Кожен господар та господиня бажає накрити свій особливий святковий стіл на Новий рік. Раніше ми писали, як урізноманітнити святковий стіл оригінальними коктейлями на основі алкоголю.
Команда Вільногірськ IN.UA пропонує вам прості безалкогольні рецепти, які прикрасять ваш новорічний стіл.
Новорічний коктейль “Джміль”
Цей коктейль поєднує яскравий смак апельсина з насиченим еспресо. Льодяна основа і карамельний сироп створюють ідеальний контраст зі свіжим соком, а аромат кави додає напою глибини.
Що потрібно:
- 50 мл натурального еспресо;
- 100 мл свіжовіджатого апельсинового фрешу;
- 20 мл карамельного сиропу;
- нарізаний часточками апельсин для декору;
- кубики льоду.
Наповнюємо бокал льодом, вливаємо в нього сироп і апельсиновий сік. В останню чергу додаємо еспресо. Щоб не змішати шари та не зіпсувати візуальний ефект, при додаванні соку та кави бажано використовувати барну ложку.
Новорічний безалкогольний коктейль “Цитрусовий”
Цей коктейль – справжній вибух цитрусових ароматів. Він чудово освіжає і заряджає енергією.
Що потрібно:
- 3 апельсини;
- 12 лаймів;
- 600 мл чистої негазованої води;
- 2 грейпфрути;
- цукровий сироп або 6 ст. ложка цукру.
З апельсина, грейпфрута та лаймів робимо сік. Невелика кількість м’якоті можна залишити. Готовий концентрат розбавляємо водою і додаємо сироп чи цукор. До столу коктейль подаємо в бокалах з колотим льодом і часточками фруктів. В результаті у вас має вийти приблизно літ напою, яким можна розділити на 3-4 порції.
Пунш яблучно-цитрусовий
Цей ароматний пунш обіцяє стати одним із головних акцентів святкового столу. Яблучний та цитрусовий соки створюють ніжну основу, а спеції додають глибину смаку.
Що потрібно:
- свіжовичавлений яблучний сік – 800 мл;
- свіжовичавлений апельсиновий сік – 200 мл (апельсин можна замінити лаймом або лимоном);
- щіпка цедри лимона; дві палички кориці;
- гвоздика (вісім бутонів) і кардамон.
Палички кориці, гвоздику і цедру лимона подвійним вузлом обертаємо в марлі, занурюємо в місткість з апельсиновим та яблучним соком і варимо 15-20 хвилин. У гарячому вигляді розливаємо в келихи, прикрашаємо кардамоном та подаємо.
Грейпфрутовий фруточіно
Для любителів кави та цитрусових цей коктейль стане справжнім відкриттям. Грейпфрут додає кислинку, яка чудово поєднується з гірчинкою кави. Лід охолоджує напій і робить його ідеальним для новорічної ночі.
Що потрібно:
- 500 мл звареної кави Арабіки;
- 400 мл свіжого грейпфрутового соку цукровий сироп 250 мл;
- лід.
В коктейльний келих кладемо кубики льоду і заливаємо 100 мл свіжого фрешу. Після цього додаємо цукровий сироп та зварену каву. Прикрашаємо келих часточкою грейпфрута – чудовий фруточіно готовий.
Карамельний лимонад
Цей солодкий, але освіжаючий лимонад з карамельною ноткою стане справжнім хітом на будь-якому святковому столі. Процес приготування карамелі надає напою оригінальності, а кислинка цитрусових створює відмінний контраст.
Що потрібно:
- 100 гр цукру;
- натуральний свіжий сік з лимона та двох апельсинів;
- лайм та лимон для декору.
У посуд із щільним дном у два етапи висипаємо цукор. У міру нагрівання посуду він плавиться і виходить карамель. Підігріваємо фреш з лимона й апельсинів, і додаємо його в карамель. Якщо з карамелі утворилися грудочки, не страшно. У процесі проварювання з соком вони самі легко розчиняються. Через 5-6 хвилин готовий концентрат знімаємо з плити та остуджуємо. Розбавляємо газованою або негазованою мінеральною водою. Прикрашаємо напій часточками лайма чи лимона.
Читайте також:
- Свято Водохреща у 2025 році: дата, історія та традиції
- Як безпечно придбати ялинку на Дніпропетровщині
Підписуйтесь