Актуальні новини

Дайджест актуальних новин за тиждень з 13 травня

Олександра Зоз 10:00, 18 Травня 2024
Дайджест актуальних новин
Дайджест актуальних новин/ фото Вільногірськ IN.UA

Проблема води, тендер на придбання кондиціонерів, медицина, спортивні досягнення – актуальні новини тижня на Вільногірськ IN.UA

Дайджест актуальних новин Вільногірська

Твоє місто

Цех водопостачання філії Вільногірського гірничо-металургійного комбінату планують передати на баланс громади. Це пов’язано з приватизацією АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».

Вода, яку подають у квартири Вільногірська, відповідає всім нормам, крім мутності.

14 травня ЦМЛ оприлюднила тендер на придбання кондиціонерів для лікарні. Їх вартість складатиме 229 тисяч 900 гривень. 

Редакція Вільногірськ IN.UA розповідає про вірусний гепатит, профілактику та шляхи зараження. Про тестування у Вільногірську медіа розповіла медична директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги Вікторія Головянко.

У районах хочуть створити кластерні полігони. На Дніпропетровщині їх буде сім — у кожному районі свій. Один з них пропонують створити поряд з Вільногірською громадою, на ділянці, яку раніше виділила Боровківська сільська рада.

У третю неділю травня, цьогоріч це 19 число, світ згадуватиме людей, які померли від СНІДу. Цю хворобу викликає вірус імунодефіциту людини. На початок 2024 року, за даними Центру громадського здоров’я, в Україні зареєстрували 2756 нових випадків ВІЛ-інфекції. Найвищі показники захворюваності на ВІЛ-інфекцію у Дніпропетровській, Одеській, Київській, Кіровоградській та Чернігівській областях. У МОЗ зазначають, третина із загальної кількості всіх захворілих не знають, що є носіями ВІЛ-інфекції. Контролювати здоров’я допоможе тестування.

Вільногірський фаховий коледж доєднався до Всеукраїнської Національної руханки. Об’єднав студентів  1-3 курсів фахового коледжу та учнів й викладачів всієї країни. 16 травня виконали Національну руханку. Всі були одягнені в одяг, що символізує красу та силу українського народу — вишиванку. Започаткували святкування Дня вишиванки у 2006 році.

10 вишиванок та дві картини передали новонародженим вільногірські майстрині. Акцію провели 16 травня у чотирьох медичних закладах Дніпра.

Вільногірці

16 травня на площі перед Палацом культури «Металург» містяни провели в останню путь військовослужбовця Віталія Бабича. Він житель села Доброгорське, 9 серпня 2023 року загинув на вогневій позиції під селом Старомайорське Донецької області.

15 травня в Україні відзначають День сім’ї. Саме у сім’ї формується особистість кожної людини та відбувається виховання. У деяких родинах діти наслідують своїх батьків: обирають ту саму професію, хобі чи розділяють спільні інтереси. Як-то й у родині Ірини Ісаєнко. Любов до педагогіки вона передала своєму сину Денису. Наразі мати з сином вдвох працюють в одному ліцеї Вишнівської громади. 

Випадковості посприяли здійсненню мрії вільногірки Людмили Штан. Згодом захоплення бджолярством розділив з жінкою і її чоловік. Наразі подружжя має 10 вуликів, проте запашний мед збирають не на продаж.

15 кікбоксерів «Файтер» вибороли 11 золотих, 6 срібних та 2 бронзові медалі у розділі лоу-кік та бокс. Понад 100 учасників Дніпропетровської області змагалися у Вишнівській громаді. Організатор змагань Максим Мовчан, він вдруге провів обласний Кубок з боксу та кікбоксингу серед юнаків та юніорів.

Студентам фахового коледжу проводили навчальні стрільби до участі у Всеукраїнській військово-патріотичній грі Сокіл «Джура». 

Ймовірно, чи не кожна людина хоч раз замислювалася над тим, що у поспіху та щоденній рутині не помічає життя. Психолог Олександр Зінченко радить розвивати в собі інтерес до навколишнього середовища та щодня помічати щось гарне.

Погода на вихідні

Сьогодні, 18 травня, у Вільногірську має триматися переважно ясна погода, зазначають синоптики. На термометрі +9 – +18 градусів.

19 травня метеорологи прогнозують мінливу хмарність у місті, переважатиме сонячна погода. Температура повітря очікується до 20 градусів тепла.

Підписуйтесь

Дніпропетровський фермер виростив гігантський гарбуз і встановив національний рекорд

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 12:30, 18 Жовтня 2024
гігантський гарбуз
гарбуз рекордсмен / фото Лана Вєтрова

Після офіційної реєстрації рекорду, гігантський гарбуз буде виставлений на аукціон. Кошти, отримані від продажу, будуть передані на потреби Збройних Сил України.

Про це повідомляє керівниця національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

У селі Суворовка виростили гігантський гарбуз вагою 137,5 кілограмів. Виростив його місцевий фермер Ігор Макуха. Сорт гарбуза, який став рекордсменом, називається “Атлантичний гігант”. Щоб доправити овочевий гігант до Києва на офіційну реєстрацію рекорду, знадобилося зусилля чотирьох чоловіків.

19 жовтня в Києві відбудеться Гарбузовий фест, де всі бажаючі зможуть побачити рекордсмена на власні очі. На фестивалі проведуть детальні заміри гарбуза: обхват, діаметр та інші параметри. Крім того, буде створена фотозона з унікальним експонатом, де кожен зможе зробити фото на пам’ять.

Організатори запрошують взяти участь в аукціоні рестораторів, фотографів, фермерів, організаторів свят та всіх небайдужих. Адже з такого гарбуза можна приготувати величезну кількість смачних страв, створити оригінальні фотосесії або використати його як декорацію для святкування Хеллоуїна.

Читайте також:

Підписуйтесь

Пожежі у Камʼянському та Нікополі цієї ночі: деталі

Дмитро Бойцун Бойцун Дмитро 11:00, 18 Жовтня 2024
пожежа в Камʼянському
пожежа в Кам’янському / фото ДСНС Дніпропетровщини

В Камʼянському загорілась квартира на п’ятому поверсі в дев’ятиповерховому житловому будинку. Із задимленого під’їзду рятівники вивели чотирьох мешканців.

Про це повідомляє головне управління ДСНС Дніпропетровської області.

Врятовані медичної допомоги не потребували. Площа займання становила 30 квадратних метри. На пожежі в Камʼянському, вогнеборці виявили тіло людини. Вгамовували займання 11 рятувальників та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Пізніше, в Нікополі, загорілась квартира в п’ятиповерховому житловому будинку. Пожежа, площею 20 квадратних метри, охопила третій поверх. 

Із палаючого помешкання надзвичайники винесли жінку та передали медичним працівникам. З попереднім діагнозом термічні опіки тіла та верхніх дихальних шляхів її госпіталізовано до лікарні. 

Також з верхніх поверхів врятували 7 людей, з яких 2 дитини. Та на місці пожежі виявили загиблого чоловіка. Ліквідували пожежу 10 рятувальників та 3 одиниці пожежно-рятувальної. 

Читайте також:

Підписуйтесь

Дніпропетровський фермер виростив гігантський гарбуз і встановив національний рекорд

Після офіційної реєстрації рекорду, гігантський гарбуз буде виставлений на аукціон. Кошти, отримані від продажу, будуть передані на потреби Збройних Сил України. Про це повідомляє керівниця […]

12:30, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

Пожежі у Камʼянському та Нікополі цієї ночі: деталі

В Камʼянському загорілась квартира на п’ятому поверсі в дев’ятиповерховому житловому будинку. Із задимленого під’їзду рятівники вивели чотирьох мешканців. Про це повідомляє головне управління ДСНС Дніпропетровської […]

11:00, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

В Україні 50 та 200 гривень зникнуть з обігу: деталі

З 1 листопада в Україні почнуть замінювати банкноти старого зразка на нові. Поступово вилучатимуть банкноти номіналом 50 та 200 гривень зразків 2003 – 2007 років. […]

09:27, 18.10.2024 Бойцун Дмитро

Понад 9 мільйонів гривень витратили на підготовку до осінньо-зимового періоду у Вільногірську: куди спрямували кошти

Виконавчий комітет Вільногірської міської ради повідомляє про заходи, вжиті для підготовки до осінньо-зимового періоду. Чи все у нормі? Розгляньмо, що вже зроблено і які питання […]

Готуйте гаманці: у Вільногірську на навчання в школі мистецтв чекає різке підвищення цін

Вільногірська міська рада планує підвищити ціни на послуги школи мистецтв. Про це йдеться у проєкті рішень, хоча нові тарифи наразі не оголошені. Для роз’яснень звернулися […]

16:17, 17.10.2024 Бойцун Дмитро