У Дніпрі під час масованої ракетної атаки медики оперували онкохворого

Наталія Москаленко 17:00, 28 Серпня 2024
Операція криворіжця
Операція / фото Дніпропетровська ОВА

Операція під обстрілами тривала в одному з медичних центрів Дніпра декілька тому. Лікарі здійснювали трансплантацію стовбурових клітин для онкохворого 15-річного хлопця.  І вмить пролунали вибухи.

Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

У 15-річного Володимира лікарі віднайшли пухлину серця. Хлопець понад рік боровся з онкологією. Він пройшов вісім блоків хіміотерапії, дві складні операції із заміни уражених ділянок та судин. 

До Дніпра приїхав юнак із села Радушне, Криворізького району. Найбільше хлопець мріяв про одужання, але масована атака застала його на операційному столі.

“Ворог запустив 127 ракет і 109 дронів. Цілив і по нашій області. Але навіть це не стало на заваді лікарям одного з медичних центрів Дніпра. Попри все, вони не зупинили життєво важливу процедуру. І вчергове провели трансплантацію стовбурових клітин”, – начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Зараз хлопець успішно відновлюється після операції та почувається добре.

Читайте також:

Підписуйтесь

Двоє дніпрян торгували гранатами в Одесі

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 18:40, 18 Вересня 2024
Гранати продавали в Одесі
Гранати продавали в Одесі / фото ГУНП в Одеській області

Зловмисники відправляли в Одесу посилки з вибуховими боєприпасами, ховаючи їх серед побутових речей. Оплату за гранати отримували на банківські картки.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Поліціянти встановили, що зловмисники 28 і 38 років придбали у невідомої особи гранати різного виду. Два замовлення старший зловмисник виконав сам, ще одне – спільно з товаришем. Загалом вони збули сім гранат, за які отримали майже 17 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали “продавців” у Дніпрі. Під час обшуків, за місцями мешкання фігурантів, поліцейські вилучили гаджети з інформацією, що має доказове значення у справі. В оселі молодшого чоловіка ще й 30 набоїв калібру 5х45 мм, які скерують на експертизу.

Їм повідомили про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, зокрема вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України “бізнесменам” загрожує до 7 років позбавлення волі. 

Наразі підозрювані під вартою, з правом внесення застави. Слідство триває. Правоохоронці з‘ясовуватимуть, де затримані отримали вибухові пристрої.

Читайте також:

Підписуйтесь

За яким тарифом жителі Вільногірська оплачуватимуть електричне опалення: пояснення

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 17:04, 18 Вересня 2024
Електроопалення і тарифи
Електроопалення і тарифи / фото getty images

Кабінет Міністрів України вніс зміни до умов застосування тарифів на електроенергію для побутових споживачів, які мають електричне опалення. Зокрема, для тих, хто проживає у житлових будинках, у тому числі й квартирах. Провідний інженер з розподілу електричної енергії дільниці Вільногірська пояснює всі тонкощі нововведень. 

Більше на Вільногірськ IN.UA.

Тариф на електроопалення діятиме у періоді з 01 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року. Помешкання з таким опаленням вважається тоді, якщо у ньому встановлені установки, які вимагає проєктна документація. 

“На даний час згідно з останнім уточненням, підтвердженням електроопалювальної установки, згідно з роз’ясненнями НКРЕКП протоколу, є технічний паспорт на житло, де вказана наявність електроопалення або акт огляду електроопалювальної установки, прийнятий оператором системи розподілу”, – зазначає провідний інженер з розподілу електричної енергії дільниці Вільногірська Євгеній Звяга. 

До того ж електроопалювальне обладнання має бути обов’язково зареєстроване. А власник має володіти документом, що це підтверджує.

Такими може бути:

  • Технічний паспорт, в якому у графі «вид опалення» зазначене електроопалення;
  • Акт, складений інспектором державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії, щодо обстеження стану електрообладнання споживача з інформацією про наявність та готовність до використання за призначенням електроопалювальної установки;
  • Акт, складений представником оператора системи розподілу, про наявність та готовність до використання за призначенням електроопалювальної установки;
  • Відмітка сервісного центру про введення електроопалювальної установки в експлуатацію під час її взяття на гарантійне обслуговування.

Вони мають бути внесені в паспорт точки розподілу електроенергії після огляду спеціалістом від компанії яка надає послуги. 

“Акт огляду електроопалювальної установки виконується після того, як споживач надасть всі документи. Потім споживач пише заяву, щоб провели акту огляду електроопалювальної установки та внесли в паспорт точки розподілу якщо необхідно зміни і після цього видається рахунок споживачу”, – додає провідний інженер з розподілу електричної енергії дільниці Вільногірська Євгеній Звяга. 

Тариф на електроенергію

Наразі для всіх споживачів  з єдиним електролічильником діє тариф 4,32 гривні за кіловат на годину.

Для побутових споживачів, які проживають в житлових будинках, обладнаних електроопалювальними установками у період з 1 жовтня по 30 квітня встановлюються тариф (гривня за кіловат на годину):

  • До 2000 спожитих кВт*год на місяць – 2,64 гривні;
  • Понад 2000 кВт*год на місяць – 4,32 гривні.

2-зонний тариф:

  • Денний тариф на світло (7:00-23:00) – 4,32 гривні;
  • Нічний тариф на світло (23:00-7:00) – 2,16.

3-зонний тариф

  • Напівпіковий тариф на світло (7:00-8:00/11:00-20:00/22:00-23:00) – 4,32 гривні;
  • Піковий тариф на світло (8:00-11:00/20:00-22:00) – 6,48 гривні;
  • Нічний тариф на світло (23:00-7:00) – 1,72 гривні.

Читайте також:

Підписуйтесь

Двоє дніпрян торгували гранатами в Одесі

Зловмисники відправляли в Одесу посилки з вибуховими боєприпасами, ховаючи їх серед побутових речей. Оплату за гранати отримували на банківські картки. Про це повідомляє Головне управління […]

18:40, 18.09.2024 Бойцун Дмитро

За яким тарифом жителі Вільногірська оплачуватимуть електричне опалення: пояснення

Кабінет Міністрів України вніс зміни до умов застосування тарифів на електроенергію для побутових споживачів, які мають електричне опалення. Зокрема, для тих, хто проживає у житлових […]

17:04, 18.09.2024 Бойцун Дмитро
Оксана Євтушенко, лікарка статист центру ПМСД

Декларація тепер онлайн: як обрати сімейного лікаря у центрі ПМСД Вільногірська

З червня жителі Вільногірська обирали сімейного лікаря лише очно. Це сталося після звільнення чотирьох фахівців з медичного центру. Наразі процедуру спростили.  Більше на Вільногірськ IN.UA […]

Бювет біля 4 ліцею на якому один з кранів теж не працює

У бюветі досі немає води: що каже місцева влада

Другий місяць в одному з бюветів у Вільногірська немає води. Тиждень тому чиновники міста пообіцяли виправити проблему, але безрезультатно. Натомість запропонували альтернативу – набирати воду […]

Пенсійний фонд України у смартфоні: які послуги онлайн можна отримати

Особисте відвідуванню Пенсійного фонду тепер необов’язкове. Деякі електронні послуги, вже можна отримати за допомогою веб-порталу та додатку в телефоні. Про це розповідає Вільногірська Міська Рада. […]

12:45, 18.09.2024 Бойцун Дмитро