В Україні ускладнюють процес складання іспиту для отримання водійських прав

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 11:00, 22 Жовтня 2024
фото ілюстративне / Pexels

Нові правила вже діють у Київській, Львівській, Вінницькій та Одеській областях. Метою цих нововведень є боротьба з корупцією.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

У рамках протидії корупції в Україні ініціювали пілотний проект, який посилює процедуру складання іспитів на отримання водійських прав. Одним із головних нововведень стала обов’язкова відео- та аудіофіксація іспитів. 

“І це не для того, щоб залякати тих, хто складає іспит, а для того, щоб у них було більше можливостей для оскарження результатів, щоб можна було перевірити будь-який запис і переконатись у справедливості іспиту. Гаслами цього проекту є: «Знаєш — успішно складаєш» та «Не знаєш — не допоможуть». Запит від громадськості на справедливу екзаменаційну діяльність сервісних центрів МВС існує вже давно. Усі ці зміни покликані забезпечити рівні та прозорі умови для кожного кандидата у водії”, — пояснив керівник головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Для теоретичної частини встановлено відеокамери та мікрофони, що виключає можливість поширених раніше маніпуляцій. 

Практична частина на категорію “В” також фіксується за допомогою 360-градусної камери, яка одночасно знімає екзаменатора і кандидата. Розмови в салоні авто також записуються і автоматично направляються на сервер, щоб уникнути втручання в результати.

Читайте також:

Підписуйтесь

У населених пунктах, де не працюють аптеки, ліки безкоштовно доставлятиме пошта

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 15:30, 21 Жовтня 2024
фото ілюстративне / Pexels

Пілотний проект стартував на Дніпропетровщині за сприяння Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомляє Дніпровська районна державна адміністрація.

Наразі є змога замовляти безрецептурні препарати, а також ті, що відпускаються за програмою «Доступні ліки». Далі сформоване замовлення буде надіслано клієнту до найближчого відділення за послугою «Укрпошта Експрес».

Після того, як посилка буде готова до видачі, замовник отримає смс-повідомлення. Щоб перевірити, чи правильно укомплектовано замовлення, є можливість оглянути посилку перед отриманням. Термін зберігання замовлення у відділенні становить сім календарних днів.

Основні напрямки проекту це: 

  • Доступ до аптек, передусім у населених пунктах, де ті відсутні або зруйновані за час повномасштабної війни; 
  • Доступ до ліків, зокрема тих, яких може не бути в найближчій аптеці; 
  • Медикаменти за доступними цінами, бо та сама найближча аптека може не пропонувати оптимальну вартість чи не брати участь у програмі «Доступні ліки».

“У межах глобальної стратегії трансформації Укрпошта рухається до 100% автоматизації сортування та оптимізує логістичні маршрути, щоб доставляти відправлення клієнтам в усі обласні центри України та інші великі міста вже наступного дня.”, – розповіли в Дніпровській районній державній адміністрації.

Для того, щоб придбати лікарські засоби, необхідно зателефонувати до контакт-центру за номером та слідувати підказкам у голосовому меню для зв’язку з фахівцем. 

Номер контакт центру:

  • 0 800 300 545

Читайте також:

Підписуйтесь

Перші виплати «Національного кешбеку»: коли

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 14:07, 21 Жовтня 2024
фото Міністерство економіки України

Кошти будуть нараховані тим громадянам, які мали покупки українських товарів і сума кешбеку становила понад 2 грн за вересень. За результатами вересня таких споживачів виявилося 646 378. У інших або не було нарахувань або вони становили менш як 2 грн.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

З 22 по 31 жовтня українці отримають першу виплату «Національного кешбеку». 646 378 українцям держава перерахує сумарно 37,2 млн грн, накопичені за покупки в вересні. Умовою виплати кешбеку є активація картки для виплат в Дії

Витратити свій кешбек можна на послуги — комунальні, медичні, транспорт та інші. Або задонатити на Збройні Сили України чи придбати військові облігації.

“Для нас дуже важливо, щоб українці обирали українське. Очікуємо, що такі додаткові переваги не лише будуть соціальною підтримкою, але стимулюють розвиток українських виробників”, — зазначила Перша віцепрем’єр-міністерка України — Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Щоб отримати національний кешбек, потрібно:

  • Подати заявку через сайт чи мобільний застосунок банку, який бере участь у програмі, або звернутися до відділення. До програми долучилися такі банки: ПриватБанк, monobank, Укргазбанк, Sense Bank, ПУМБ, Абанк, Банк Глобус, UKRSIBBANK BNP Paribas Group, Ощадбанк, Акордбанк та Банк Кредит Дніпро;
  • Визначити картки, з яких ви оплачуєте покупки, і надати банку дозвіл на передачу інформації про транзакції з цих карток в магазинах-учасниках програми;
  • Відкрити фізичну чи віртуальну картку, куди нараховуватиметься кешбек;
  • У Дії в розділі Сервіси обрати картку «Національний кешбек» для виплат;

Кешбек у розмірі 10% від вартості нараховується за купівлю товарів українських виробників, що включені у програму.  Максимальна сума виплат — 3 тис. грн на місяць.

Для тих, хто не активував в Дії свою картку для виплат, кошти не зникнуть. Вони будуть виплачені в листопаді після активації. Отриманий кешбек не буде оподатковуватись. Відповідний закон прийнятий Верховною Радою. 

Читайте також:

Підписуйтесь

У населених пунктах, де не працюють аптеки, ліки безкоштовно доставлятиме пошта

Пілотний проект стартував на Дніпропетровщині за сприяння Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Про це повідомляє Дніпровська районна […]

15:30, 21.10.2024 Бойцун Дмитро

Перші виплати «Національного кешбеку»: коли

Кошти будуть нараховані тим громадянам, які мали покупки українських товарів і сума кешбеку становила понад 2 грн за вересень. За результатами вересня таких споживачів виявилося […]

14:07, 21.10.2024 Бойцун Дмитро
Сімейні фільми на Хелловін

Сімейні фільми на Хелловін: підбірка

Сімейні фільми на Хелловін допоможуть створити затишну атмосферу для святкового вечора. У списку — легкі та захоплюючі стрічки, що підійдуть для глядачів будь-якого віку, поєднуючи […]

15:30, 20.10.2024 Буянова Єва

Новий маркетплейс від monobank: коли відкриття

Запуск маркетплейсу під назвою “Market by mono” запланований на 21 жовтня. На старті проєкту там будуть представлені три категорії: ґаджети, смартелектроніка та компʼютерна техніка. Про […]

15:30, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

В Україні 50 та 200 гривень зникнуть з обігу: деталі

З 1 листопада в Україні почнуть замінювати банкноти старого зразка на нові. Поступово вилучатимуть банкноти номіналом 50 та 200 гривень зразків 2003 – 2007 років. […]

09:27, 18.10.2024 Бойцун Дмитро