На восьмому скликанні, 69 сесії від 22 серпня 2024 року депутати міської ради Вільногірська проголосували за зміну персонального складу виконавчого комітету та затвердила це рішення.
Про це повідомили офіційній сторінці Вільногірської міської ради
Олег Трофименко завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії КП «Вільногірська центральна міська лікарня» виявив бажання піти зі складу виконавчого комітету Вільногірської міської ради. 22 серпня 2024 року він подав заяву про прохання виключити його.
Тож міськрада проголосувала та внесла зміни до складу. Олега Трофименка виключили зі складу виконкому. Натомість додали нових членів виконкому:
заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради-начальника управління архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства Ростислава Варницького;
головного спеціаліста з мобілізаційної роботи Миколу Гайдука;
начальника планово-економічного відділу комунального підприємства «УК «Жилкомсервіс» Лесю Савінову.
Журналісти редакції Вільногірськ IN.UA зв’язалися з очільницею планово-економічного відділу комунального підприємства “УК “Жилкомсервіс” Лесею Савіновою, аби вона прокоментувала нові зміни у виконкомі. Утім вона відмовилася поділитися планами на майбутню роботу в персональному складі виконавчого комітету.
“Можна я не буду нічого коментувати, давати інтерв’ю? Я би не хотіла нічого коментувати. Я не публічна особа”, – зазначила начальниця планово-економічного відділу комунального підприємства «УК «Жилкомсервіс» Леся Савінова.
Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендував скасувати вручення золотих та срібних медалей випускникам шкіл. Більше уваги має приділятися якісному навчанні учнів та їх комплексній оцінці успішності. Медалі не мають сили при вступі в університети.
Про це повідомляє секретарка комітету Наталія Піпа.
За словами Наталії Піпи, за останні роки збільшилася кількість учнів, котрі отримали золоті або срібні медалі. Проте через локдаун та повномасштабне вторгнення рівень знань випускників навчальних закладів погіршився.
Вона додає, що цей анахронізм(нетипове для нинішнього часу) ще існує лише у пострадянських країнах. До того ж відміна вручення медалей може зекономити кошти держбюджету.
«5,6 млн грн будуть зекономлені. Школи чи управління освіти можуть відзначати тих, хто найкраще вчиться власними відзнаками», – додала Наталія Піпа.
Осінь – це час гарбуза, який стає головною зіркою на українських кухнях. Рецепти, до яких входить цей овоч є корисними. Бо він багатий на корисні речовини.
Редакція Вільногірськ.IN.UA зібрала топ-5 рецептів страв з гарбуза.
Рецепти з гарбузом: топ-5
Гарбузовий кекс
Інгредієнти:
Гарбуз — 800 грам
Кориця мелена — 10 грам
Ваніль — 10 грам
Яйце куряче — 4 штуки
Борошно пшеничне — 400 грам
Олія рослинна — 180 мілілітрів
Сода — 5 грам
Розпушувач — 10 грам
Цукор — 280 грам
Приготування:
Розігріти духовку до 180 градусів. Гарбуз очистити від шкіри і насіння. Нарізати на скибочки й укласти у форму.
Поставити у духовку на 15-20 хвилин до мʼякості. Гарбуз дістати, подрібнити блендером до стану пюре.
Змастити маслом форму для пирога. Яйця збити міксером. У мисці змішати збиті яйця і гарбузове пюре, додати корицю, ваніль і рослинну олію. Перемішати до однорідної консистенції.
В іншій мисці змішати борошно, соду, розпушувач і цукор. Додати сухі інгредієнти в гарбузово-яєчну масу і добре перемішати. Перелити тісто в підготовлену форму і випікати
Кипʼятимо воду, додаємо нарізану картоплю, додаємо запечені овочі, лавровий лист і доводимо до готовності картоплі.
Додаємо вершки, спеції, виймаємо лавровий лист і збиваємо суп блендером. Повертаємо його на вогонь, доводимо до кипіння і за необхідності доливаємо ще води, якщо суп надто густий.
Подаємо суп з сухариками/підсмаженим курячим філе, або як я з грінками з сиром.
Бортики коржу робимо висотою ~ 4-5 сантиметрів і охолоджуємо доки готуємо начинку.
Випікаємо пиріг при 210 градусах – 15 хвилин і ще 40 хвилин при 170 градусах.
Охолоджуємо до кімнатної температури і після кладемо в холодильник на 4-5 годин або ніч. За бажанням пиріг прикрашаємо.
Гарбузовий манник
Інгредієти:
250 грам манки
250 грам кефіру
2 яйця
80-100 грам цукру
1 столова ложка ванільного цукру
80 грам вершкового масла
1 чайна ложка розпушувача
200 грам натертого гарбуза
1 чайна ложка кориці
гарбузове насіння
Приготування:
Манну кашу заливаємо кефіром, добре перемішуємо та залишаємо на 10-15 хвилин.
В окремій посудині змішуємо яйця з цукром та ванільним цукром. Вливаємо розтоплене вершкове масло та перекладаємо манну кашу, додаємо розпушувач та все добре перемішуємо.
Беремо гарбуз. Натираємо його на терці та перекладаємо до тіста. Також додаємо корицю.
Перекладаємо тісто в форму для запікання, вирівнюємо поверхню та присипаємо гарбузовим насінням.
Відправляємо в розігріту до 180 г. духовку на 35-45 хвилин. Готовність перевіряємо деревʼяною паличкою.
Гарбузовий лате
Інгредієнти:
2 столові ложки гарбузового пюре
1 столова ложка молока (можна рослинного
½ столової ложки міцної кави або еспресо
1-2 столові ложки цукру або підсолоджувача за смаком
Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендував скасувати вручення золотих та срібних медалей випускникам шкіл. Більше уваги має приділятися якісному навчанні учнів […]
Два місяці будували додаткове укриття в одному з ліцеїв Камʼянського. Приміщення створювали за сучасними стандартами безпеки. Про це повідомляє Сергій Лисак В укритті створили 2 […]
Заступник мера та директор товариства організували злочинну схему із завищення тарифів на паркування. Схема діяла у Дніпрі. Правоохоронці вже розпочали розслідування Про це повідомляє Офіс […]
Вчора російські війська здійснили черговий обстріл Нікополя, внаслідок якого постраждали троє людей. Снаряди влучили по житлових кварталах, спричинивши значні руйнування будинків та інфраструктури. Загалом по […]