Риба — один із найкращих джерел високоякісного білка, який легко засвоюється організмом. Вона не лише підтримує м’язову масу, а й сприяє зміцненню імунітету та загальному здоров’ю.
Редакція Вільногірськ.IN.UA зібрала ТОП-5 сортів риби з найбільшим вмістом білка
Риба з найбільшим вмістом білка
Лосось
Лосось, вирощений на фермах, забезпечує 20,4 грама білка на порцію вагою 3,5 унції, тоді як у дикому лососі цей показник становить 22,3 грама. Як жирна риба, лосось є багатим джерелом омега-3 жирних кислот, які сприяють зміцненню здоров’я. Крім того, він містить значну кількість вітаміну D, що відіграє ключову роль у підтримці здоров’я кісток.
Скумбрія
Скумбрія є чудовим джерелом білка, забезпечуючи 18,6 грама на порцію вагою 100 грамів. Вона також містить поліненасичені жирні кислоти, які сприяють зниженню ризику серцево-судинних захворювань та інсультів. Як жирна риба, скумбрія багата на омега-3 жирні кислоти, що допомагають зменшити ймовірність мігрені та покращити зір.
Тунець
Тунець є відмінним джерелом білка, забезпечуючи 19 грамів на порцію вагою 100 грамів консервованого продукту. Він також містить важливі вітаміни та мінерали, зокрема калій, кальцій, вітаміни групи B, фосфор і селен. Завдяки вмісту заліза, вітаміну B12 і фолату, вживання тунця може допомогти у профілактиці анемії.
Матеріал має інформаційний характер.
Читайте також:
Підписуйтесь