«Гуртуємося, українці, бо ми того варті»: у Вільногірську провели  фольклорно-патріотичний захід

Наталія Філоненко 16:01, 21 Травня 2024
Фольклорно-патріотичний захід у Вільногірську
Фольклорно-патріотичний захід у Вільногірську/ фото Вільногірськ IN.UA

Сьогодні, 21 травня, ГО «Ми масштабуємо добро» та «Благодійний фонд «Карітас Кам’янське» провели патріотичний захід для містян та переселенців. Відвідали захід й представники влади. Для дітей організували майстер-класи. Присутніх пригощали їжею, приготовленою на вогнищі. 

Більше в матеріалі Вільногірськ IN.UA

Патріотичний захід для місцевих та переселенців

Сьогодні фольклорно-патріотичний захід «Гуртуємося, українці, бо ми того варті» провели за участі місцевих жителів, внутрішньо переміщених осіб та представників влади. Організатори заходу БО «Карітас Кам’янське та ГО «Ми масштабуємо добро».

Фахівчиня по роботі з волонтерами БО «Карітас Кам'янське» Світлана Волошина
Фахівчиня по роботі з волонтерами БО «Карітас Кам’янське» Світлана Волошина / фото Вільногірськ IN.UA

«Зараз у такий нелегкий час ми хочемо об’єднати українців. Єднання це  – головне в наш час. Тому й назва заходу символічна..Сюди прийшли багато людей, які раніше не знали про організацію «Ми масштабуємо добро». До речі, в цій організації працюють волонтери з Кам’янського. І ми пишаємося своїми волонтерами, які організували громадську організацію й працюють в ній на благо людей. Це  свято для того, щоб трохи підняти людям настрій. Відвернути від тривог. Ми єднаємося, бо ми українці», – каже фахівчиня по роботі з волонтерами БО «Карітас Кам’янське» Світлана Волошина.

На майданчику біля офісу ГО «Ми масштабуємо добро» присутні були представники від Кам’янської, Бахмутської, Лиманської РВА, Вільногірської МТГ та  Лихівської громади.

 Депутат Волноваської райради Володимир Халабузар
Депутат Волноваської райради Володимир Халабузар / фото Вільногірськ IN.UA

«Для мене це свято – згуртованість. Весь український народ потребує саме такої сили – згуртованості. Ми дякуємо волонтерам за організацію патріотичного заходу, який лишиться в серцях кожного з нас», – каже  депутат Волноваської райради Володимир Халабузар.

Програма заходу

Піснями на заході вітали присутніх солісти студії Олега Ярошенка та гурт чарівних вільногірок «Господиня гарная». Тетяна Василенко учасниця цього гурту зачитала зворушливий патріотичний вірш «Чого бажає жінка». Написала вона його понад п’яти років, але й з часом його актуальність не втратила силу. 

Гурт «Господиня гарная»  по центру Тетяна Василенко
Гурт «Господиня гарная» по центру Тетяна Василенко / фото Вільногірськ IN.UA

«Знаєте, я рада тому, що зібралися люди, що зібралися діти. Я рада тому, що в нас зараз чисте й синє небо й осяює його жовте ласкаве сонечко. В мене рідня живе в Харкові, за них душа болить, й серце щемить за всю Україну. Дай Боже хлопцям нашим військовим здоров’я та терпіння. Дякую кожному з них. Що б вони повернулися до своїх матерів, дружин та дітей», – бажає учасниця гурту «Господиня гарная» Тетяна Василенко.

У програмі заходу також були майстер-класи з декоративно-вжиткового мистецтва для дітей та дорослих. Деякі майстрині продавали витвори народного мистецтва виготовлені власноруч. 

Прикраса створена власноруч дівчиною Марією
Прикраса створена власноруч дівчиною Марією / фото Вільногірськ IN.UA

«Я не знаю. Я стою й плачу. Мої внуки сьогодні щасливі. Ось біля мене найменша. А в мене їх четверо. Моїй онучці Маші сподобалося робити прикраси для волосся», – ділиться бабуся Тетяна з Донеччини. 

На свіжому повітрі жіночки переселенки готували страви української кухні. Допомогли їм з продуктами місцеві жителі. Кухарки варили вареники з картоплею та подавали із засмажкою та сметаною. Варили куліш й смажили на відкритому вогні пиріжки.

Кухарки на заході, які готували страви української кухні
Кухарки на заході, які готували страви української кухні / фото Вільногірськ IN.UA

«Нам допомогли дуже місцеві жителі з продуктами з яких ми зараз варимо вареники й печемо пиріжки. Ще вразила Лихівка, вони привезли нам борошно, картоплю, олію, сало. Дівчата з Лихівки – ви неймовірні. Дякую вам», – дякує переселенка кухарка Валентина.

Читайте також:

Підписуйтесь

Пожежі у Камʼянському та Нікополі цієї ночі: деталі

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 11:00, 18 Жовтня 2024
пожежа в Камʼянському
пожежа в Кам’янському / фото ДСНС Дніпропетровщини

В Камʼянському загорілась квартира на п’ятому поверсі в дев’ятиповерховому житловому будинку. Із задимленого під’їзду рятівники вивели чотирьох мешканців.

Про це повідомляє головне управління ДСНС Дніпропетровської області.

Врятовані медичної допомоги не потребували. Площа займання становила 30 квадратних метри. На пожежі в Камʼянському, вогнеборці виявили тіло людини. Вгамовували займання 11 рятувальників та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Пізніше, в Нікополі, загорілась квартира в п’ятиповерховому житловому будинку. Пожежа, площею 20 квадратних метри, охопила третій поверх. 

Із палаючого помешкання надзвичайники винесли жінку та передали медичним працівникам. З попереднім діагнозом термічні опіки тіла та верхніх дихальних шляхів її госпіталізовано до лікарні. 

Також з верхніх поверхів врятували 7 людей, з яких 2 дитини. Та на місці пожежі виявили загиблого чоловіка. Ліквідували пожежу 10 рятувальників та 3 одиниці пожежно-рятувальної. 

Читайте також:

Підписуйтесь

В Україні 50 та 200 гривень зникнуть з обігу: деталі

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 09:27, 18 Жовтня 2024
банкноти старого зразка
гроші старого зразка / фото Національний банк України

З 1 листопада в Україні почнуть замінювати банкноти старого зразка на нові. Поступово вилучатимуть банкноти номіналом 50 та 200 гривень зразків 2003 – 2007 років. Купюри будуть дійсними, тож спеціально обмінювати їх не потрібно.

Про це повідомляє Національний банк України.

Це не означає що банкнотами старого зразку більше не можна розрахуватись. Процес заміни банкнот відбудеться за рахунок того, що банки не видаватимуть із кас такі банкноти за всіма видами готівкових операцій. Також Національний банк припинить видавати ці банкноти банкам, інкасаторським компаніям та компаніям з оброблення готівки.

Зазначимо, що в Україні вже почали заміну банкнот таких номіналів: 

  • 1 та 2 гривні зразків 2003–2007 років – з 01 жовтня 2020 року;
  • 5, 10, 20 та 100 гривень зразків 2003–2007 років – з 01 січня 2023 року;
  • 500 гривень – з 01 серпня 2024 року.

“Національний банк з метою підвищення якості готівки в обігу комплексно працює над оптимізацією готівкового обігу та послідовно замінює в обігу всі банкноти попередніх років на більш сучасні та захищені. Так, заміна банкнот номіналами 50 та 200 гривень старого зразка завершить цей процес”, – розповіли в Національному банку України. 

Читайте також:

Підписуйтесь

Пожежі у Камʼянському та Нікополі цієї ночі: деталі

В Камʼянському загорілась квартира на п’ятому поверсі в дев’ятиповерховому житловому будинку. Із задимленого під’їзду рятівники вивели чотирьох мешканців. Про це повідомляє головне управління ДСНС Дніпропетровської […]

11:00, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

В Україні 50 та 200 гривень зникнуть з обігу: деталі

З 1 листопада в Україні почнуть замінювати банкноти старого зразка на нові. Поступово вилучатимуть банкноти номіналом 50 та 200 гривень зразків 2003 – 2007 років. […]

09:27, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

Понад 9 мільйонів гривень витратили на підготовку до осінньо-зимового періоду у Вільногірську: куди спрямували кошти

Виконавчий комітет Вільногірської міської ради повідомляє про заходи, вжиті для підготовки до осінньо-зимового періоду. Чи все у нормі? Розгляньмо, що вже зроблено і які питання […]

Готуйте гаманці: у Вільногірську на навчання в школі мистецтв чекає різке підвищення цін

Вільногірська міська рада планує підвищити ціни на послуги школи мистецтв. Про це йдеться у проєкті рішень, хоча нові тарифи наразі не оголошені. Для роз’яснень звернулися […]

16:17, 17.10.2024 Бойцун Дмитро

Дніпровська міськрада повернула до комунальної власності дитячу бібліотеку, яку забрали шахрайським шляхом у 2012 році

Бібліотека для дітей, розташована на житловому масиві Тополя-1, була незаконно вибута в 2012 році, коли Бабушкінський районний суд міста Дніпропетровська визнав право власності на це […]

14:00, 17.10.2024 Бойцун Дмитро