежно-рятувальної. 

Читайте також:

Підписуйтесь

Дніпропетровський фермер виростив гігантський гарбуз і встановив національний рекорд

Після офіційної реєстрації рекорду, гігантський гарбуз буде виставлений на аукціон. Кошти, отримані від продажу, будуть передані на потреби Збройних Сил України. Про це повідомляє керівниця […]

12:30, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

Пожежі у Камʼянському та Нікополі цієї ночі: деталі

В Камʼянському загорілась квартира на п’ятому поверсі в дев’ятиповерховому житловому будинку. Із задимленого під’їзду рятівники вивели чотирьох мешканців. Про це повідомляє головне управління ДСНС Дніпропетровської […]

11:00, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

В Україні 50 та 200 гривень зникнуть з обігу: деталі

З 1 листопада в Україні почнуть замінювати банкноти старого зразка на нові. Поступово вилучатимуть банкноти номіналом 50 та 200 гривень зразків 2003 – 2007 років. […]

09:27, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

Понад 9 мільйонів гривень витратили на підготовку до осінньо-зимового періоду у Вільногірську: куди спрямували кошти

Виконавчий комітет Вільногірської міської ради повідомляє про заходи, вжиті для підготовки до осінньо-зимового періоду. Чи все у нормі? Розгляньмо, що вже зроблено і які питання […]

Готуйте гаманці: у Вільногірську на навчання в школі мистецтв чекає різке підвищення цін

Вільногірська міська рада планує підвищити ціни на послуги школи мистецтв. Про це йдеться у проєкті рішень, хоча нові тарифи наразі не оголошені. Для роз’яснень звернулися […]

16:17, 17.10.2024 Бойцун Дмитро