Різдвяні пампухи: 5 найкращих рецептів до святкового столу

Буянова Єва 15:00, 14 Грудня 2024
Пампухи/ фото ілюстративне, Freepik

Різдвяні пампухи — це не лише смачна традиція, а й справжня окраса святкового столу. Зі солодкими начинками, посипані цукровою пудрою чи политі медом, вони створюють особливий настрій і нагадують про тепло родинного кола. Пропонуємо п’ять рецептів різдвяних пампухів.

Редакція Вільногірськ.IN.UA зібрала 5 рецептів різдвяних пампухів. 

Значення пампухів

Пампушки символізують святих на небі, які повірили в Ісуса і були обдаровані вічним життям. Також пампушки є знаком того, що кожен християнин покликаний до солодкого, повноцінного і вічного життя. Їх кругла форма уособлює досконалість і гармонію, а щедре начиння нагадує про Божі дари та благословення, які наповнюють наше життя радістю та вдячністю.

Пампухи з найпростіших інгредієнтів 

Інгредієнти: 

  • 350 мілілітрів молока;
  • 1 куряче яйце;
  • 70 грамів вершкового масла;
  • 50 грамів цукру;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 20 грамів свіжих дріжджів;
  • 1 чайна ложка цедру лимону;
  • 550 грамів пшеничного борошна.

Приготування: 

Молоко змішати з яйцем, цукром, ванільним цукром і сіллю. Нагрівати, помішуючи, до розчинення цукру і солі, поки суміш не досягне 38-40 градусів. Додати дріжджі, лимонну цедру і спирт, добре перемішати.

Поступово додавати двічі просіяне борошно і замісити м’яке тісто. В кінці додати м’яке вершкове масло, вмішуючи частинами. Накрити тісто рушником і залишити в теплому місці на 1,5 години.

Розкачати тісто на дошці до товщини 2-2,5 сантиметрів, вирізати пампухи склянкою. Викласти їх на змащену олією дошку, накрити рушником і залишити на 15-20 хвилин для підйому.

Смажити пампухи у фритюрі з обох боків до золотистого кольору. Викласти на паперові серветки, щоб прибрати зайву олію, а потім посипати цукровою пудрою.

Приготування/ фото ілюстративне, Прості рецепти

Пісні пампухи

Інгредієнти:

  • 0,5 літру олії;
  • 30 г свіжих дріжджів;
  • ¾ склянки цукру;
  • ½ чайної ложки куркуми;
  • 20 грамів ванільного цукру;
  • 1 кілограм пшеничного борошна;
  • 2/3 склянки олії;
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • 1 столова ложка спирту.

Приготування: 

Теплу воду змішати з розкришеними дріжджами, цукром і борошном, залишити на 10 хвилин для активації дріжджів. Потім додати 1,5 склянки борошна, накрити рушником і залишити на годину для підйому. Це буде опара, яка повинна збільшитись в об’ємі.

Далі додати куркуму, сіль, цукор, спирт і ванільний цукор. Спирт допоможе пампухам не вбирати олію при смаженні. Поступово додавати борошно, замішуючи м’яке тісто. Кількість борошна може варіюватися залежно від його якості та вологості. Наприкінці вмішати олію і вимішувати до того, як тісто перестане липнути до рук. Залишити на одну годину для підйому.

Розкачати тісто товщиною 1,5-2 сантиметри, вирізати пампухи і залишити на 20-30 хвилин для підростання. Смажити у фритюрі на середньому вогні. Готові пампухи викласти на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир, і посипати цукровою пудрою.

Процес приготування пампухів/ фото ілюстративне, All Tops

Пампухи з маком 

Інгредієнти: 

  • 8 курячих яєць;
  • 1 літр молока;
  • 250 г вершкового масла;
  • 1 склянка цукру;
  • 100 грамів свіжих дріжджів;
  • пшеничне борошно;
  • 350 грамів маку;
  • 50 мілілітрів спирту.

Приготування: 

Молоко закип’ятити, додати масло (маргарин) і перемішати до розчинення. Охолодити. Дріжджі розтерти з цукром, через 10 хвилин додати тепле молоко з маслом, яйця та спирт. Добре перемішати, вмішати борошно, щоб тісто залишалося липким, і вимішувати 10-15 хвилин. Накрити рушником і залишити на годину в теплому місці.

На стільниці насипати борошно, столовою ложкою набирати тісто, викладати на дошку, начиняти маковою сумішшю та формувати кульки. Для начинки запарити мак, перемолоти тричі, додати родзинки, горіхи та цукор за смаком.

Залишити пампухи на дошці на 30-45 хвилин для підйому. Смажити в олії, опускаючи їх верхньою стороною вниз. Готові пампухи обкачати в цукровій пудрі.

Пампухи з маком/ фото ілюстративне, shuba.life

Пампухи з маково-сирною начинкою

Інгредієнти: 

  • 200 мілілітрів молока;
  • 50 грамів свіжих дріжджів;
  • 50 грамів цукру; 
  • 1 куряче яйце;
  • 4 яєчні жовтки;
  • 50 грамів сметани; 
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 500 грамів муки;
  • мак для начинки.

Приготування: 

У теплому молоці розчиняємо дріжджі, додаємо цукор і борошно для опари. Залишаємо на деякий час в теплому місці. Коли опара підніметься, вливаємо її в просіяне борошно, додаємо жовтки, сметану, яйце, розтерте з цукром і маслом. Важливо, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури. Замішуємо тісто, додаючи ще борошно за потреби, до появи пухирців. Залишаємо підходити.

Для начинки можна вибрати мак і сир (1:1) або іншу улюблену. Коли тісто підніметься, формуємо з нього кульки, кладемо начинку і защипуємо, скочуючи в кульки. Викладаємо на дошку та даємо піднятися.

Розігріваємо 0,5 літри олії в каструлі. Для перевірки кидаємо шматочок тіста: якщо він плаває, температура готова. Смажимо 2-3 пампухи одночасно. Готові викладаємо на решітки і посипаємо цукровою пудрою.

Пампухи в цукровій пудрі/ фото ілюстративне, Freepik

Пампухи з вишнями 

Інгредієнти: 

  • 750 мілілітрів молока;
  • склянка цукру; 
  • 2 яйця; 
  • 3 столові ложки олії; 
  • 100 грамів дріжджів;
  • 1,2 кілограма борошна; 
  • консервовані вишні; 
  • цукрова пудра; 
  • дрібка солі;
  • дрібка куркуми. 

Приготування: 

Підігрійте молоко, додайте цукор та сіль, розчиніть дріжджі. Додайте 3 склянки борошна і перемішайте. Залиште в теплому місці на 20 хвилин. Потім додайте яйця, олію, ванільний цукор, куркуму та ще 3 склянки борошна, замісіть тісто до однорідності. Залиште на годину в теплому місці для підйому.

Розкачайте тісто товщиною 1 сантиметр, викладіть начинку, накрийте другим шаром тіста і вирізайте пампухи. Залиште на 15-30 хвилин для підйому. Смажте в розігрітій олії на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін. Викладіть на серветки, щоб прибрати зайвий жир, і при бажанні посипте цукровою пудрою.

Пампухи з вишнями/ фото ілюстративне, Freepik

Різдвяні пампухи готуйте з любов’ю та створюйте незабутню атмосферу Різдва!

Читайте також: 

Підписуйтесь

Чи дійсно Новий рік – час для змін: як правильно ставити цілі на рік

Буянова Єва 17:00, 21 Грудня 2024
Цілі/ фото ілюстративне, Freepik

Новий рік часто асоціюється з новими стартами, прагненням до самовдосконалення та великими планами. Але що саме в цьому періоді надихає нас на зміни? Редакція Вільногірськ.IN.UA підготувала матеріал про те, як зробити поставлені цілі реальністю, а не залишити їх лише у форматі святкових мрій.

Редакція Вільногірськ.IN.UA зібрала поради щодо того як правильно ставити цілі на рік. 

Як ставити цілі на рік

Щоденник або планер

Візуалізація допомагає розставити пріоритети та чітко усвідомити свої прагнення. У цьому чудово допоможуть щоденник або планер. Регулярні записи сприятимуть вашій продуктивності протягом року, а досягнення підвищуватимуть самооцінку.

Аналіз досягнень попереднього року

Аналіз успіхів і невдач є важливим кроком до самовдосконалення. Розглядаючи власні досягнення, ви зможете виділити ключові фактори, що допомогли реалізувати плани в минулому році. Вивчення помилок дозволить зрозуміти, що не спрацювало, і відкрити нові можливості. Усвідомлення своїх досягнень сприятиме підвищенню ефективності впродовж року.

Конкретність цілей

Цілі у вашому планері повинні бути чіткими, позитивно сформульованими, реалістичними та прив’язаними до конкретного часу. Важливо, щоб ви могли легко відстежити виконання кожного пункту, адже це впливає на вашу ефективність у досягненні мети. 

Розставлення пріоритетів

Визначте пріоритети. Що у вашому списку потребує негайної уваги? Що можна відкласти на потім? Які завдання слід виконати сьогодні, а які розраховані на тиждень, місяць чи навіть цілий рік?

Читайте також: 

Підписуйтесь

Як прикрасити дім до Нового року: креативні ідеї

Буянова Єва 14:00, 21 Грудня 2024
Декор/ фото ілюстративне, Freepik

Декор до Нового року – це чудова нагода створити святкову атмосферу та додати затишку вашому дому. Креативний підхід дозволяє перетворити навіть найпростіші елементи декору на справжні витвори мистецтва. 

Редакція Вільногірськ.IN.UA зібрала топ-3 трендові ідеї прикрашання дому до Нового року. 

Бантики на ялинці

Бантики на ялинці/ фото ілюстративне, Pinterest

Щоб прикрасити ялинку такими бантиками, спершу оберіть стрічки бажаного кольору та ширини, які гармоніюють із загальним декором. Зробіть бантики потрібного розміру, акуратно формуючи петлі й фіксуючи їх посередині тонким дротом або ниткою. Готові бантики закріпіть на гілках ялинки, використовуючи дротяні кріплення або тонку стрічку. Розмістіть їх рівномірно по всій ялинці, чергуючи з іншими прикрасами, щоб створити гармонійний вигляд.

“Подарунок” на дверях

«Подарунок» на дверях/ фото ілюстративне, Pinterest

Для створення такої прикраси на двері знадобиться стрічка з новорічним візерунком, клейка стрічка або двосторонній скотч, а також декоративний бант. Спочатку визначте центр дверей і розмістіть стрічку вертикально, закріпивши її з обох кінців. Потім додайте горизонтальну стрічку, перетинаючи її з вертикальною, щоб створити ефект подарункової упаковки. У місці перетину прикріпіть бант. Для меншого декору можна використати лише одну стрічку по діагоналі, прикріпивши її вгорі та внизу дверей.

Візерунки на вікні

Візерунки на вікні/ фото ілюстративне, Pinterest

Для створення таких візерунків на склі знадобиться трафарет, штучний сніг у спреї та малярний скотч. Спочатку очистіть поверхню скла, щоб спрей лягав рівномірно. Закріпіть трафарет на склі за допомогою скотчу, щоб він не рухався. Рівномірно розпиліть штучний сніг на трафарет, тримаючи балончик на відстані, щоб отримати акуратний малюнок. Після завершення акуратно зніміть трафарет, щоб не пошкодити візерунок.

Читайте також: 

Цілі

Чи дійсно Новий рік – час для змін: як правильно ставити цілі на рік

Новий рік часто асоціюється з новими стартами, прагненням до самовдосконалення та великими планами. Але що саме в цьому періоді надихає нас на зміни? Редакція Вільногірськ.IN.UA […]

17:00, 21.12.2024 Буянова Єва
Декор

Як прикрасити дім до Нового року: креативні ідеї

Декор до Нового року – це чудова нагода створити святкову атмосферу та додати затишку вашому дому. Креативний підхід дозволяє перетворити навіть найпростіші елементи декору на […]

14:00, 21.12.2024 Буянова Єва
Кутя

Кутя на всі смаки: як готують головну різдвяну страву в різних регіонах України

Кутя — традиційна різдвяна страва, яка об’єднує родини за святковим столом. Однак у кожному регіоні України її готують по-своєму: десь додають мак і мед, а […]

11:05, 21.12.2024 Буянова Єва

Святкуй Новий Рік смачно: 5 безалкогольних коктейлів до святкового столу

Кожен господар та господиня бажає накрити свій особливий святковий стіл на Новий рік. Раніше ми писали, як урізноманітнити святковий стіл оригінальними коктейлями на основі алкоголю. […]

17:00, 20.12.2024 Бойцун Дмитро

У Вільногірську можливі перебої зі світло: що відомо

У Вільногірську 23, 26 та 27 грудня пройдуть планові роботи, під час яких можливі перебої в електропостачанні. Про це повідомляє Приватне акціонерне товариство “ПЕЕМ”ЦЕК” Планові […]

14:00, 20.12.2024 Бойцун Дмитро