Святкуй Новий Рік смачно: 5 оригінальних коктейлів для святкового столу

Дмитро Бойцун Дмитро Бойцун 16:00, 18 Грудня 2024
Новорічний стіл / фото ілюстративне, Pexels

Кожен господар та господиня бажає накрити свій особливий святковий стіл на Новий рік. Існує безліч оригінальних та смачних рецептів новорічних страв. Та напої до святкування залишаються незмінними.

Редакція Вільногірськ IN.UA зібрала 5 популярних новорічних рецептів коктейлів які доповнять святковий стіл

Новорічні напої: що потрібно знати перед приготуванням

Напередодні Нового Року складно втриматись, аби не відзначити це келихом ігристого або чаркою чогось міцного. Та слід пам’ятати, що надмірне вживання алкоголю шкідливе для вашого здоров’я. 

Редакція Вільногірськ IN.UA підібрала перевірені коктейлі, для приготування яких, не знадобиться спеціального інвентарю. Кожен коктейль готується шляхом змішування інгредієнтів у келиху. 

Кожен інгредієнт в рецепті ви можете замінити на подібний, та смак буде відрізнятись. Наприклад джин можна замінити на горілку, проте коктейль втратить присмак хвої та прянощів, що кардинально змінить баланс смаку в сторону інших інгредієнтів.

Мімоза

Мімоза / фото NV Food

Мімоза – це коктейль, що стане ідеальним доповненням до святкування на Новий рік. Напій, названий на честь яскраво-жовтих квітів мімози, складається всього з двох інгредієнтів. Для його приготування знадобиться:

  • шампанське – 150 мілілітрів;
  • апельсиновий сік – 50 мілілітрів.

Старомодна вишня

Старомодна вишня / фото Pinterest

Старомодна вишня – це більш міцний варіант класичного глінтвейну. Хоча його смак досить сильно відрізняється від гарячого вина з прянощами, він так само добре передає настрій свята та стане чудовою новинкою для вас напередодні Нового Року. Для його приготування знадобиться:

  • бурбон або віскі – 50 мілілітрів;
  • вишневий сироп – 15 мілілітрів;
  • цедра апельсина та мандарина;
  • кориця;
  • бодян;
  • гвоздика;
  • лід.

Апероль Шпрітц

Апероль Шпрітц / фото Pinterest

Апероль Шпрітц – це всесвітньо відомий італійський коктейль. Його готують на основі просеко. Зробити “Апероль Шпрітц” можна за лічені секунди, а смак напою вийде фантастичним. Ідеальний мікс для довгої веселої вечірки. Для його приготування знадобиться:

French 75

French 75 / фото Bartenders

Френч 75 – це вишуканий і святковий коктейль, що поєднує в собі легкість і освіжаючий смак. Свою назву коктейль отримав на честь легендарної французької 75-мм гармати за потужний, але вишуканий смаковий залп. Для його приготування знадобиться:

  • цукор-рафінад – 1 кубік;
  • гірка настоянка – 20 мілілітрів;
  • коньяк – 20 мілілітрів;
  • шампанське – за смаком.
  • лікер Aperol Spritz або Campari – 50 мілілітрів;
  • просеко або сухе шампанське – 200 мілілітрів;
  • газована вода – 50 мілілітрів;
  • цедра або скибка апельсина.

Старомодний гарячий джин

Старомодний гарячий джин / фото Bartenders

Старомодний гарячий джин – це зігрівальний варіант класичного коктейлю з джином, який ідеально підходить для холодної погоди. Це ідеальний вибір для зимових вечорів біля каміна. Для його приготування знадобиться:

  • джин – 50 мілілітрів;
  • гірка настоянка ангостури – 2 краплі;
  • цукровий сироп – 10 мілілітрів;
  • цедра апельсина – для прикраси.

Читайте також:

Підписуйтесь

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Дмитро Бойцун Дмитро Бойцун 09:30, 14 Квітня 2025
Погода у Вільногірську / фото Вільногірськ IN.UA

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 градусів.

Прогноз погоди у Вільногірську

Згідно з даними метеорологічного сайту Sinoptik.ua, у понеділок 14 квітня вдень у Вільногірську на небі з’являться хмари, які ввечері повинні розсіятися.

Погода у понеділок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У вівторок 15 квітня ранок у Вільногірську буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним.

Погода у вівторок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У середу 16 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у середу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У четвер 17 квітня у Вільногірську ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня.

Погода у четвер / скриншот сайту Sinoptik.ua

У п’ятницю 18 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у п’ятницю / скриншот сайту Sinoptik.ua

У суботу 19 квітня увесь день у Вільногірську небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня.

Погода у суботу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У неділю 20 квітня вдень у Вільногірську хмари з’являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися.

Погода у неділю / скриншот сайту Sinoptik.ua

Читайте також:

Підписуйтесь

Солодкий Великдень: готуємо шоколадні яйця власноруч

Єва Буянова 16:00, 13 Квітня 2025
Шоколадні яйця/ фото Instagram, anny_cooking

Шоколадні яйця — це не тільки смачний десерт, а й чудова ідея для святкового подарунку. Поєднання білого шоколаду з фруктовим “жовтком” і ніжною глазур’ю створює неповторний смак, який подарує радість кожному. 

Покроковий рецепт, який дозволить вам приготувати ці смачні яйця вдома і здивувати своїх близьких – читайте на Вільногірськ.IN.UA

Інгредієнти: 

Жовток:

  • 100 грамів пюре персика, манго або апельсинового соку;

  • 30 грамів цукру;

  • 8 грамів крохмалю.

Білок:

  • 8 грамів желатину + 30 мілілітрів молока;

  • 1 яйце;

  • 30 грамів цукру;

  • 70 мілітрів молока;

  • ваніль за смаком;

  • 90 грамів білого шоколаду;

  • 200 грамів вершків 33%;

  • 10 грамів цукрової пудри.

Шоколадна глазур:

  • 180 грамів чорного або молочного шоколаду;

  • 20 мілілітрів олії.

Приготування: 

Жовткова начинка

Змішайте в сотейнику пюре або сік із цукром і крохмалем. Нагрівайте, постійно помішуючи, до загуснення. Готову масу розкладіть по маленьких формочках і заморозьте.

Мус з білого шоколаду

Желатин замочіть у молоці. В окремому сотейнику змішайте цукор, молоко та яйце, готуйте до загуснення. Зніміть з вогню, додайте желатин і білий шоколад, розмішуйте до повного розчинення.

Окремо збийте холодні вершки з цукровою пудрою до стійкої піни. З’єднайте обидві маси — мус готовий.

Формування яєць

Форми для яєць змастіть олією. Заповніть кожну половинку білим мусом, у центр покладіть заморожений фруктовий “жовток”. Заморозьте половинки.

Після заморожування з’єднайте їх разом: трохи підігрійте сковорідку, прикладіть кожну половинку серединкою до гарячої поверхні, щоб краї злегка розтопилися і з’єдналися. Якщо необхідно, обріжте краї для рівності. Сформовані яйця знову заморозьте.

Шоколадна глазур

Розтопіть шоколад з олією на водяній бані. Перелийте у високу склянку. Кожне заморожене яйце на шпажці занурте в глазур. Потім помістіть у холодильник на кілька годин до повного розмороження.

Читайте також: 

Підписуйтесь

Погода

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 […]

09:30, 14.04.2025 Дмитро Бойцун

Які сукні будуть в тренді у 2025: підбірка

Які сукні будуть актуальні у 2025

12:30, 13.04.2025 Єва Буянова