Хто сказав, що ідеальний десерт має бути складним? У день, присвячений брауні, ми пропонуємо простий, але неймовірно смачний рецепт. Мінімум інгредієнтів, швидке приготування та максимум шоколадного задоволення — саме те, що потрібно, щоб зробити ваш день особливим!
Редакція Вільногірськ.IN.UA ділиться найпростішим рецептом брауні.
Брауні
8 грудня визнано Днем Брауні. Довколо історії першого брауні ходить багато легенд. Ось одна з них: історики кулінарії пов’язують появу першого брауні з Бертою Палмер — світською левицею Чикаго, яка отримала готель Palmer House як весільний подарунок від чоловіка. Готуючись до Всесвітньої виставки 1893 року, вона попросила шеф-кондитера створити зручний десерт для жіночих ланч-боксів. Так з’явився перший брауні — щільний квадрат із волоськими горіхами та абрикосовою глазур’ю.
Сьогодні існує багато видів та рецептів брауні. Розглянемо один з найпростіших.
Рецепт брауні
Інгредієнти:
• шоколад темний – 200 грамів;
• вершкове масло – 150 грамів
• цукор – 150 грамів;
• яйця – 3 штуки;
• пшеничне борошно – 100 грамів;
• какао-порошок – 2 столові ложки;
• дрібка солі.
Приготування:
На водяній бані або в мікрохвильовці розтопіть шоколад разом з вершковим маслом, перемішайте до однорідності. Залиште трохи охолонути. У глибокій мисці збийте яйця з цукром, доки маса не збільшиться в об’ємі й стане світлішою. Повільно додайте шоколадно-масляну суміш до яєць, ретельно перемішуючи.
Просійте борошно, какао та сіль. Акуратно перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Вилийте тісто у форму, застелену пергаментом. Випікайте при температурі 180°C приблизно 25–30 хвилин. Брауні повинні залишитися злегка вологими всередині.
Дайте охолонути у формі, а потім наріжте на квадрати.
Читайте також:
- Кекси, чійкейки та манники: рецепти страв з гарбуза
- Паски за власним рецептом: переселенка поділилась сімейним рецептом випічки до Великодня
Підписуйтесь