Військовослужбовиця “Пташка” заявила про некомпетентне командування 59 ОМПБр: деталі

Альона Щекодіна 11:00, 15 Липня 2024
“Пташка” / фото Катерина Поліщук

Відома парамедикиня та одна із захисниць Азовсталі Катерина Поліщук, більш відома за позивним “Пташка”, звернулася до Володимира Зеленського щодо вищого військового керівництва 59 ОМПБр. Захисниця написала про “злочинні накази командирів” та їх свідому недбалість, що за її словами  призвело до загибелі великої кількості військовослужбовців.

Про це Катерина Поліщук розповіла у своєму Instagram.

Пташка: пост про командування 59 ОМПБр

За словами “Пташки”, раніше 59 ОМПБр імені Якова Гандзюка командували професіонали своєї справи, утім з квітня 2024 року цю їх роль зайняв Богдан Шевчук. Парамедикиня пов’язує таке рішення “геніальними посадовими перестановками” та “родинними зв’язками вищого військового керівництва”.

Прімитка. Катерина Поліщук, більш відома за позивним “Пташка” — це відома українська парамедикиня, яка брала участь в обороні “Азовсталі”. Вона була звільнена з полону в результаті обміну полоненими, який відбувся 21 вересня 2022 року.

Катерина Поліщук звинуватила військового Богдана Шевчука у наданні злочинних наказів, свідомій недбалості, нехтуванні життям та здоровʼям особового складу та діях, що призвели до загибелі великої кількості військовослужбовців, в тому числі з високих керівних посад.

У підсумку “Пташка” повідомила про припинення співпраці з цією бригадою ЗСУ.

Для розв’язання питання вона звернулася до Володимира Зеленського. Це вона та її читачі зробили через Олену Зеленську, оскільки Президент України обмежив позначення себе у постах в Instagram.

Реакція мережі

Пост, який опублікувала “Пташка”, швидко набрав популярності в мережі. Користувачі підтримали парамедикиню й подякували їй за сміливість. Вони також почали позначати інші бригади ЗСУ, де є проблеми з військовим керівництвом.

Відмітки відомих людей під постов / cкриншот
Проблеми в інших бригадах ЗСУ / скриншот

Реакція командування

На ситуацію вже відреагували у Генеральному штабі ЗСУ. Її представники перевірять ситуацію в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка та з’ясують обставини втрат серед особового складу,

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський прийняв рішення щодо виїзду в зону відповідальності з’єднання  комплексної робочої групи на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗСУ.

Читайте також:

Підписуйтесь

Дніпропетровський фермер виростив гігантський гарбуз і встановив національний рекорд

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 12:30, 18 Жовтня 2024
гігантський гарбуз
гарбуз рекордсмен / фото Лана Вєтрова

Після офіційної реєстрації рекорду, гігантський гарбуз буде виставлений на аукціон. Кошти, отримані від продажу, будуть передані на потреби Збройних Сил України.

Про це повідомляє керівниця національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

У селі Суворовка виростили гігантський гарбуз вагою 137,5 кілограмів. Виростив його місцевий фермер Ігор Макуха. Сорт гарбуза, який став рекордсменом, називається “Атлантичний гігант”. Щоб доправити овочевий гігант до Києва на офіційну реєстрацію рекорду, знадобилося зусилля чотирьох чоловіків.

19 жовтня в Києві відбудеться Гарбузовий фест, де всі бажаючі зможуть побачити рекордсмена на власні очі. На фестивалі проведуть детальні заміри гарбуза: обхват, діаметр та інші параметри. Крім того, буде створена фотозона з унікальним експонатом, де кожен зможе зробити фото на пам’ять.

Організатори запрошують взяти участь в аукціоні рестораторів, фотографів, фермерів, організаторів свят та всіх небайдужих. Адже з такого гарбуза можна приготувати величезну кількість смачних страв, створити оригінальні фотосесії або використати його як декорацію для святкування Хеллоуїна.

Читайте також:

Підписуйтесь

Пожежі у Камʼянському та Нікополі цієї ночі: деталі

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 11:00, 18 Жовтня 2024
пожежа в Камʼянському
пожежа в Кам’янському / фото ДСНС Дніпропетровщини

В Камʼянському загорілась квартира на п’ятому поверсі в дев’ятиповерховому житловому будинку. Із задимленого під’їзду рятівники вивели чотирьох мешканців.

Про це повідомляє головне управління ДСНС Дніпропетровської області.

Врятовані медичної допомоги не потребували. Площа займання становила 30 квадратних метри. На пожежі в Камʼянському, вогнеборці виявили тіло людини. Вгамовували займання 11 рятувальників та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Пізніше, в Нікополі, загорілась квартира в п’ятиповерховому житловому будинку. Пожежа, площею 20 квадратних метри, охопила третій поверх. 

Із палаючого помешкання надзвичайники винесли жінку та передали медичним працівникам. З попереднім діагнозом термічні опіки тіла та верхніх дихальних шляхів її госпіталізовано до лікарні. 

Також з верхніх поверхів врятували 7 людей, з яких 2 дитини. Та на місці пожежі виявили загиблого чоловіка. Ліквідували пожежу 10 рятувальників та 3 одиниці пожежно-рятувальної. 

Читайте також:

Підписуйтесь

Дніпропетровський фермер виростив гігантський гарбуз і встановив національний рекорд

Після офіційної реєстрації рекорду, гігантський гарбуз буде виставлений на аукціон. Кошти, отримані від продажу, будуть передані на потреби Збройних Сил України. Про це повідомляє керівниця […]

12:30, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

Пожежі у Камʼянському та Нікополі цієї ночі: деталі

В Камʼянському загорілась квартира на п’ятому поверсі в дев’ятиповерховому житловому будинку. Із задимленого під’їзду рятівники вивели чотирьох мешканців. Про це повідомляє головне управління ДСНС Дніпропетровської […]

11:00, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

В Україні 50 та 200 гривень зникнуть з обігу: деталі

З 1 листопада в Україні почнуть замінювати банкноти старого зразка на нові. Поступово вилучатимуть банкноти номіналом 50 та 200 гривень зразків 2003 – 2007 років. […]

09:27, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

Понад 9 мільйонів гривень витратили на підготовку до осінньо-зимового періоду у Вільногірську: куди спрямували кошти

Виконавчий комітет Вільногірської міської ради повідомляє про заходи, вжиті для підготовки до осінньо-зимового періоду. Чи все у нормі? Розгляньмо, що вже зроблено і які питання […]

Готуйте гаманці: у Вільногірську на навчання в школі мистецтв чекає різке підвищення цін

Вільногірська міська рада планує підвищити ціни на послуги школи мистецтв. Про це йдеться у проєкті рішень, хоча нові тарифи наразі не оголошені. Для роз’яснень звернулися […]

16:17, 17.10.2024 Бойцун Дмитро