Ще одна церква у Дніпрі вийшла з-під московського патріархату

Сем Тетяна 10:54, 8 Липня 2024
Храм святого Георгія у Дніпрі / фото Віталій Ковтюх

Храм святого Георгія у Дніпрі вийшов з юрисдикції московського патріархату та долучився до Православної Церкви України. Таке рішення ухвалила громада храму.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Московський патріархат, Дніпропетровщина

Православна Церква України поповнилась ще однією релігійною громадою, це віряни храму святого Георгія міста Дніпра. Люди на зборах ухвалили рішення вийти з юрисдикції московського патріархату та долучитись до Православної Церкви України.

Зазначимо, що за даними ресурсу Опендатабот, на Дніпропетровщині станом на травень 2024 року налічували понад 500 храмів московського патріархату.

Маркування, де зазначені храми московського патріархату / фото Опендатабот

Перше місце за кількістю храмів УПЦ МП займала Київська область, тут їх нарахували 683. Водночас більшість церков приховує свою належність до УПЦ МП.

Читайте також:

Підписуйтесь

Новий цифровий центр запрацював у Вільногірську: подробиці

Наталія Москаленко 14:07, 18 Жовтня 2024
Освітній центр у Вільногірському ліцеї №4
Освітній центр у Вільногірському ліцеї №4 / фото Вільногірська міська рада

Освітній центр відкрився у Вільногірському ліцеї №4 завдяки підтримці міжнародних партнерів з Японії. Він створений для вивчення сучасних технологій і розвитку навичок, які є популярними у XXI столітті. Центр оснащений сучасною технікою, що дозволяє учням займатися робототехнікою, використовувати штучний інтелект і реалізовувати різноманітні проєкти.

Про це повідомляє Вільногірська міська рада.

У новому освітньому центрі в Вільногірському ліцеї №4 учні можуть здобувати знання та навички, які мають великий попит у XXI столітті. Тут вони можуть надолужувати освітні втрати, займатися робототехнікою, проводити дозвілля з користю, спілкуватися, міркувати, створювати нові проєкти та використовувати штучний інтелект.

Центр оснащено сучасними технологіями: планшетами, ноутбуками, 3D-принтером, наборами для робототехніки та інтерактивною панеллю. Також він забезпечений генератором і портативною зарядною станцією. Ремонт приміщення був проведений за кошти міського бюджету.

“Департамент соціально-гуманітарної політики Вільногірської міської ради Дніпропетровської висловлю слова вдячності Японському агенству міжнародного співробітництва, Дніпропетровській обласній військовій адміністрації та Вільногірській міській раді Дніпропетровської області за створення сучасного цифрового освітнього центру”, – повідомили у Вільногірській міській раді.

Читайте також:

Підписуйтесь

Дніпропетровський фермер виростив гігантський гарбуз і встановив національний рекорд

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 12:30, 18 Жовтня 2024
гігантський гарбуз
гарбуз рекордсмен / фото Лана Вєтрова

Після офіційної реєстрації рекорду, гігантський гарбуз буде виставлений на аукціон. Кошти, отримані від продажу, будуть передані на потреби Збройних Сил України.

Про це повідомляє керівниця національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

У селі Суворовка виростили гігантський гарбуз вагою 137,5 кілограмів. Виростив його місцевий фермер Ігор Макуха. Сорт гарбуза, який став рекордсменом, називається “Атлантичний гігант”. Щоб доправити овочевий гігант до Києва на офіційну реєстрацію рекорду, знадобилося зусилля чотирьох чоловіків.

19 жовтня в Києві відбудеться Гарбузовий фест, де всі бажаючі зможуть побачити рекордсмена на власні очі. На фестивалі проведуть детальні заміри гарбуза: обхват, діаметр та інші параметри. Крім того, буде створена фотозона з унікальним експонатом, де кожен зможе зробити фото на пам’ять.

Організатори запрошують взяти участь в аукціоні рестораторів, фотографів, фермерів, організаторів свят та всіх небайдужих. Адже з такого гарбуза можна приготувати величезну кількість смачних страв, створити оригінальні фотосесії або використати його як декорацію для святкування Хеллоуїна.

Читайте також:

Підписуйтесь

Вулиця ім.Ю.М. Устенка

«Відчуття, що він йде поряд зі мною»: чиїм ім’ям назвали одну з вулиць у Вільногірську

У Вільногірську назвали вулицю на честь хірурга Юрія Устенка: що відомо про його життя

 «Читацький щоденник»: що вчителі Вільногірська рекомендують читати на канікулах

Філворди, кроссензи,  к’юар коди із закодованими фільмами за творами, аудіокниги та тести до теми. Так вивчають учні в міському 3 ліцеї українську мову та літературу. […]