
Панетоне — це святкова італійська паска з неймовірно ніжним, повітряним тістом і яскравим ароматом ванілі, меду та цукатів. Попри вишуканий вигляд, рецепт панетоне є дуже простим — достатньо трохи часу, тепла і натхнення.
Як приготувати італійську паску панетоне – читайте на Вільногірськ.IN.UA
Інгредієнти:
Для опари:
- 28 грамів дріжджів;
- 100 мілілітрів молока;
- 2 столові ложки борошна від загальної кількості;
- 2 столові ложки цукру від загальної кількості.
Для тіста:
- 100 мілілітрів молока;
- 5 жовтків;
- 100 грамів цукру;
- 30 грамів меду;
- ваніль;
- 450 грамів борошна;
- 140 грамів вершкового масла;
- родзинки, шоколад та цукати за бажанням.
Приготування:
До теплого молока додати дріжджі, цукор та борошно, перемішати, накрити харчовою плівкою та залишити у теплі на 40–50 хвилин.
Коли опара вистоїться, додати до неї тепле молоко, жовтки, цукор, мед і ваніль, перемішати, всипати борошно та в процесі додавати м’яке вершкове масло.
Замісити тісто протягом щонайменше 20 хвилин, поки воно не почне відставати від стінок миски. Ввести родзинки, ще раз перемішати, залишити тісто на 1 годину під харчовою плівкою, щоб воно піднялося.
Викласти тісто у форми для випічки на третину висоти, залишити ще раз піднятися, прикрасити та випікати у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 30–40 хвилин.
Гарячі панетоне проколоти знизу шпажками, підвісити догори дном і залишити остигати в такому положенні.
Читайте також:
- Ніжна сирна паска: простий рецепт
- Рецепти глазурі для паски: білкова, на желатині та без білка та желатину
Підписуйтесь