
Сирна користь: найбагатші білком, насичені жирами та важливі для імунної системи. Редакція зібрала топ-5 найкорисніших видів сиру. Сир – це цінний харчових продукт, який є в кожному холодильнику, а чи знали ви про його користь?
5 найкращих сортів сиру – читайте на Вільногірськ.IN.UA
Найкращі сорти сиру
Творожний сир
Цей сир вирізняється високим вмістом білка та низьким рівнем жиру, що робить його популярним вибором серед прихильників здорового харчування. Окрім значної кількості кальцію, він також містить лейцин – незамінну амінокислоту, яка сприяє росту та збереженню м’язової маси.
Фета
Цей сир містить менше калорій і насичених жирів порівняно з багатьма іншими видами.
Козячий сир
Містить шість грамів білка, а також важливі поживні речовини, зокрема кальцій і вітамін А. Крім того, у ньому є пробіотики, які сприяють здоров’ю травної системи.
Рікотта
Джерело кальцію, вітаміну А, вітамінів групи В і калію.
Пармезан
Містить високий вміст білка та помірний вміст насичених жирів.
Мартеріал має інформаційний характер.
Читайте також:
- Масло гхі: секрет здоров’я та енергії в кожній ложці
- Як влаштувати тиждень здорового харчування після свят: поради експертки
Підписуйтесь