
Борщ залишається однією з найпопулярніших страв на столах українців, однак його вартість напряму залежить від інгредієнтів.
Журналістка Вільногірськ IN.UA пройшлася місцевим магазином, зафіксувала актуальні ціни та підрахувала, у скільки вільногірцям обійдеться каструля борщу — пісного з квасолею або м’ясного зі свинячими ребрами. Детальніше про ціни та розрахунки читайте в матеріалі.
Актуальні ціни на борщовий набір
Під час моніторингу цін журналістка зафіксувала такі середні показники:

Скільки продуктів потрібно на каструлю борщу
Для розрахунків журналістка взяла стандартну каструлю об’ємом 3–4 літри та розрахувала вартість двох варіантів борщу: з квасолею та зі свинячими ребрами.
Овочева основа базова для обох варіантів:
- Картопля: 0,5 кілограма — 5,50 гривень.
- Буряк: 0,3 кілограма — 2,10 гривень.
- Морква: 0,2 кілограма — 1,60 гривні.
- Капуста: 0,5 кілограма — 4 гривні.
Разом овочі складають 13,20 гривень.
Пісний борщ із квасолею:
- Овочева основа — 13,20 гривень.
- Квасоля (1 банка) — 55 гривень.
- Томатна паста (стік) — у середньому 15 гривень.
Разом близько 83 гривень за каструлю борщу.
Якщо ж замість пасти використати буряково-томатну заправку (у середньому 35 гривень), вартість зростає до приблизно 103 гривень.
Борщ зі свинячими ребрами:
Для м’ясного борщу взяли 0,5 кілограма свинячих ребер — цього достатньо для наваристого бульйону.
- Свинячі ребра: 0,5 кілограма — 115 гривень.
- Овочева основа — 13,20 гривень.
- Томатна паста (стік) — 15 гривень.
Разом приблизно 143 гривень за каструлю борщу зі свининою.
Якщо додати готову буряково-томатну заправку, сума зросте до 160–165 гривень.
Нагадаємо, редакція Вільногірськ IN.UA вже проводила розрахунки вартості приготування борщу у лютому 2025 року. Тоді борщовий набір із м’ясом коштував 162 гривні 51 копійку, що на 19 гривень 51 копійку більше, ніж вартість м’ясного борщу зараз за мінімальними підрахунками.
Читайте також:
Підписуйтесь

