День брауні: готуємо найсмачніший десерт за лічені хвилини

Єва Буянова 12:00, 8 Грудня 2024
День Брауні/ фото ілюстративне, Freepik

Хто сказав, що ідеальний десерт має бути складним? У день, присвячений брауні, ми пропонуємо простий, але неймовірно смачний рецепт. Мінімум інгредієнтів, швидке приготування та максимум шоколадного задоволення — саме те, що потрібно, щоб зробити ваш день особливим!

Редакція Вільногірськ.IN.UA ділиться найпростішим рецептом брауні. 

Брауні

Берта Палмер/ фото ілюстративне, Українка

8 грудня визнано Днем Брауні. Довколо історії першого брауні ходить багато легенд. Ось одна з них:  історики кулінарії пов’язують появу першого брауні з Бертою Палмер — світською левицею Чикаго, яка отримала готель Palmer House як весільний подарунок від чоловіка. Готуючись до Всесвітньої виставки 1893 року, вона попросила шеф-кондитера створити зручний десерт для жіночих ланч-боксів. Так з’явився перший брауні — щільний квадрат із волоськими горіхами та абрикосовою глазур’ю.

Сьогодні існує багато видів та рецептів брауні. Розглянемо один з найпростіших.

Рецепт брауні

Інгредієнти:

• шоколад темний – 200 грамів;

• вершкове масло – 150 грамів

• цукор – 150 грамів;

• яйця – 3 штуки;

• пшеничне борошно – 100 грамів;

• какао-порошок – 2 столові ложки;

• дрібка солі.

Приготування:

На водяній бані або в мікрохвильовці розтопіть шоколад разом з вершковим маслом, перемішайте до однорідності. Залиште трохи охолонути. У глибокій мисці збийте яйця з цукром, доки маса не збільшиться в об’ємі й стане світлішою. Повільно додайте шоколадно-масляну суміш до яєць, ретельно перемішуючи.

Процес приготування/ фото ілюстративне, Freepik

Просійте борошно, какао та сіль. Акуратно перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Вилийте тісто у форму, застелену пергаментом. Випікайте при температурі 180°C приблизно 25–30 хвилин. Брауні повинні залишитися злегка вологими всередині.

Дайте охолонути у формі, а потім наріжте на квадрати.

Читайте також:

Підписуйтесь

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Дмитро Бойцун Дмитро Бойцун 09:30, 14 Квітня 2025
Погода у Вільногірську / фото Вільногірськ IN.UA

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 градусів.

Прогноз погоди у Вільногірську

Згідно з даними метеорологічного сайту Sinoptik.ua, у понеділок 14 квітня вдень у Вільногірську на небі з’являться хмари, які ввечері повинні розсіятися.

Погода у понеділок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У вівторок 15 квітня ранок у Вільногірську буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним.

Погода у вівторок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У середу 16 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у середу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У четвер 17 квітня у Вільногірську ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня.

Погода у четвер / скриншот сайту Sinoptik.ua

У п’ятницю 18 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у п’ятницю / скриншот сайту Sinoptik.ua

У суботу 19 квітня увесь день у Вільногірську небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня.

Погода у суботу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У неділю 20 квітня вдень у Вільногірську хмари з’являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися.

Погода у неділю / скриншот сайту Sinoptik.ua

Читайте також:

Підписуйтесь

Солодкий Великдень: готуємо шоколадні яйця власноруч

Єва Буянова 16:00, 13 Квітня 2025
Шоколадні яйця/ фото Instagram, anny_cooking

Шоколадні яйця — це не тільки смачний десерт, а й чудова ідея для святкового подарунку. Поєднання білого шоколаду з фруктовим “жовтком” і ніжною глазур’ю створює неповторний смак, який подарує радість кожному. 

Покроковий рецепт, який дозволить вам приготувати ці смачні яйця вдома і здивувати своїх близьких – читайте на Вільногірськ.IN.UA

Інгредієнти: 

Жовток:

  • 100 грамів пюре персика, манго або апельсинового соку;

  • 30 грамів цукру;

  • 8 грамів крохмалю.

Білок:

  • 8 грамів желатину + 30 мілілітрів молока;

  • 1 яйце;

  • 30 грамів цукру;

  • 70 мілітрів молока;

  • ваніль за смаком;

  • 90 грамів білого шоколаду;

  • 200 грамів вершків 33%;

  • 10 грамів цукрової пудри.

Шоколадна глазур:

  • 180 грамів чорного або молочного шоколаду;

  • 20 мілілітрів олії.

Приготування: 

Жовткова начинка

Змішайте в сотейнику пюре або сік із цукром і крохмалем. Нагрівайте, постійно помішуючи, до загуснення. Готову масу розкладіть по маленьких формочках і заморозьте.

Мус з білого шоколаду

Желатин замочіть у молоці. В окремому сотейнику змішайте цукор, молоко та яйце, готуйте до загуснення. Зніміть з вогню, додайте желатин і білий шоколад, розмішуйте до повного розчинення.

Окремо збийте холодні вершки з цукровою пудрою до стійкої піни. З’єднайте обидві маси — мус готовий.

Формування яєць

Форми для яєць змастіть олією. Заповніть кожну половинку білим мусом, у центр покладіть заморожений фруктовий “жовток”. Заморозьте половинки.

Після заморожування з’єднайте їх разом: трохи підігрійте сковорідку, прикладіть кожну половинку серединкою до гарячої поверхні, щоб краї злегка розтопилися і з’єдналися. Якщо необхідно, обріжте краї для рівності. Сформовані яйця знову заморозьте.

Шоколадна глазур

Розтопіть шоколад з олією на водяній бані. Перелийте у високу склянку. Кожне заморожене яйце на шпажці занурте в глазур. Потім помістіть у холодильник на кілька годин до повного розмороження.

Читайте також: 

Підписуйтесь

Погода

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 […]

09:30, 14.04.2025 Дмитро Бойцун

Які сукні будуть в тренді у 2025: підбірка

Які сукні будуть актуальні у 2025

12:30, 13.04.2025 Єва Буянова