Командир військової частини на Дніпропетровщині купив неякісну форму для військових на 200 мільйонів гривень

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 14:00, 20 Вересня 2024
викрили закупівлю неякісного військового одягу
обшук / фото Державне Бюро Розслідувань

Він уклав угоду про закупівлю військового одягу з приватним підприємством, яке займається перепродажем продукції низької якості. І, не перевіривши, вніс передоплату у розмірі 30%. 

Про це повідомляє Державне Бюро Розслідувань.

Після передоплати військові отримали лише частину якісного одягу, а на суму майже 150 мільйонів гривень отримали форму, яка не відповідає жодним стандартам якості. До того ж наражали захисників на небезпеку.

Після отримання одягу, керівництво частини підписало необхідні документи та здійснило повну оплату за неякісний товар. Під час обшуків у військового та підприємця вилучено готівку.

Командиру частини та директору підприємства за сфабриковану закупівлю військового одягу, повідомили про підозру за статтею 425 та статтею 190 Кримінального Кодексу України. Війському загрожує позбавлення волі строком до 8 років, та підприємцю строком до 12 років.

Читайте також:

Підписуйтесь

Telegram обмежили в органах держвлади, військових формуваннях та на об’єктах критичної інфраструктури

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 18:35, 20 Вересня 2024
Telegram
Telegram / фото Getty images

Національний координаційний центру кібербезпеки (НКЦК) прийняв рішення на засіданні обмежити роботу застосунку Telegram на службових пристроях. Винятком  є ті особи, для яких використання цього месенджера є частиною службових обов’язків.

Про це повідомляє Рада національної безпеки і оборони України.

Telegram активно використовується росіянами для кібератак, встановлення геолокації користувачів, коригування ракетних ударів тощо.

У засіданні взяли участь представники керівного складу:

  • Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України;
  • Національної поліції України;
  • Генерального штабу Збройних Сил України;
  • Служби безпеки України;
  • Міністерства оборони України;
  • Національного банку України;
  • Міністерства цифрової трансформації України;
  • Міністерства закордонних справ України;
  • Розвідувальних органів;
  • Керівництво регуляторних органів у сфері електронних комунікацій;
  • Народні депутати України.

Також прийняли низку рішень, спрямованих на розвиток сфери кібербезпеки в державі. Серед них – започаткування національної ініціативи щодо сприяння посиленню ролі жінок у кібербезпеці та забезпечення гендерної рівності, а також упровадження автоматизованої платформи з моніторингу реалізації Стратегії кібербезпеки України (CyberTracker).

Читайте також:

Підписуйтесь

Опалювальний сезон «на носі»: чи готова Дніпропетровщина

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 16:45, 20 Вересня 2024
елетроопалювальні установки готові до опалювального сезону
Опалювальна установка / фото Микола Лукашук

Комунальні підприємства теплопостачання Дніпропетровщини готові до опалювального сезону на 95%. 

Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Наразі, в умовах децентралізації, відповідальність за підготовку до опалювального сезону несуть місцеві органи самоврядування. У їхній власності перебувають підприємства, які забезпечують теплопостачання в містах та громадах. В деяких містах досі працюють державні підприємства. 

Підготовка триває в населених пунктах:

  • Дніпро;
  • Кривий Ріг;
  • Камʼянськ;
  • Новомосковськ (Самар);
  • Павлоград;
  • Синельниково.

У Шахтарську(Першотравенську) через борги місцевого комунального підприємства опалювальний сезон може початися із запізненням. Для врегулювання ситуації з представниками обох сторін провів зустріч голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

“Все через борги перед енергетичною компанією за вугілля. Їх накопичилося чимало. Постачальник наполягає – погасити бодай минулорічні. Місто відповідає – коштів не вистачає. Втім, така ж ситуація нещодавно була і у Тернівці. Там вихід знайшли. Тому дав час до наступного тижня – дійти рішення, яке влаштує всіх. ”, – повідомив очільник ОВА Сергій Лисак. 

На індивідуальному опаленні перебувають:

  • Марганець;
  • Нікополь;
  • Покров.

Наразі готовність цих міст – 90%. 

Світло у Нікополі не вимикатимуть, за рішенням Кабміну, адже велика кількість людей має електричне опалення. Причиною є постійні обстріли з боку ворога та необхідність забезпечити людей теплом та водою.

“В громадах першочергово вже готові обʼєкти критичної інфраструктури – лікарні, дитячі дошкільні заклади, заклади освіти. Підготовлені та підписуються паспорти готовності котелень та обʼєктів до роботи в опалювальний сезон. На випадок кризових ситуацій, російських атак і блекаутів, медичні заклади та дитячі дошкільні заклади забезпечені генераторами. У випадках екстрених відключень світла частина закладів освіти працюватиме в онлайн-режимі, де це можливо.“, – заявив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Читайте також:

Підписуйтесь

Telegram обмежили в органах держвлади, військових формуваннях та на об’єктах критичної інфраструктури

Національний координаційний центру кібербезпеки (НКЦК) прийняв рішення на засіданні обмежити роботу застосунку Telegram на службових пристроях. Винятком  є ті особи, для яких використання цього месенджера […]

18:35, 20.09.2024 Бойцун Дмитро

Опалювальний сезон «на носі»: чи готова Дніпропетровщина

Комунальні підприємства теплопостачання Дніпропетровщини готові до опалювального сезону на 95%.  Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. Наразі, в умовах децентралізації, відповідальність за […]

16:45, 20.09.2024 Бойцун Дмитро

На “попутках” до знань: чи з’явиться шкільний автобус у Вільногірській громаді?

Школярі з п’яти сіл Вільногірської ОТГ: Дмитрівки, Мар’янівки, Доброгірського, Мотронівки та Дідового змушені діставатися до школи самостійно. Попри те, що міська рада компенсує кошти на […]

160 мільйонів євро для зміцнення енергетики України взимку

100 мільйонів, з цих коштів, Україна отримає з доходів від заморожених у Європі російських активів. Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. “Сюди […]

12:20, 20.09.2024 Бойцун Дмитро

Дніпрянин ошукав аграріїв на 112 мільйонів під виглядом купівлі зерна

Створив злочинну організацію мешканець Дніпра. До її складу увійшли його родичі та знайомі. Від дій зловмисників постраждали фермери Львівської, Полтавської та Хмельницької областей.  Про це […]

09:05, 20.09.2024 Бойцун Дмитро