Чай, який стабілізує цукор у крові: природний спосіб підтримки здоров’я

Єва Буянова 14:00, 2 Лютого 2025
Чай для людей з діабетом/ фото ілюстративне, Pexels

Чай – напій, який окрім приємного смаку, відомий своїми лікувальними діями. Деякі види чаю можуть допомогти в боротьбі з діабетом. Вони сприяють зниженню рівню цукру в крові та покращують чутливість до інсуліну. 

Чай для поліпшення рівня цукру в крові – читайте на Вільногірськ.IN.UA

Зелений чай 

Зелений чай багатий антиоксидантами, зокрема катехінами, які можуть покращити чутливість до інсуліну та сприяти регулюванню рівня цукру в крові.

Чорний чай

Чорний чай має глибокий, насичений смак і містить поліфеноли, які допомагають зменшити різкі коливання рівня цукру в крові після їжі.

Вживання чорного чаю під час або після їжі може сприяти кращому контролю рівня глюкози в крові, що особливо корисно для людей із інсулінорезистентністю.

Ромашковий чай

Ромашковий чай відомий своїм заспокійливим ефектом, проте він також має протизапальні властивості, які можуть сприяти зниженню рівня цукру в крові та зменшенню ризику ускладнень діабету, зокрема пошкодження нервів і нирок.

Чай з гібіскусом 

Яскравий колір і насичений смак гібіскуса сприяють здоров’ю серцево-судинної системи та допомагають регулювати артеріальний тиск. Чай з гібіскуса багатий антиоксидантами і може знижувати рівень холестерину та артеріальний тиск, що є важливим для людей із діабетом. Це допомагає зменшити ризик серцево-судинних захворювань, оскільки діабет підвищує ймовірність їх розвитку.

Імбирний чай 

Імбирний чай — це безкофеїновий, зігріваючий напій, корисний для травлення, який має протизапальні та антиоксидантні властивості, що сприяють кращому контролю рівня цукру в крові. Імбир може підвищувати чутливість до інсуліну, що є ключовим у боротьбі з діабетом. Крім того, він допомагає покращити рівень ліпідів у крові, що сприяє зниженню ризику серцево-судинних захворювань.

Матеріал має інформаційний характер. 

Читайте також: 

Підписуйтесь

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Дмитро Бойцун Дмитро Бойцун 09:30, 14 Квітня 2025
Погода у Вільногірську / фото Вільногірськ IN.UA

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 градусів.

Прогноз погоди у Вільногірську

Згідно з даними метеорологічного сайту Sinoptik.ua, у понеділок 14 квітня вдень у Вільногірську на небі з’являться хмари, які ввечері повинні розсіятися.

Погода у понеділок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У вівторок 15 квітня ранок у Вільногірську буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним.

Погода у вівторок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У середу 16 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у середу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У четвер 17 квітня у Вільногірську ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня.

Погода у четвер / скриншот сайту Sinoptik.ua

У п’ятницю 18 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у п’ятницю / скриншот сайту Sinoptik.ua

У суботу 19 квітня увесь день у Вільногірську небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня.

Погода у суботу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У неділю 20 квітня вдень у Вільногірську хмари з’являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися.

Погода у неділю / скриншот сайту Sinoptik.ua

Читайте також:

Підписуйтесь

Солодкий Великдень: готуємо шоколадні яйця власноруч

Єва Буянова 16:00, 13 Квітня 2025
Шоколадні яйця/ фото Instagram, anny_cooking

Шоколадні яйця — це не тільки смачний десерт, а й чудова ідея для святкового подарунку. Поєднання білого шоколаду з фруктовим “жовтком” і ніжною глазур’ю створює неповторний смак, який подарує радість кожному. 

Покроковий рецепт, який дозволить вам приготувати ці смачні яйця вдома і здивувати своїх близьких – читайте на Вільногірськ.IN.UA

Інгредієнти: 

Жовток:

  • 100 грамів пюре персика, манго або апельсинового соку;

  • 30 грамів цукру;

  • 8 грамів крохмалю.

Білок:

  • 8 грамів желатину + 30 мілілітрів молока;

  • 1 яйце;

  • 30 грамів цукру;

  • 70 мілітрів молока;

  • ваніль за смаком;

  • 90 грамів білого шоколаду;

  • 200 грамів вершків 33%;

  • 10 грамів цукрової пудри.

Шоколадна глазур:

  • 180 грамів чорного або молочного шоколаду;

  • 20 мілілітрів олії.

Приготування: 

Жовткова начинка

Змішайте в сотейнику пюре або сік із цукром і крохмалем. Нагрівайте, постійно помішуючи, до загуснення. Готову масу розкладіть по маленьких формочках і заморозьте.

Мус з білого шоколаду

Желатин замочіть у молоці. В окремому сотейнику змішайте цукор, молоко та яйце, готуйте до загуснення. Зніміть з вогню, додайте желатин і білий шоколад, розмішуйте до повного розчинення.

Окремо збийте холодні вершки з цукровою пудрою до стійкої піни. З’єднайте обидві маси — мус готовий.

Формування яєць

Форми для яєць змастіть олією. Заповніть кожну половинку білим мусом, у центр покладіть заморожений фруктовий “жовток”. Заморозьте половинки.

Після заморожування з’єднайте їх разом: трохи підігрійте сковорідку, прикладіть кожну половинку серединкою до гарячої поверхні, щоб краї злегка розтопилися і з’єдналися. Якщо необхідно, обріжте краї для рівності. Сформовані яйця знову заморозьте.

Шоколадна глазур

Розтопіть шоколад з олією на водяній бані. Перелийте у високу склянку. Кожне заморожене яйце на шпажці занурте в глазур. Потім помістіть у холодильник на кілька годин до повного розмороження.

Читайте також: 

Підписуйтесь

Погода

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 […]

09:30, 14.04.2025 Дмитро Бойцун

Які сукні будуть в тренді у 2025: підбірка

Які сукні будуть актуальні у 2025

12:30, 13.04.2025 Єва Буянова