
Масниця – це час смачних млинців, які об’єднують родини за одним столом. Пропонуємо три прості та перевірені рецепти млинців: на молоці – ніжні та еластичні, на воді – тонкі з ажурними «дірочками», а на кефірі – пухкі й ароматні.
Рецепти млинців до масниці – читайте на Вільногірськ.IN.UA
Млинці на молоці
Інгредієнти:
- 500 мілілітрів молока 3,2%;
- 2 курячих яйця;
- 200 грамів пшеничного борошна;
- 2 столові ложки рослинна олія;
- 30 грамів цукру-піску;
- 0,5 чайлої ложки кухонної солі.
Приготування:
Підготуйте інгредієнти кімнатної температури – це допоможе зробити тісто однорідним і без грудочок. У мисці збийте яйця, додайте сіль і цукор.
Збивайте яйця міксером на середніх обертах, поки сіль і цукор повністю не розчиняться.
Додайте до яєчної суміші третину молока, потім поступово просійте борошно і перемішайте. Має вийти густе тісто без грудочок. Щоб уникнути грудочок, не вливайте все молоко одразу, інакше доведеться довше мішати.
Додайте решту молока та ретельно перемішайте. Влийте рослинну олію та ще раз розмішайте. Тісто повинно мати консистенцію жирних вершків.
Розігрійте сковороду і підсмажте тонкі млинці, використовуючи приблизно пів ополоника тіста на один млинець. З цього рецепта вийде 25-30 млинців діаметром 22 см.
Млинці на воді
Інгредієнти:
- 500 мілілітрів води;
- 3 курячих яйця;
- 250 грамів пшеничного борошна;
- 3 столові ложки. соняшникової олії;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 30 грамів цукру в піску;
- дрібка солі.
Приготування:
Підготуйте склянку теплої води та склянку окропу заздалегідь.
Збийте яйця з цукром і сіллю міксером до утворення легкої піни.
Додайте в яєчну масу склянку теплої води та перемішайте.
Просійте борошно, змішайте його з розпушувачем і додайте в тісто. Змішуйте міксером, поки не зникнуть грудочки.
Влийте склянку окропу та рослинну олію, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Залиште тісто настоятися на 10-15 хвилин, після чого починайте смажити млинці. Завдяки рідкій консистенції тіста вони вийдуть тонкими та з характерними «дірочками».
Млинці на кефірі
Інгредієнти:
- 500 мілілітрів кефіру 2,5%;
- 3 курячих яйця;
- 250 грамів пшеничного борошна;
- 50 грамів вершкового масла;
- 2 чайних ложки сухих дріжджів;
- 30 грамів цукру в піску;
- дрібка солі.
Приготування:
Підігрійте пів склянки кефіру до теплого стану (не перегрівайте). Перелийте в глибоку миску, додайте сухі дріжджі, цукор, щіпку солі та пів склянки просіяного борошна. Перемішайте і залиште в теплому місці на 20 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Збийте яйця міксером із насадкою-вінчиком до появи піни. Додайте їх у тісто та перемішайте.
Розтопіть вершкове масло на сковороді або в мікрохвильовій печі, охолодіть до теплого стану. Додайте масло і решту борошна в дріжджову суміш, ретельно перемішайте.
Влийте залишок кефіру, добре перемішайте до однорідної консистенції. Накрийте миску з тістом і дайте йому підійти в теплому місці ще пів години.
Смажте млинці на злегка змащеній олією сковороді до золотистого кольору з обох боків.
Читайте також:
- Ніжний мандариновий пиріг: простий рецепт зимового задоволення
- Паски за власним рецептом: переселенка поділилась сімейним рецептом випічки до Великодня
Підписуйтесь