
Напередодні Великодня українці готуються до свята, купують продукти та планують меню. Журналісти Вільногірськ IN.UA підрахували, скільки приблизно коштує приготування домашньої паски цьогоріч у Вільногірську.
У скільки обійдеться спекти домашню паску
Зазначимо, що розрахунок робився з урахуванням цін в одному з місцевих супермаркетів.
За базовим рецептом, який розрахований 3–4 маленькі паски, знадобляться такі інгредієнти:
- молоко — 52 гривень за 1 л (потрібно 250 мл);
- дріжджі свіжі — 19,90 гривень за 1 пакетик;
- цукор — 32 гривні 1 кг (потрібно 200 г);
- яйця — 5.90 за одне (потрібно 4);
- вершкове масло — 112,90 гривень за 200 г (потрібно 100–120 г);
- борошно — 40,80 гривень за 2 кг (потрібно 700–800 г);
- ванільний цукор — 1,90 гривень за 1 пакетик;
- сіль — 12,99 гривень;
- родзинки — 27,40 гривень за упаковку (потрібно 100–150 г);
- цукрова пудра — 14,30 гривень за упаковку (потрібно 100 г).
Загальна сума за всі необхідні продукти становить 338,79 гривень. За даним рецептом виходить приблизно 4 маленькі паски, таким чином вартість однієї домашньої паски приблизно становить 80 гривень. Варто зазначити, що ціни можуть змінюватися залежно від регіону та магазину. Якщо ж частину інгредієнтів уже маєте вдома — вартість буде меншою.
Скільки коштує паска: журналісти порівняли ціни на домашню та магазинну випічку
На платформі безкоштовних оголошень журналісти виявили широкий вибір домашніх пасок. Їх вартість варіюється від 70 гривень за 140 грамів до 400 гривень за кілограм.

Також журналісти відвідали популярні мережі супермаркетів. Тут паска обійдеться покупцям у 95 гривень за кілограм.

Менші за розміром варіанти — вагою від 100 грамів — коштують від 39 гривень без знижки.

Також в наявності журналісти побачили паску вартістю від 30 гривень.

Зазначимо, що ціна паски залежить від її ваги, складу інгредієнтів та оздоблення. Також при виборі паски треба обов’язково звернути увагу на термін її придатності.
Читайте також:
- Солодкий Великдень: готуємо шоколадні яйця власноруч
- Як приготувати сирну паску без випікання: рецепт паски “Рафаелло”
Підписуйтесь