Вільногірська лікарня отримала гумдопмогу / фото Вільногірська ЦМЛ
Вільногірська центральна міська лікарня отримала від благодійників гуманітарну допомогу. Про це повідомили в пресслужбі медичного закладу.
Вільногірська лікарня отримала гумдопомогу: що саме
Благодійна організація «Благодійний Фонд «Даруємо можливість» під керівництвом Ірини Боронило передала Вільногірській ЦМЛ гуманітарну допомогу у вигляді столів з тумбами, та моніторів, які будуть використовуватись для покращення умов праці медичних працівників підприємства.
Медики Вільногірської ЦМЛ отримали гуманітарну допомогу / фото Вільногірська ЦМЛ
Меблі та обладнання для ЦМЛ / фото Вільногірська ЦМЛ
«Дякуємо за турботу, участь та підтримку, Ваша допомога для нас дуже важлива. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю», — йдеться в дописі.
Центральній міській лікарі передали столи з тумбами / фото Вільногірська ЦМЛ
Гуманітарні допомога для вільногірської лікарні / фото Вільногірська ЦМЛ
Скільки коштує салат Олів’є / фото ілюстративне, ШІ
Без Олів’є важко уявити новорічний стіл у більшості українських родин. Та щороку це питання стає не лише кулінарним, а й фінансовим: скільки ж насправді коштує приготувати популярний салат?
Журналістка Вільногірськ IN.UA напередодні свят пройшлася місцевими магазинами та підрахувала, у яку суму обійдеться Олів’є для жителів громади — окремо з вареною ковбасою та окремо з курячим філе.
Скільки коштують інгредієнти у Вільногірську
За результатами моніторингу цін у магазинах міста, середня вартість продуктів така:
картопля — 11 гривень за кілограм;
морква — 8 гривень за кілограм;
яйця — 70 гривень за десяток;
ковбаса варена — 150 гривень за кілограм;
куряче філе — 210 гривень за кілограм;
консервований горошок — 40 гривень за одну банку;
консервована кукурудза — 40 гривень за одну банку;
майонез 67% — 50 гривень за 500 грамів;
солоні огірки — 110 гривень за кілограм.
Хтось готує класичний Олів’є з горошком, хтось замінює його кукурудзою — ціна в обох випадках однакова, тож у розрахунках різниці немає.
Рецептурний мінімум: що і скільки беремо
Для підрахунків журналістка використала поширений “домашній” набір інгредієнтів на одну миску салату:
картопля — 1 кілограм;
морква — 0,5 кілограма;
яйця — 6 штук;
солоні огірки — 0,5 кілограма;
горошок або кукурудза — 1 банка;
майонез — 500 грамів;
м’ясна складова — 0,5 кілограма (ковбаса або куряче філе)
Олів’є з ковбасою: класика за доступнішою ціною
Розрахунок вартості салату з вареною ковбасою:
картопля — 11 гривень;
морква — 4 гривні;
яйця (6 шт.) — 42 гривні;
солоні огірки — 55 гривень;
горошок або кукурудза — 40 гривень;
майонез — 50 гривень;
ковбаса варена (0,5 кг) — 75 гривень.
Разом: близько 277 гривень.
Олів’є з курячим філе
Варіант із курячим філе обійдеться дорожче через вищу ціну м’яса.
Ціни на базовий набір однакова, проте різниця у м’ясній складовій салату. Куряче філе за 500 грамів обійдеться у 105 гривень.
Разом: близько 307 гривень
Різниця — 30 гривень
Різниця між Олів’є з ковбасою та з курячим філе становить приблизно 30 гривень. Вибір залежить не лише від смаку, а й від бюджету: класичний варіант залишається трохи дешевшим, тоді як курка — дорожча, але для багатьох вважається кориснішою альтернативою.
Ціни можуть змінюватися залежно від магазину та передсвяткового ажіотажу, однак уже зараз можна сказати: у 2025 році новорічний Олів’є для вільногірців коштуватиме від 277 до 307 гривень.
Новий рік у світі настає не лише в ніч із 31 грудня на 1 січня. У різних країнах і навіть у межах однієї держави його можуть зустрічати кілька разів на рік — за різними календарями, традиціями та в різних часових поясах.
Є країни, де Новий рік святкують кілька разів поспіль через велику кількість часових поясів.
Протягом 31 грудня – 1 січня це відбувається:
у Великій Британії та Австралії — у 9 часових зонаху Канаді — у 6у США — в 11у Данії та Новій Зеландії — у 5.
Наприклад, в Австралії сусідні містечка Твід-Хедс і Кулангатта зустрічають Новий рік із різницею в одну годину.
Рекордсменом за кількістю святкувань є Франція. Країна офіційно зустрічає Новий рік 12 разів — завдяки численним заморським територіям у різних океанах і часових поясах. Святкування відбувається поетапно: спочатку Новий рік зустрічають у материковій Франції — в Парижі, а згодом — на заморських територіях країни, розташованих в Атлантичному, Індійському та Тихому океанах.
Без Олів’є важко уявити новорічний стіл у більшості українських родин. Та щороку це питання стає не лише кулінарним, а й фінансовим: скільки ж насправді коштує […]
Під час зимових канікул, коли школярі більше часу проводять удома, на вулиці та в онлайн-просторі, батькам радять особливо звертати увагу на безпеку дітей. Щоб зменшити […]
Різдво — час затишку, тепла та сімейних традицій. А що може бути кращим, ніж провести святкові вечори за переглядом улюблених фільмів? Ми зібрали список кінострічок, […]
Новорічні свята — це не лише застілля та телевізор. Це шанс відновити сили, зібрати родину разом і створити спогади, які залишаться надовго. Журналістка Вільногірськ IN.UA […]