Індійське масло гхі — це не просто смачний інгредієнт, а справжній еліксир здоров’я. Його унікальні властивості допомагають покращити травлення, зміцнити імунітет та підтримати енергію протягом дня.
Редакція Вільногірськ.IN.UA зʼясувала користь масла гхі.
Масло гхі
Масло гхі — це очищене вершкове масло, з якого видаляють воду та всі тверді частки, залишаючи лише чистий вершковий жир. Цей процес нагрівання дозволяє відокремити воду та молочні речовини. Частина молока випаровується і твердне, а те, що залишається, — це масло гхі. Різниця між топленим маслом і маслом гхі полягає в тому, що топлене масло вариться трохи довше, що надає йому більш вираженого горіхового та карамельного смаку.
Користь масла гхі
- кишківник: масло гхі містить масляну кислоту, яка сприяє здоровій роботі кишківника та покращує травлення;
- імунна система: масло містить вітаміни, антиоксиданти, які зміцнюють імунну систему;
- памʼять та когнітивні функції: воно багате на Омега-3 жирні кислоти, які допомагають підтримати памʼять та когнітивні функції;
- шкіра: завдяки своїм природним зволожувальним властивостям цей продукт покращує стан шкіри та надає їй здорового вигляду;
- засвоєння мінералів і жиророзчинних вітамінів: крім того, масло гхі сприяє кращому засвоєнню мінералів і жиророзчинних вітамінів з інших продуктів.
Матеріал містить інформаційний характер, масло може викликати алергію.
Читайте також:
- Їжа та напої проти застуди: перелік
- Забудьте про тривоги: поради та вправи від вільногірського психолога для очищення думок
Підписуйтесь