
Кава – це не просто улюблений напій мільйонів, а й природний стимулятор, який приносить безліч користі для здоров’я. Вона уповільнює процеси старіння, підтримує роботу мозку, зменшує ризик хвороби Паркінсона, захищає печінку, допомагає боротися зі стресом і навіть сприяє фізичній витривалості.
Чому пити каву корисно – читайте на Вільногірськ.IN.UA
Потужне джерело антиоксидантів
Кава містить у кілька разів більше антиоксидантів, ніж зелений чай. Також обсмажування зерен лише збільшує їхню кількість. Антиоксиданти захищають ДНК від пошкоджень, уповільнюють старіння, підтримують роботу мозку, імунної та нервової систем.
Захист від хвороби Паркінсона
Кофеїн покращує пам’ять і може запобігати руйнуванню клітин мозку. У тих, хто випиває щодня дві й більше чашки кави, ризик розвитку хвороби Паркінсона знижується на 40%.
Користь для печінки
Кава допомагає захистити печінку, особливо в людей, які вживають алкоголь. Споживання понад чотирьох чашок кави на день зменшує ризик цирозу печінки на 80% і розвитку її раку на 40%.
Менше стресу – більше щастя
Аромат кави може знижувати рівень стресу, спричиненого недосипанням. Дослідження показують, що кавомани на 20% рідше страждають від депресії, а кофеїн, діючи як природний антидепресант, допомагає зменшити пригнічений стан на 10%.
Допомагає запобігти діабету 2 типу
Зменшення споживання кави на 1–2 чашки на день підвищує ризик розвитку діабету 2 типу на 17%, тоді як збільшення на 1,5 чашки, навпаки, знижує цей ризик на 11%.
Підвищує фізичну витривалість
Кофеїн стимулює нервову систему, сприяючи розщепленню жирових клітин та підвищенню рівня адреналіну в крові. Це допомагає організму легше переносити фізичні навантаження, збільшуючи витривалість у середньому на 11–12%.
Матеріал має інформаційний характер.
Читайте також:
- Найкращі антиоксидантні чаї: підбірка
- Чай, який стабілізує цукор у крові: природний спосіб підтримки здоров’я
Підписуйтесь