Рецепти млинців до Масниці: підбірка

Єва Буянова 11:00, 23 Лютого 2025
Рецепти млинців/ фото ілюстративне, Pexels

Масниця – це час смачних млинців, які об’єднують родини за одним столом. Пропонуємо три прості та перевірені рецепти млинців: на молоці – ніжні та еластичні, на воді – тонкі з ажурними «дірочками», а на кефірі – пухкі й ароматні. 

Рецепти млинців до масниці – читайте на Вільногірськ.IN.UA

Млинці на молоці

Інгредієнти: 

  • 500 мілілітрів молока 3,2%;
  • 2 курячих яйця;
  • 200 грамів пшеничного борошна;
  • 2 столові ложки рослинна олія;
  • 30 грамів цукру-піску;
  • 0,5 чайлої ложки кухонної солі.

Приготування: 

Підготуйте інгредієнти кімнатної температури – це допоможе зробити тісто однорідним і без грудочок. У мисці збийте яйця, додайте сіль і цукор.

Збивайте яйця міксером на середніх обертах, поки сіль і цукор повністю не розчиняться.

Додайте до яєчної суміші третину молока, потім поступово просійте борошно і перемішайте. Має вийти густе тісто без грудочок. Щоб уникнути грудочок, не вливайте все молоко одразу, інакше доведеться довше мішати.

Додайте решту молока та ретельно перемішайте. Влийте рослинну олію та ще раз розмішайте. Тісто повинно мати консистенцію жирних вершків.

Розігрійте сковороду і підсмажте тонкі млинці, використовуючи приблизно пів ополоника тіста на один млинець. З цього рецепта вийде 25-30 млинців діаметром 22 см.

Млинці на воді 

Інгредієнти: 

  • 500 мілілітрів води;
  • 3 курячих яйця;
  • 250 грамів пшеничного борошна;
  • 3 столові ложки. соняшникової олії;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 30 грамів цукру в піску;
  • дрібка солі.

Приготування: 

Підготуйте склянку теплої води та склянку окропу заздалегідь.

Збийте яйця з цукром і сіллю міксером до утворення легкої піни.

Додайте в яєчну масу склянку теплої води та перемішайте.

Просійте борошно, змішайте його з розпушувачем і додайте в тісто. Змішуйте міксером, поки не зникнуть грудочки.

Влийте склянку окропу та рослинну олію, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Залиште тісто настоятися на 10-15 хвилин, після чого починайте смажити млинці. Завдяки рідкій консистенції тіста вони вийдуть тонкими та з характерними «дірочками».

Млинці на кефірі

Інгредієнти: 

  • 500 мілілітрів кефіру 2,5%;
  • 3 курячих яйця;
  • 250 грамів пшеничного борошна;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 2 чайних ложки сухих дріжджів;
  • 30 грамів цукру в піску;
  • дрібка солі.

Приготування: 

Підігрійте пів склянки кефіру до теплого стану (не перегрівайте). Перелийте в глибоку миску, додайте сухі дріжджі, цукор, щіпку солі та пів склянки просіяного борошна. Перемішайте і залиште в теплому місці на 20 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

Збийте яйця міксером із насадкою-вінчиком до появи піни. Додайте їх у тісто та перемішайте.

Розтопіть вершкове масло на сковороді або в мікрохвильовій печі, охолодіть до теплого стану. Додайте масло і решту борошна в дріжджову суміш, ретельно перемішайте.

Влийте залишок кефіру, добре перемішайте до однорідної консистенції. Накрийте миску з тістом і дайте йому підійти в теплому місці ще пів години.

Смажте млинці на злегка змащеній олією сковороді до золотистого кольору з обох боків.

Читайте також: 

Підписуйтесь

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Дмитро Бойцун Дмитро Бойцун 09:30, 14 Квітня 2025
Погода у Вільногірську / фото Вільногірськ IN.UA

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 градусів.

Прогноз погоди у Вільногірську

Згідно з даними метеорологічного сайту Sinoptik.ua, у понеділок 14 квітня вдень у Вільногірську на небі з’являться хмари, які ввечері повинні розсіятися.

Погода у понеділок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У вівторок 15 квітня ранок у Вільногірську буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним.

Погода у вівторок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У середу 16 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у середу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У четвер 17 квітня у Вільногірську ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня.

Погода у четвер / скриншот сайту Sinoptik.ua

У п’ятницю 18 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у п’ятницю / скриншот сайту Sinoptik.ua

У суботу 19 квітня увесь день у Вільногірську небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня.

Погода у суботу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У неділю 20 квітня вдень у Вільногірську хмари з’являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися.

Погода у неділю / скриншот сайту Sinoptik.ua

Читайте також:

Підписуйтесь

Солодкий Великдень: готуємо шоколадні яйця власноруч

Єва Буянова 16:00, 13 Квітня 2025
Шоколадні яйця/ фото Instagram, anny_cooking

Шоколадні яйця — це не тільки смачний десерт, а й чудова ідея для святкового подарунку. Поєднання білого шоколаду з фруктовим “жовтком” і ніжною глазур’ю створює неповторний смак, який подарує радість кожному. 

Покроковий рецепт, який дозволить вам приготувати ці смачні яйця вдома і здивувати своїх близьких – читайте на Вільногірськ.IN.UA

Інгредієнти: 

Жовток:

  • 100 грамів пюре персика, манго або апельсинового соку;

  • 30 грамів цукру;

  • 8 грамів крохмалю.

Білок:

  • 8 грамів желатину + 30 мілілітрів молока;

  • 1 яйце;

  • 30 грамів цукру;

  • 70 мілітрів молока;

  • ваніль за смаком;

  • 90 грамів білого шоколаду;

  • 200 грамів вершків 33%;

  • 10 грамів цукрової пудри.

Шоколадна глазур:

  • 180 грамів чорного або молочного шоколаду;

  • 20 мілілітрів олії.

Приготування: 

Жовткова начинка

Змішайте в сотейнику пюре або сік із цукром і крохмалем. Нагрівайте, постійно помішуючи, до загуснення. Готову масу розкладіть по маленьких формочках і заморозьте.

Мус з білого шоколаду

Желатин замочіть у молоці. В окремому сотейнику змішайте цукор, молоко та яйце, готуйте до загуснення. Зніміть з вогню, додайте желатин і білий шоколад, розмішуйте до повного розчинення.

Окремо збийте холодні вершки з цукровою пудрою до стійкої піни. З’єднайте обидві маси — мус готовий.

Формування яєць

Форми для яєць змастіть олією. Заповніть кожну половинку білим мусом, у центр покладіть заморожений фруктовий “жовток”. Заморозьте половинки.

Після заморожування з’єднайте їх разом: трохи підігрійте сковорідку, прикладіть кожну половинку серединкою до гарячої поверхні, щоб краї злегка розтопилися і з’єдналися. Якщо необхідно, обріжте краї для рівності. Сформовані яйця знову заморозьте.

Шоколадна глазур

Розтопіть шоколад з олією на водяній бані. Перелийте у високу склянку. Кожне заморожене яйце на шпажці занурте в глазур. Потім помістіть у холодильник на кілька годин до повного розмороження.

Читайте також: 

Підписуйтесь

Погода

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 […]

09:30, 14.04.2025 Дмитро Бойцун

Які сукні будуть в тренді у 2025: підбірка

Які сукні будуть актуальні у 2025

12:30, 13.04.2025 Єва Буянова