«Важливо показувати, як ваш бізнес підтримує армію», — журналіст та боєць ЗСУ Петро Шуклінов

Вікторія Вікторія Пасайлюк 19:08, 2 Травня 2024
Бізнес підтримує армію / Петро Шуклінов, фото Facebook

Український журналіст, в минулому керівник суспільно-політичної редакції Liga.net, а зараз захисник України Петро Шуклінов розповів про важливість розповідати, як бізнес підтримує армію.

Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Бізнес підтримує ЗСУ

За абсолютно всіма опитуваннями, каже він, армія має найвищий рейтинг підтримки в суспільстві. Тому показувати, що бізнес допомагає ЗСУ, активно донатить та долучається до зборів, необхідно. Що відбувається, коли представники бізнесу цього не роблять. 

  • Бізнес втрачає лояльність клієнтів, бо вони починають думати, що ви “внє палітікі”, тобто уникає теми війни. Це одразу розчаровує.
  • Бізнес не впливає на своїх колег та конкурентів, не впливає на ринок, бо суспільний авторитет занадто слабкий для цього.

«Як приклад ефективних комунікацій – Нова пошта, ОККО чи Uklon (список можна продовжувати, ефективних компаній багато). Ці три компанії не в топ-5 за кількістю донатів. Проте про їх благодійну діяльність чутно найбільше. Бо вони роблять максимально ефективну комунікацію про це. Тобто є, наприклад, Метінвест, який донатить найбільше (дякую їм за це). Але ви навряд назвете їх, якщо запитати вас на вулиці про відомі вам компанії-благодійниці», — каже медійник.

Коли  бізнес донатить умовно $1000 щомісяця і мовчить – втрачає не тільки бізнес, але й армія, пояснює Шуклінов. Це дає приклад конкурентам і мотивацію клієнтам, адже останні розуміють, що бізнес підприємство купить машину не лише собі, але й армії. Донатити і говорити про це – нормально.

Бізнес підтримує армію
Бізнес підтримує армію / Петро Шуклінов

«Це нормальна і здорова поведінка здорового бізнесу. До війни, можливо, було інакше, і скромність була окрасою. Але зараз зовсім інший час. Тепер треба голосно казати про те, що ви робите для армії. І тоді всі, хто орієнтується на вас, зроблять так само».

Час мовчки робити добрі справи закінчився, каже Шуклінов.  Армія – це спільна справа. Захисник переконаний, якщо для вас важлива країна та наша перемога – час голосно розповідати про свою підтримку армії.

«Публічно кажіть про те, як ви підтримуєте ЗСУ. Детально про все, що робите. Щомісяця. Робіть це системно і ви побачите, як сильно змінюється ставлення клієнтів, ставлення партнерів, як медіа звертають на вас увагу. А, головне, армія отримує більше, щоб ми перемогли», — підсумував захисник України Петро Шуклінов.

Читайте також:

Вільногірськ живе тут – Facebook, Telegram, Instagram

Пожежі у Камʼянському та Нікополі цієї ночі: деталі

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 11:00, 18 Жовтня 2024
пожежа в Камʼянському
пожежа в Кам’янському / фото ДСНС Дніпропетровщини

В Камʼянському загорілась квартира на п’ятому поверсі в дев’ятиповерховому житловому будинку. Із задимленого під’їзду рятівники вивели чотирьох мешканців.

Про це повідомляє головне управління ДСНС Дніпропетровської області.

Врятовані медичної допомоги не потребували. Площа займання становила 30 квадратних метри. На пожежі в Камʼянському, вогнеборці виявили тіло людини. Вгамовували займання 11 рятувальників та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Пізніше, в Нікополі, загорілась квартира в п’ятиповерховому житловому будинку. Пожежа, площею 20 квадратних метри, охопила третій поверх. 

Із палаючого помешкання надзвичайники винесли жінку та передали медичним працівникам. З попереднім діагнозом термічні опіки тіла та верхніх дихальних шляхів її госпіталізовано до лікарні. 

Також з верхніх поверхів врятували 7 людей, з яких 2 дитини. Та на місці пожежі виявили загиблого чоловіка. Ліквідували пожежу 10 рятувальників та 3 одиниці пожежно-рятувальної. 

Читайте також:

Підписуйтесь

В Україні 50 та 200 гривень зникнуть з обігу: деталі

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 09:27, 18 Жовтня 2024
банкноти старого зразка
гроші старого зразка / фото Національний банк України

З 1 листопада в Україні почнуть замінювати банкноти старого зразка на нові. Поступово вилучатимуть банкноти номіналом 50 та 200 гривень зразків 2003 – 2007 років. Купюри будуть дійсними, тож спеціально обмінювати їх не потрібно.

Про це повідомляє Національний банк України.

Це не означає що банкнотами старого зразку більше не можна розрахуватись. Процес заміни банкнот відбудеться за рахунок того, що банки не видаватимуть із кас такі банкноти за всіма видами готівкових операцій. Також Національний банк припинить видавати ці банкноти банкам, інкасаторським компаніям та компаніям з оброблення готівки.

Зазначимо, що в Україні вже почали заміну банкнот таких номіналів: 

  • 1 та 2 гривні зразків 2003–2007 років – з 01 жовтня 2020 року;
  • 5, 10, 20 та 100 гривень зразків 2003–2007 років – з 01 січня 2023 року;
  • 500 гривень – з 01 серпня 2024 року.

“Національний банк з метою підвищення якості готівки в обігу комплексно працює над оптимізацією готівкового обігу та послідовно замінює в обігу всі банкноти попередніх років на більш сучасні та захищені. Так, заміна банкнот номіналами 50 та 200 гривень старого зразка завершить цей процес”, – розповіли в Національному банку України. 

Читайте також:

Підписуйтесь

Пожежі у Камʼянському та Нікополі цієї ночі: деталі

В Камʼянському загорілась квартира на п’ятому поверсі в дев’ятиповерховому житловому будинку. Із задимленого під’їзду рятівники вивели чотирьох мешканців. Про це повідомляє головне управління ДСНС Дніпропетровської […]

11:00, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

В Україні 50 та 200 гривень зникнуть з обігу: деталі

З 1 листопада в Україні почнуть замінювати банкноти старого зразка на нові. Поступово вилучатимуть банкноти номіналом 50 та 200 гривень зразків 2003 – 2007 років. […]

09:27, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

Понад 9 мільйонів гривень витратили на підготовку до осінньо-зимового періоду у Вільногірську: куди спрямували кошти

Виконавчий комітет Вільногірської міської ради повідомляє про заходи, вжиті для підготовки до осінньо-зимового періоду. Чи все у нормі? Розгляньмо, що вже зроблено і які питання […]

Готуйте гаманці: у Вільногірську на навчання в школі мистецтв чекає різке підвищення цін

Вільногірська міська рада планує підвищити ціни на послуги школи мистецтв. Про це йдеться у проєкті рішень, хоча нові тарифи наразі не оголошені. Для роз’яснень звернулися […]

16:17, 17.10.2024 Бойцун Дмитро

Дніпровська міськрада повернула до комунальної власності дитячу бібліотеку, яку забрали шахрайським шляхом у 2012 році

Бібліотека для дітей, розташована на житловому масиві Тополя-1, була незаконно вибута в 2012 році, коли Бабушкінський районний суд міста Дніпропетровська визнав право власності на це […]

14:00, 17.10.2024 Бойцун Дмитро