Депутати Вільногірської міської ради проголосували про надання згоди АТ «ОГХК» на право користування землею площею 332, 5714 гектарів. Комбінат сплачуватиме податок за встановленим земельним сервітутом.
Більше — у матеріалі Вільногірськ IN.UA
Користування земельною ділянкою за встановленим сервітутом
Раніше, як зазначили депутати на засіданні постійної комісії, Вільногірськ не отримував кошти за користування землею. Проте, за їх даними, на тій ділянці знаходяться об’єкти АТ «ОГХК».
«На сьогодні ми маємо факт порушення земельного законодавства, а саме використання земельних ділянок без оформлення правовстановлюючих документів. Управління не виносило жодного разу це питання, не озвучувало, що є така проблематика. Я вважаю, що це відсутність контролю за дотриманням земельного законодавства з боку УАКБ»
Віталій Федоренко // депутат Вільногірської міської ради
Ці факти викликали у депутатів недовіру до роботи начальника управління архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства Дмитра Волощука, бо саме це управління відповідає за використання земельних ділянок у Вільногірській громаді.
«В мене є пропозиція винести до цього рішення пункт щодо визнання незадовільної роботи заступника міського голови в частині контролю за дотриманням вимог земельного законодавства на території міської ради»
Віталій Федоренко // депутат Вільногірської міської ради
На засіданні 65 сесії міськради, депутати розглянули пропозицію щодо недовіри до роботи начальника УАКБ та ЖКГ Дмитра Волощука. Міський голова Володимир Василенко пропонував не поєднувати розгляд питань про земельного сервітуту та про незадовільну роботу, проте депутати його не підтримали, а рішення щодо землі не прийняли.
Втім, вже на наступному засіданні позачергової 66 сесії Вільногірської міської ради, яку Василенко скликав в той же день, депутати прийняли рішення про надання згоди АТ «ОГХК» на право користування землею.
Акціонерне товариство «ОГХК» з 2022 року виключено з переліку підприємств, які мають право на постійне користування земельними ділянками. А надавати таке право на користування міська рада може виключно на підставі встановлення земельних сервітутів, зазначив на засіданні постійної комісії начальник відділу комунальної власності та юридичного забезпечення УАКБ та ЖКГ Вільногірської міської ради Сергій Ткачук.
«Ми пропонуємо встановити їм плату за використання земельної ділянки на рівні 3% з використанням понижуючого коефіцієнту 0,25 на термін спеціального дозволу до 2047 року з правом подовження»
Сергій Ткачук //
На питання депутатів чи не низький це коефіцієнт, міський голова Вільногірська відповів так:
«Наразі на комбінаті непроста ситуація із заробітними платами, і взагалі з існуванням. Ця пропозиція, на мій погляд, прагматична. Треба підтримати комбінат і підтримати міський бюджет, бо, повторюсь, це 900 тисяч гривень в міський бюджет»
Володимир Василенко // міський голова Вільногірська
Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендував скасувати вручення золотих та срібних медалей випускникам шкіл. Більше уваги має приділятися якісному навчанні учнів та їх комплексній оцінці успішності. Медалі не мають сили при вступі в університети.
Про це повідомляє секретарка комітету Наталія Піпа.
За словами Наталії Піпи, за останні роки збільшилася кількість учнів, котрі отримали золоті або срібні медалі. Проте через локдаун та повномасштабне вторгнення рівень знань випускників навчальних закладів погіршився.
Вона додає, що цей анахронізм(нетипове для нинішнього часу) ще існує лише у пострадянських країнах. До того ж відміна вручення медалей може зекономити кошти держбюджету.
«5,6 млн грн будуть зекономлені. Школи чи управління освіти можуть відзначати тих, хто найкраще вчиться власними відзнаками», – додала Наталія Піпа.
Осінь – це час гарбуза, який стає головною зіркою на українських кухнях. Рецепти, до яких входить цей овоч є корисними. Бо він багатий на корисні речовини.
Редакція Вільногірськ.IN.UA зібрала топ-5 рецептів страв з гарбуза.
Рецепти з гарбузом: топ-5
Гарбузовий кекс
Інгредієнти:
Гарбуз — 800 грам
Кориця мелена — 10 грам
Ваніль — 10 грам
Яйце куряче — 4 штуки
Борошно пшеничне — 400 грам
Олія рослинна — 180 мілілітрів
Сода — 5 грам
Розпушувач — 10 грам
Цукор — 280 грам
Приготування:
Розігріти духовку до 180 градусів. Гарбуз очистити від шкіри і насіння. Нарізати на скибочки й укласти у форму.
Поставити у духовку на 15-20 хвилин до мʼякості. Гарбуз дістати, подрібнити блендером до стану пюре.
Змастити маслом форму для пирога. Яйця збити міксером. У мисці змішати збиті яйця і гарбузове пюре, додати корицю, ваніль і рослинну олію. Перемішати до однорідної консистенції.
В іншій мисці змішати борошно, соду, розпушувач і цукор. Додати сухі інгредієнти в гарбузово-яєчну масу і добре перемішати. Перелити тісто в підготовлену форму і випікати
Кипʼятимо воду, додаємо нарізану картоплю, додаємо запечені овочі, лавровий лист і доводимо до готовності картоплі.
Додаємо вершки, спеції, виймаємо лавровий лист і збиваємо суп блендером. Повертаємо його на вогонь, доводимо до кипіння і за необхідності доливаємо ще води, якщо суп надто густий.
Подаємо суп з сухариками/підсмаженим курячим філе, або як я з грінками з сиром.
Бортики коржу робимо висотою ~ 4-5 сантиметрів і охолоджуємо доки готуємо начинку.
Випікаємо пиріг при 210 градусах – 15 хвилин і ще 40 хвилин при 170 градусах.
Охолоджуємо до кімнатної температури і після кладемо в холодильник на 4-5 годин або ніч. За бажанням пиріг прикрашаємо.
Гарбузовий манник
Інгредієти:
250 грам манки
250 грам кефіру
2 яйця
80-100 грам цукру
1 столова ложка ванільного цукру
80 грам вершкового масла
1 чайна ложка розпушувача
200 грам натертого гарбуза
1 чайна ложка кориці
гарбузове насіння
Приготування:
Манну кашу заливаємо кефіром, добре перемішуємо та залишаємо на 10-15 хвилин.
В окремій посудині змішуємо яйця з цукром та ванільним цукром. Вливаємо розтоплене вершкове масло та перекладаємо манну кашу, додаємо розпушувач та все добре перемішуємо.
Беремо гарбуз. Натираємо його на терці та перекладаємо до тіста. Також додаємо корицю.
Перекладаємо тісто в форму для запікання, вирівнюємо поверхню та присипаємо гарбузовим насінням.
Відправляємо в розігріту до 180 г. духовку на 35-45 хвилин. Готовність перевіряємо деревʼяною паличкою.
Гарбузовий лате
Інгредієнти:
2 столові ложки гарбузового пюре
1 столова ложка молока (можна рослинного
½ столової ложки міцної кави або еспресо
1-2 столові ложки цукру або підсолоджувача за смаком
Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендував скасувати вручення золотих та срібних медалей випускникам шкіл. Більше уваги має приділятися якісному навчанні учнів […]
Два місяці будували додаткове укриття в одному з ліцеїв Камʼянського. Приміщення створювали за сучасними стандартами безпеки. Про це повідомляє Сергій Лисак В укритті створили 2 […]
Заступник мера та директор товариства організували злочинну схему із завищення тарифів на паркування. Схема діяла у Дніпрі. Правоохоронці вже розпочали розслідування Про це повідомляє Офіс […]
Вчора російські війська здійснили черговий обстріл Нікополя, внаслідок якого постраждали троє людей. Снаряди влучили по житлових кварталах, спричинивши значні руйнування будинків та інфраструктури. Загалом по […]