Чому пити каву корисно: 6 причин 

Єва Буянова 11:00, 2 Березня 2025
Кава/ фото ілюстративне, Pexels

Кава – це не просто улюблений напій мільйонів, а й природний стимулятор, який приносить безліч користі для здоров’я. Вона уповільнює процеси старіння, підтримує роботу мозку, зменшує ризик хвороби Паркінсона, захищає печінку, допомагає боротися зі стресом і навіть сприяє фізичній витривалості.

Чому пити каву корисно – читайте на Вільногірськ.IN.UA

Потужне джерело антиоксидантів

Кава містить у кілька разів більше антиоксидантів, ніж зелений чай. Також обсмажування зерен лише збільшує їхню кількість. Антиоксиданти захищають ДНК від пошкоджень, уповільнюють старіння, підтримують роботу мозку, імунної та нервової систем.

Захист від хвороби Паркінсона

Кофеїн покращує пам’ять і може запобігати руйнуванню клітин мозку. У тих, хто випиває щодня дві й більше чашки кави, ризик розвитку хвороби Паркінсона знижується на 40%.

Користь для печінки

Кава допомагає захистити печінку, особливо в людей, які вживають алкоголь. Споживання понад чотирьох чашок кави на день зменшує ризик цирозу печінки на 80% і розвитку її раку на 40%. 

Менше стресу – більше щастя

Аромат кави може знижувати рівень стресу, спричиненого недосипанням. Дослідження показують, що кавомани на 20% рідше страждають від депресії, а кофеїн, діючи як природний антидепресант, допомагає зменшити пригнічений стан на 10%.

Допомагає запобігти діабету 2 типу

Зменшення споживання кави на 1–2 чашки на день підвищує ризик розвитку діабету 2 типу на 17%, тоді як збільшення на 1,5 чашки, навпаки, знижує цей ризик на 11%.

Підвищує фізичну витривалість

Кофеїн стимулює нервову систему, сприяючи розщепленню жирових клітин та підвищенню рівня адреналіну в крові. Це допомагає організму легше переносити фізичні навантаження, збільшуючи витривалість у середньому на 11–12%.

Матеріал має інформаційний характер. 

Читайте також: 

Підписуйтесь

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Дмитро Бойцун Дмитро Бойцун 09:30, 14 Квітня 2025
Погода у Вільногірську / фото Вільногірськ IN.UA

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 градусів.

Прогноз погоди у Вільногірську

Згідно з даними метеорологічного сайту Sinoptik.ua, у понеділок 14 квітня вдень у Вільногірську на небі з’являться хмари, які ввечері повинні розсіятися.

Погода у понеділок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У вівторок 15 квітня ранок у Вільногірську буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним.

Погода у вівторок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У середу 16 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у середу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У четвер 17 квітня у Вільногірську ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня.

Погода у четвер / скриншот сайту Sinoptik.ua

У п’ятницю 18 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у п’ятницю / скриншот сайту Sinoptik.ua

У суботу 19 квітня увесь день у Вільногірську небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня.

Погода у суботу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У неділю 20 квітня вдень у Вільногірську хмари з’являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися.

Погода у неділю / скриншот сайту Sinoptik.ua

Читайте також:

Підписуйтесь

Солодкий Великдень: готуємо шоколадні яйця власноруч

Єва Буянова 16:00, 13 Квітня 2025
Шоколадні яйця/ фото Instagram, anny_cooking

Шоколадні яйця — це не тільки смачний десерт, а й чудова ідея для святкового подарунку. Поєднання білого шоколаду з фруктовим “жовтком” і ніжною глазур’ю створює неповторний смак, який подарує радість кожному. 

Покроковий рецепт, який дозволить вам приготувати ці смачні яйця вдома і здивувати своїх близьких – читайте на Вільногірськ.IN.UA

Інгредієнти: 

Жовток:

  • 100 грамів пюре персика, манго або апельсинового соку;

  • 30 грамів цукру;

  • 8 грамів крохмалю.

Білок:

  • 8 грамів желатину + 30 мілілітрів молока;

  • 1 яйце;

  • 30 грамів цукру;

  • 70 мілітрів молока;

  • ваніль за смаком;

  • 90 грамів білого шоколаду;

  • 200 грамів вершків 33%;

  • 10 грамів цукрової пудри.

Шоколадна глазур:

  • 180 грамів чорного або молочного шоколаду;

  • 20 мілілітрів олії.

Приготування: 

Жовткова начинка

Змішайте в сотейнику пюре або сік із цукром і крохмалем. Нагрівайте, постійно помішуючи, до загуснення. Готову масу розкладіть по маленьких формочках і заморозьте.

Мус з білого шоколаду

Желатин замочіть у молоці. В окремому сотейнику змішайте цукор, молоко та яйце, готуйте до загуснення. Зніміть з вогню, додайте желатин і білий шоколад, розмішуйте до повного розчинення.

Окремо збийте холодні вершки з цукровою пудрою до стійкої піни. З’єднайте обидві маси — мус готовий.

Формування яєць

Форми для яєць змастіть олією. Заповніть кожну половинку білим мусом, у центр покладіть заморожений фруктовий “жовток”. Заморозьте половинки.

Після заморожування з’єднайте їх разом: трохи підігрійте сковорідку, прикладіть кожну половинку серединкою до гарячої поверхні, щоб краї злегка розтопилися і з’єдналися. Якщо необхідно, обріжте краї для рівності. Сформовані яйця знову заморозьте.

Шоколадна глазур

Розтопіть шоколад з олією на водяній бані. Перелийте у високу склянку. Кожне заморожене яйце на шпажці занурте в глазур. Потім помістіть у холодильник на кілька годин до повного розмороження.

Читайте також: 

Підписуйтесь

Погода

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 […]

09:30, 14.04.2025 Дмитро Бойцун

Які сукні будуть в тренді у 2025: підбірка

Які сукні будуть актуальні у 2025

12:30, 13.04.2025 Єва Буянова