Начинки для млинців: підбірка рецептів

Єва Буянова 12:30, 23 Лютого 2025
Начинки для млинців/ фото ілюстративне, Pexels

Млинці – невід’ємний символ Масниці, коли аромати свіжоспеченого тіста наповнюють оселі теплом і затишком. Від солодких до солоних, від класичних до екзотичних – начинки можуть здивувати навіть найвибагливіших гурманів. 

Начинки для млинців – читайте на Вільногірськ.IN.UA

Сирна начинка

Інгредієнти: 

• сир – 500 грамів; 

• жовток яйця – 1 штука; 

• цукор – 2 столові ложки; 

• родзинки – 50 грамів. 

Приготування:

Замочіть родзинки в окропі на кілька хвилин, потім злийте воду. У мисці змішайте сир, жовток та цукор. Перетріть масу до однорідної консистенції. Додайте до суміші підготовлені родзинки та ретельно перемішайте.

М’ясна начинка

Інгредієнти: 

• м’ясний фарш (свіжий) – 500 грамів; 

• цибуля ріпчаста – 1 штука;

• сіль – за смаком; 

• перець – за смаком. 

Приготування:

Дрібно наріжте цибулю. Обсмажте цибулю на сковороді до прозорості. Додайте м’ясний фарш і продовжуйте смажити, розбиваючи грудочки лопаткою. Приправте сіллю та перцем за смаком. Смажте до повної готовності фаршу.

Грибна начинка

Інгредієнти:

• гриби – 500 грамів; 

• цибуля ріпчаста (середнього розміру) – 2 штуки; 

• сіль – за смаком; 

• перець – за смаком. 

Приготування:

Наріжте гриби на невеликі шматочки. Обсмажте гриби на розігрітій сковороді до золотистого кольору. Окремо обсмажте подрібнену цибулю до м’якості. Змішайте гриби з цибулею, посоліть і поперчіть за смаком.

Начинка з червоної риби

Інгредієнти:

• філе слабосоленої червоної риби – за смаком;

• плавлений сир (м’який) – за смаком;

• зелень (за бажанням) – за смаком.

Приготування:

Дрібно наріжте філе червоної риби. Змішайте рибу з м’яким плавленим сиром до однорідної маси. За бажанням додайте подрібнену зелень та перемішайте.

Начинка з чорносливу і вершків

Інгредієнти:

• чорнослив – 200 грамів; 

• цукор – 1 столова ложка;

• кориця – щіпка; 

• вершки – 50 грамів. 

Приготування:

Залийте чорнослив окропом та залиште на 10 хвилин. Злийте воду та подрібніть чорнослив. Додайте цукор, корицю та вершки. Ретельно перемішайте до однорідної маси.

Начинка з яблук та горіхів 

Інгредієнти:

• кисло-солодкі яблука – 2 штуки; 

• волоські горіхи – 1 столова ложка; 

• цукор – 2 столові ложки; 

• кориця – щіпка 

Приготування:

Яблука натерти на тертці. Волоські горіхи подрібнити. Змішати натерті яблука з горіхами. Додати цукор і корицю, добре перемішати.

Читайте також:

Підписуйтесь

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Дмитро Бойцун Дмитро Бойцун 09:30, 14 Квітня 2025
Погода у Вільногірську / фото Вільногірськ IN.UA

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 градусів.

Прогноз погоди у Вільногірську

Згідно з даними метеорологічного сайту Sinoptik.ua, у понеділок 14 квітня вдень у Вільногірську на небі з’являться хмари, які ввечері повинні розсіятися.

Погода у понеділок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У вівторок 15 квітня ранок у Вільногірську буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним.

Погода у вівторок / скриншот сайту Sinoptik.ua

У середу 16 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у середу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У четвер 17 квітня у Вільногірську ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня.

Погода у четвер / скриншот сайту Sinoptik.ua

У п’ятницю 18 квітня у Вільногірську хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним.

Погода у п’ятницю / скриншот сайту Sinoptik.ua

У суботу 19 квітня увесь день у Вільногірську небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня.

Погода у суботу / скриншот сайту Sinoptik.ua

У неділю 20 квітня вдень у Вільногірську хмари з’являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися.

Погода у неділю / скриншот сайту Sinoptik.ua

Читайте також:

Підписуйтесь

Солодкий Великдень: готуємо шоколадні яйця власноруч

Єва Буянова 16:00, 13 Квітня 2025
Шоколадні яйця/ фото Instagram, anny_cooking

Шоколадні яйця — це не тільки смачний десерт, а й чудова ідея для святкового подарунку. Поєднання білого шоколаду з фруктовим “жовтком” і ніжною глазур’ю створює неповторний смак, який подарує радість кожному. 

Покроковий рецепт, який дозволить вам приготувати ці смачні яйця вдома і здивувати своїх близьких – читайте на Вільногірськ.IN.UA

Інгредієнти: 

Жовток:

  • 100 грамів пюре персика, манго або апельсинового соку;

  • 30 грамів цукру;

  • 8 грамів крохмалю.

Білок:

  • 8 грамів желатину + 30 мілілітрів молока;

  • 1 яйце;

  • 30 грамів цукру;

  • 70 мілітрів молока;

  • ваніль за смаком;

  • 90 грамів білого шоколаду;

  • 200 грамів вершків 33%;

  • 10 грамів цукрової пудри.

Шоколадна глазур:

  • 180 грамів чорного або молочного шоколаду;

  • 20 мілілітрів олії.

Приготування: 

Жовткова начинка

Змішайте в сотейнику пюре або сік із цукром і крохмалем. Нагрівайте, постійно помішуючи, до загуснення. Готову масу розкладіть по маленьких формочках і заморозьте.

Мус з білого шоколаду

Желатин замочіть у молоці. В окремому сотейнику змішайте цукор, молоко та яйце, готуйте до загуснення. Зніміть з вогню, додайте желатин і білий шоколад, розмішуйте до повного розчинення.

Окремо збийте холодні вершки з цукровою пудрою до стійкої піни. З’єднайте обидві маси — мус готовий.

Формування яєць

Форми для яєць змастіть олією. Заповніть кожну половинку білим мусом, у центр покладіть заморожений фруктовий “жовток”. Заморозьте половинки.

Після заморожування з’єднайте їх разом: трохи підігрійте сковорідку, прикладіть кожну половинку серединкою до гарячої поверхні, щоб краї злегка розтопилися і з’єдналися. Якщо необхідно, обріжте краї для рівності. Сформовані яйця знову заморозьте.

Шоколадна глазур

Розтопіть шоколад з олією на водяній бані. Перелийте у високу склянку. Кожне заморожене яйце на шпажці занурте в глазур. Потім помістіть у холодильник на кілька годин до повного розмороження.

Читайте також: 

Підписуйтесь

Погода

Якою буде погода у Вільногірську цього тижня

Згідно з прогнозом погоди у Вільногірську, протягом тижня з 14 до 20 квітня, погода обіцяє бути ясною. Температура протягом тижня коливатиметься від +4 до +20 […]

09:30, 14.04.2025 Дмитро Бойцун

Які сукні будуть в тренді у 2025: підбірка

Які сукні будуть актуальні у 2025

12:30, 13.04.2025 Єва Буянова