Як зареєструвати ФОП через Дію та офлайн: покроково

Марія Макарович 18:51, 9 Серпня 2024
Реєстрація ФОП
Реєстрація ФОП/ фото Дія

Реєстрація фізичної особи-підприємця — це важливий крок для старту власної справи в Україні. Маючи ФОП людина може вести власний бізнес офіційно, сплачуючи необхідні податки. Наразі оформити ФОП можна не лише офлайн, а й онлайн.

Про це йдеться на сайті Уряду.

Реєстрація ФОП: хто може стати підприємцем

Зареєструвати ФОП можуть українці віком від 18 років. Проте підлітки від 16 до 18 років також можуть стати підприємцями за умови нотаріально завіреної згоди батьків або піклувальників. Це дозволяє навіть неповнолітнім розпочати власний бізнес у випадках, передбачених законом.

Документи, які необхідно підготувати для реєстрації ФОП:

  • заява про державну реєстрацію ФОП;
  • письмова згода батьків або піклувальників (для осіб 16-18 років);
  • паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу.

Державна реєстрація ФОП проводиться незалежно від місця знаходження. Люди можуть подати заяву особисто, через Центр надання адміністративних послуг або в електронному форматі у застосунку Дія. 

Подання заявки на реєстрацію ФОП у застосунку Дія

Зареєструвати ФОП можна у декілька кліків у застосунку Дія. Реєстрація в такому випадку проходить автоматично і без участі державного реєстратора, що значно прискорює процес. Людині потрібно лише заповнити форму, підписати її кваліфікованим електронним підписом (КЕП) і чекати на підтвердження. 

Як це зробити:

  1. Спочатку потрібно зареєструватися або авторизуватися в особистому кабінеті на Порталі Дія, використовуючи кваліфікований електронний підпис.
  2. Після авторизації треба заповнити електронну форму на отримання послуги, обравши потрібні опції, наприклад, реєстрацію як платника ПДВ або вибір спрощеної системи оподаткування.
  3. Підписати заповнену заявку за допомогою КЕП.
  4. Заява автоматично надсилається до Єдиного державного реєстру для обробки. 

Статус заявки можна перевірити в кабінеті громадянина на Порталі Дія. Результати реєстрації також будуть надіслані на електронну пошту.

Подання заявки на реєстрацію ФОП у паперовій формі

Якщо людина вирішить подати документи на реєстрацію ФОП у паперовому вигляді, тоді варто дотримуватися наступної послідовності дій:

  1. Зібрати необхідні документи, зокрема, заповнену заяву про реєстрацію ФОП, а також, якщо необхідно, нотаріально засвідчену згоду батьків для осіб віком від 16 до 18 років.
  2. Подати документи особисто до державного реєстратора (у тому числі нотаріуса) або до центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).
  3. Реєстратор перевіряє надані документи, вносить дані до Єдиного державного реєстру, перевіряє їх на наявність підстав для відмови в реєстрації.
  4. Після завершення процедури реєстрації людина отримає виписку з Єдиного державного реєстру у паперовій формі з підписом та печаткою реєстратора.

Після подачі документів їх розглядають протягом 24 годин, не враховуючи вихідні та святкові дні. За результатами реєстрації заявник отримає виписку з Єдиного державного реєстру, яка підтверджує офіційний статус ФОП.

Важливо пам’ятати, що інформація про реєстрацію ФОП буде публічно доступною через Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. У разі виникнення питань щодо процесу реєстрації ФОП, громадяни можуть звертатися до будь-якого ЦНАПу країни за консультацією або скористатися онлайн-ресурсами для отримання допомоги.

Читайте також:

Підписуйтесь

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Дмитро Бойцун Дмитро Бойцун 09:30, 14 Квітня 2025
Погода у Вільногірську / фото Вільногірськ IN.UA

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 градусів.

Прогноз погоди у Вільногірську

Згідно з даними метеорологічного сайту Sinoptik.ua, у понеділок 14 квітня вдень у Вільногірську на небі з’являться хмари, які ввечері повинні розсіятися.

Погода у понеділок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У вівторок 15 квітня ранок у Вільногірську буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним.

Погода у вівторок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У середу 16 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у середу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У четвер 17 квітня у Вільногірську ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня.

Погода у четвер / скриншот сайту Sinoptik.ua

У п’ятницю 18 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у п’ятницю / скриншот сайту Sinoptik.ua

У суботу 19 квітня увесь день у Вільногірську небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня.

Погода у суботу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У неділю 20 квітня вдень у Вільногірську хмари з’являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися.

Погода у неділю / скриншот сайту Sinoptik.ua

Читайте також:

Підписуйтесь

Солодкий Великдень: готуємо шоколадні яйця власноруч

Єва Буянова 16:00, 13 Квітня 2025
Шоколадні яйця/ фото Instagram, anny_cooking

Шоколадні яйця — це не тільки смачний десерт, а й чудова ідея для святкового подарунку. Поєднання білого шоколаду з фруктовим “жовтком” і ніжною глазур’ю створює неповторний смак, який подарує радість кожному. 

Покроковий рецепт, який дозволить вам приготувати ці смачні яйця вдома і здивувати своїх близьких – читайте на Вільногірськ.IN.UA

Інгредієнти: 

Жовток:

  • 100 грамів пюре персика, манго або апельсинового соку;

  • 30 грамів цукру;

  • 8 грамів крохмалю.

Білок:

  • 8 грамів желатину + 30 мілілітрів молока;

  • 1 яйце;

  • 30 грамів цукру;

  • 70 мілітрів молока;

  • ваніль за смаком;

  • 90 грамів білого шоколаду;

  • 200 грамів вершків 33%;

  • 10 грамів цукрової пудри.

Шоколадна глазур:

  • 180 грамів чорного або молочного шоколаду;

  • 20 мілілітрів олії.

Приготування: 

Жовткова начинка

Змішайте в сотейнику пюре або сік із цукром і крохмалем. Нагрівайте, постійно помішуючи, до загуснення. Готову масу розкладіть по маленьких формочках і заморозьте.

Мус з білого шоколаду

Желатин замочіть у молоці. В окремому сотейнику змішайте цукор, молоко та яйце, готуйте до загуснення. Зніміть з вогню, додайте желатин і білий шоколад, розмішуйте до повного розчинення.

Окремо збийте холодні вершки з цукровою пудрою до стійкої піни. З’єднайте обидві маси — мус готовий.

Формування яєць

Форми для яєць змастіть олією. Заповніть кожну половинку білим мусом, у центр покладіть заморожений фруктовий “жовток”. Заморозьте половинки.

Після заморожування з’єднайте їх разом: трохи підігрійте сковорідку, прикладіть кожну половинку серединкою до гарячої поверхні, щоб краї злегка розтопилися і з’єдналися. Якщо необхідно, обріжте краї для рівності. Сформовані яйця знову заморозьте.

Шоколадна глазур

Розтопіть шоколад з олією на водяній бані. Перелийте у високу склянку. Кожне заморожене яйце на шпажці занурте в глазур. Потім помістіть у холодильник на кілька годин до повного розмороження.

Читайте також: 

Підписуйтесь

Погода

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 […]

09:30, 14.04.2025 Дмитро Бойцун

Які сукні будуть в тренді у 2025: підбірка

Які сукні будуть актуальні у 2025

12:30, 13.04.2025 Єва Буянова